Maker Podcast, primul podcast din România cu și despre creatorii de conținut din online

Maker Podcast, primul podcast din România cu și despre creatorii de conținut din online

Maker Podcast, un produs Maker Studio, este primul și singurul podcast din România în care invitații sunt doar creatori de conținut din online care povestesc despre cum au devenit makeri (influenceri) și cum au evoluat într-un business de imagine.

Proiectul este predominant un video-podcast, care poate fi urmărit pe YouTube, dar și ascultat pe Spotify și Apple Podcasts, și este prezentat de Marius Marin, Influencer Marketing Manager la Maker Studio și Head of Reputation la Minio Studio.

„Maker Podcast este un proiect de suflet. Dacă până acum interacțiunea mea cu creatorii de conținut era doar în scop de colaborare pentru proiecte ale clienților, de data asta am avut discuții personale și am putut să aflu mai multe despre creșterea lor în online și despre toate acele lucruri pe care atât comunitatea lor, cât și oamenii de comunicare & marketing, ar fi vrut să le știe de la ei”, spune Marius Marin - moderator al podcastului.

În primul sezon, care cuprinde 10 episoade, invitații la podcast au fost: Louis Florea & Lorena Vișan, Dana Rogoz, Virgil Godeanu, Andreea Remețan, Christina Oné, Sore, Lorena Șerban, Edi Brandabura, Marius Elisei și Alexia Eram.

 

Cei care au urmărit podcastul au avut ocazia să afle că fiecare invitat are un profil diferit și o poveste diferită despre cum a început în online. Dacă unii dintre ei se concentrează exclusiv pe online, iar alții au și alte preocupări, ce au toți în comun este crearea de conținut în Social Media.

Pe parcursul celor 10 episoade, invitații au povestit și despre cum au primit primul brief de campanie, cum își aleg proiectele, despre relația cu brandurile, și au avut observații comune precum: să fii creator de conținut este un full time job; fiecare creator de conținut are o platformă care îl reprezintă cel mai bine; teamwork-ul are un rol important în tot ceea ce au de făcut; relația cu comunitatea este cea mai importantă pentru ei; sunt atenți la reputația lor: la ce spun și ce fac în online, dar și-n offline. 

„Modul în care creatorii de conținut își gestionează relația cu brandurile este unul dintre subiectele importante pe care punem accentul la Maker Podcast. Scopul long-term este de a aduna cât mai multe insighturi utile pentru marketeri despre procesul de lucru cu makerii din online. Ne propunem să aflăm și mai multe povești într-un nou sezon al podcastului, so stay tuned”, declară Bogdan Ivașcu - Business Manager Maker Studio.

Conținutul realizat pentru Maker Podcast este prezentat și pe canalele de TikTok, Instagram, Facebook și LinkedIn ale Maker Studio.

Echipele implicate în realizarea podcastului: 

Echipa Maker Podcast / Maker Studio
Marius Marin - Moderator al podcastului
Bogdan Ivașcu - Business Manager
Patricia Bălan - Social Media Manager
Ionuț Dumitrache - DTP
Roberta Mihai - Graphic Designer

Echipa Amaze
Mirela Solomon - Fondator & Head of Content
Andrei Ivan - Video Production
Constantin Benea - Production Strategist

Echipa ThinkDigital
Iuliana Penciu (Ghiorghiță) - Media Strategy Director
Alexandra Lucia Ilie - Head of Performance
Călin Ungureanu - Digital Perfomance Specialist

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Maker Studio

Maker Studio este un hub de creatori ce produce continut video snackable co-creat alaturi de un colectiv de tineri Makeri, pentru tinerii consumatori. Este un nou mod de a crea content relevant si engaging pentru... vezi detalii »

ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Minio Studio

Gandim strategic si executam creativ. Asta facem noi la Minio Studio. Suntem o agentie lansata in 2016 si care, dupa doar 3 ani, a ajuns sa ocupe locul 28 in Forbes Ad Agencies List. Oferim mai mult decat campanii... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related