Eroii FAST, proiectul educațional internațional implementat în școlile din România celebrează copiii care pot deveni eroii bunicilor lor

Eroii FAST, proiectul educațional internațional implementat în școlile din România celebrează copiii care pot deveni eroii bunicilor lor

La începutul lunii martie, într-un număr mare de școli din țară a fost implementată campania educațională Eroii FAST. Acest proiect are la bază o seria formată din 5 cursuri interactive destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Misiunea Eroii FAST este aceea de a-i învăța pe cei mici cum să își protejeze bunicii în situația în care aceștia s-ar confrunta cu un accident vascular cerebral. Această campania de conștientizare a simptomelor unui AVC a fost implementată până în acest moment în peste 15 țări, mesajul ajungând în felul acesta la un număr impresionant de copii din toată lumea.   

Programul Eroii FAST a fost preluat în șase mari județe din Romania care au aderat la inițiativa de a-i educa pe cei mici cu privire la simptomele accidentului vascular cerebral. Astfel, peste 300 de instituții de învățământ primar și preșcolar din toată țara au implementat in timpul campaniei cele 5 cursuri ale programului.

Reacțiile, atât ale celor mici, cât și ale părinților și profesorilor, au fost pe măsura așteptărilor, ei având o poziție pozitivă în fața mesajului și a modului în care acesta este transmis. Un număr impresionant de peste 23.000 de copii a fost înregistrat în platforma fastheroes.com și au interacționat cu instrumentele campaniei – jocuri, materiale informative, imagini și animații haioase, toate cu scop educațional.

Copiii din școlile și grădinițele în cadrul cărora a fost implementat programul educațional,  au învățat împreună cu eroii Fred, Bruno, Clara și Tibi cum pot deveni eroi- prin identificarea simptomelor principale ale AVC, precum și prin înțelegerea necesității unor măsuri rapide pentru a-i salva pe adulții din preajma lor .

Au fost pregătite 2 scenarii pentru predare – online și offline, profesorii având la dispoziție un suport de curs ușor de parcurs, intuitiv și totodată relevant pentru cei mici. Cursurile s-au desfășurat atât online, cât și în clasă, în funcție de modul de funcționare a școlilor, în contextul pandemiei COVID-19.

 

Procesul de implementare a programului Eroii FAST în școli a decurs conform planului. L-am încheiat și suntem extrem de bucuroși că am reușit sa educăm un număr atât de mare de copii prin intermediul acestei campanii. Suntem de asemenea recunoscători pentru reacțiile și feedbackul pozitive, precum și pentru deschiderea și bunăvoința pe care am văzut-o din partea profesorilor și a părinților. Împreună am reușit să transmitem acest mesaj menit să ajute într-un moment critic, către un număr impresionant de persoane. Am reușit să ducem la bun sfârșit o inițiativă care va schimba în bine viețile, atât ale celor mici, cât și ale bunicilor acestora.”, afirmă Silviu Chivu, General Manager The Social Nest, agenția delegată pentru implementarea campaniei Eroii FAST în România.

 

Acțiunea s-a desfășurat prin intermediul platformei dedicate, fastheroes.com, unde elevii s-au înscris pentru a învăța despre simptomele AVC printr-o serie de eBook-uri și jocuri educaționale distractive. Cei care le-au parcurs au adunat puncte și s-au antrenat într-o competiție strânsă, îmbinând astfel spiritul ludic al campaniei cu Marea Misiune- aceea de a salva bunicii de pretutindeni.

 

„Proiectul acesta este unul de suflet, gândit și lucrat cu scopul de a face mult bine. Un bine real, atât de necesar. Presa ne-a fost alături, ajutându-ne sa transmitem mesajul campaniei la scară cât mai largă, inspectoratele județene și instituțiile de învățământ ne-au ajutat să implementăm așa cum ne-am propus. Ne-am bucurat de susținerea profesorilor, părinților, mentorilor și organizațiilor non-guvernamentale. Am avut o deschidere extraordinară din partea tuturor partenerilor noștri. A fost un proiect extrem de bine primit, pe care ne dorim să îl reluam cât de curând”, a declarat Iulia Ciortan, PR al proiectului Eroii FAST în România.

 

Și inițiativa de a doborî un record mondial a cunoscut o mare susținere. Până acum sunt peste 2000 de imagini tip selfie, cu părinți, copii, bunici și profesori purtând măștile de supereroi, încărcate în platformă. Provocarea de a crea cel mai mare album din lume, cu supereroi, rămâne deschisă, iar cei care au lansat-o speră că li se vor alătura cât mai mulți supereroi, pentru a reuși în acest fel să crească notorietatea mesajului și a cauzei educative.

Cei care doresc să se înscrie sau să se logheze în campania Eroii FAST, fie pentru a se juca, fie pentru a viziona materialele aferente proiectului, au în continuare această șansă și o pot face accesând platforma fastheroes.com.

Pe pagina de Facebook a campaniei, se pot viziona testimoniale ale profesorilor claselor care au implementat și alte filmulețe informative cu privire la mesajul campaniei. De asemenea, pentru a surprinde cât mai multe imagini, păreri și declarații, organizatorii campaniei în România, au creat un grup public, dedicat celor care au aderat la program și pe care i-au numit Eroii din spatele Eroilor FAST. 

 

Proiectul Eroii FAST este o campanie educațională pentru sănătate, adresată copiilor din toată lumea. Aceasta vizează creșterea gradului de conștientizare a simptomelor accidentului vascular cerebral, având o mare misiune - aceea de a recruta un milion de copii din întreaga lume, care vor ști cum să-și ajute bunicii în situația în care seniorii s-ar confrunta cu un accident vascular cerebral.

Studiile de cercetare au arătat că adesea, oamenii nu recunosc semnele cheie ale unui accident vascular cerebral și nu solicită imediat asistență medicală de urgență. Din cauza faptului că nu ajung în timp util la spital, majoritatea pacienților cu AVC nu primesc tratament optim. Riscurile unui accident vascular cerebral sunt foarte ridicate în cadrul categoriei de vârstă de peste 60 ani. O mare parte dintre copii, petrec mult timp împreună cu bunicii lor, astfel ei pot ajuta la producerea unei diferențe reale, trezind interesul și atenția întregii familii. Scopul general este acela de a ne asigura că, atunci când are loc accidentul vascular cerebral, părinții și bunicii noștri vor fi salvați, datorită reacției rapide a celor din jur precum și tratamentului eficient, administrat rapid.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related