Campania Amaze Leadership oferă gratuit o șansă femeilor creatoare de podcasturi și cursuri digitale

Campania Amaze Leadership oferă gratuit o șansă femeilor creatoare de podcasturi și cursuri digitale

Microcursurile - un business trend de miliarde de euro
Piața mondială de educație digitală a atins o creștere de peste 30% din momentul în care a pornit pandemia, valoarea ei depășind 600 de miliarde euro. Internetul a devenit accesibil pentru tot mai mulți oameni, iar expansiunea pieței de e-learning, dar mai ales de microlearning, are drept cauză interesul crescut în materie de microcursuri, se arată într-un raport privind Piața Monidială de Microlearning.

Și în România, instructorii, trainerii, antrenorii nu doar că s-au văzut nevoiți să se mute în online, ca urmare a restricțiilor pandemice, dar a apărut o nouă categorie de antreprenori: cei care și-au transformat expertiza în cursuri digitale sau podcast-uri, creând un nou trend al businessului de succes.

 

Ce este un microcurs

Un microcurs este un model de e-learning, adică microlearning, durează între 2-5 minute și este conceput să ofere un rezultat specific în procesul de învățare. Atenție, microcursul nu este un segment al unui curs serializat. Fiecare microcurs propune o serie de takeaways, idei clare și practice, lecții învățate.

"Atenția omului care-și petrece timpul dând click și slide pe ecranele telefoanelor sau ale altor dispozitive este mereu distrasă.
Un studiu realizat de Microsoft arată că atenția omului a ajuns la 8 secunde, chiar sub cea a celebrului peștișor de acvariu, carasul auriu, a cărui atenție este de 9 secunde. Iar ăsta părea un lider greu detronabil!

Iată, așadar, un motiv pentru care microcursurile au un enorm succes în lume.
Sunt scurte, concise și relevante, ținând cont de durată & format."
Mirela Solomon, owner Amaze

 

Avantajele unui microcurs în online

  • Poate fi urmărit de oriunde, de pe telefon, tabletă sau laptop.
  • Este scurt și la obiect. Oferă cursanților satisfacția că au aflat ceva nou și util.
  • Pentru a-l lansa, nu ai nevoie de certificări. A fi autodidact poate fi un avantaj.
  • Nu ești condiționat de un orar, dar mai ales de munca și costurile organizării unui curs în spațiul fizic. Mai ales dacă restricțiile pandemiei sunt încă active.
  • Publicul îl poate urmări când dorește sau când poate: nu trebuie să-și facă timp special pentru asta.
  • Publicul poate fi de oriunde. Dacă înțelege limba, granițele dispar.
  • Este un tip de educație nonformală, complementară celei instituționalizate.
  • Este, totodată, și o educație informală (bazată pe experiențe, idei aplicate). Oamenii reacționează mai bine la învățarea nonformală și informală, tocmai de aceea trendul este de a le aduce chiar în spațiul educației instituționalizate, formale, deoarece sunt interdependente.

 

 

Cum pornești un microcurs

Dacă ești femeie, ai posibilitatea să câștigi o sesiune gratuită de producție video pentru un episod podcast sau pentru un curs microlearning. Amazing Leadership oferă gratuit o șansă de promovare a femeilor din România care dețin experiență într-un domeniu sau sunt deja experte recunoscute, dar nu reușesc să-și monetizeze valoarea profesională așa cum ar merita. Campania se desfășoară sub forma unui concurs pentru doamnele care vor să creeze podcasturi sau cursuri digitale. Înscrierea este deschisă până în 19 mai 2021, prin completarea unui simplu formular, disponibil pe site-ul Amaze.

Cine dorește să transforme un curs digital sau podcast într-un business bazat pe expertiza obținută în viață, profesie sau în urma studiilor, are la dispoziție un studio și o echipă de profesioniști în content creation, în centrul Capitalei, gata să ajute.

Amaze este furnizor - specialist în producția de cursuri digitale și podcast-uri. De la spațiul modular, situat în centrul Capitalei, amenajat conform cerințelor vizuale, până la sprijin în crearea conținutului, Amaze oferă logistica necesară atât specialiștilor, cât și începătorilor interesați să împărtășească lumii cunoștințele lor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related