Sute de cărți donate pentru Centrul Educațional de la Mănăstirea Vălenii de Munte

Sute de cărți donate pentru Centrul Educațional de la Mănăstirea Vălenii de Munte

Prima bibliotecă socială din anul 2021 din campania Dăruiește o lume de basm a fost creată de Asociațiile KinetoBebe și EMOVERE la Centru Educațional de la Mănăstirea Vălenii de Munte. Este biblioteca socială 17 din acest proiect, care a ajuns până acum la copiii care au nevoie de carte în sate, școli, spitale sau centre sociale.

Biblioteca donată va fi elementul central al acestui centru educațional creat de preotul Rafael Tănase, împreună cu reprezentanții Fundației World Vision România, pentru a ajuta copiii care au nevoie de sprijin în educație, care sunt defavorizați și nu au acces la carte.

 

 „Dacă pandemia ne-a încetinit anul trecut ritmul în care ajungeam cu cărți la copiii care au nevoie de ajutor, de acces la carte și educație, în 2021 ne-am propus să facem cât mai des biblioteci acolo unde este nevoie. De aceea facem un apel către edituri, companii care pot să ne doneze cărți noi și către părinți care pot să aleagă cărți de care nu mai au nevoie și să le aducă la centrele noastre de colectare. Noi le transformăm în biblioteci apreciate de copii.”, declară Raluca Chișu (Asociația KinetoBebe) și Monica Popescu, inițiatoarea campaniei.

 

Cărțile noi din această bibliotecă socială au fost primite în dar de la partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCUEditura Litera, Editura RAO. Alături de aceste cărți au fost donate multe cărți clasice, în stare bună, primite de la persoane fizice, prieteni ai campaniei. Proiectul Dăruiește o lume de basm este o inițiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE, cu susținerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours și Opera Comică pentru Copii.

Cu sprijinul publicului și al companiilor generoase au fost create până acum 17 biblioteci sociale la: școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Casă Bună din Ferentari, la Boghești Vrancea, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, la Spitalul de psihiatrie "Eftimie Diamandescu, la Primăria din comună Grădinari și la centrul Centrul educațional social Sfinții Petru și Pavel din Medgidia.

Donează și tu cărți în stare bună la orice centru de colectare pentru campania Dăruiește o lume de basm:

 1. Centrul KinetoBebe Moșilor
 Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

 2. Centrul KinetoBebe Nord
 Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

 3. Centrul KinetoBebe Sud
 Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related