consolid8 lansează două proiecte noi de crowdfunding și încurajează alți antreprenori să își prezinte ideile de afaceri

consolid8 lansează două proiecte noi de crowdfunding și încurajează alți antreprenori să își prezinte ideile de afaceri

consolid8, prima platformă românească de crowdfunding bazată pe recompense pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative, a lansat două noi campanii, „Șosete fără pereche” și „Detaliul Secession – Timișoara”. De la lansarea platformei și până în prezent, toate proiectele  înscrise și-au depășit obiectivele de finanțare, una dintre ele ajungând și la o rată de succes de 169%.

Platforma consolid8 a fost creată la finalul anului 2020 ca un instrument care să acopere un gol de finanțare existent în prezent și care să ajute cash-flow-ul antreprenorilor care generează valoare în comunitate/pentru comunitate prin ideile lor inovatoare. În schimbul unei recompense pe care o pot alege din lista specifică fiecărui proiect, susținătorii care se alătură cauzelor promovate pe platforma consolid8 pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platformă.

 

„Primele campanii de crowdfunding înscrise pe platforma consolid8 ne-au demonstrat că orice vis poate fi realizabil cu ajutorul comunității. Suntem foarte entuziasmați pentru fiecare idee prezentată de antreprenorii sociali și cei din industriile creative și lucrăm pentru fiecare echipă ca obiectivele de finanțare să fie atinse, iar proiectele lor să treacă la următorul nivel de dezvoltare. Cele mai recente proiecte <<Șosete fără pereche>> și <<Detaliul Secession Timișoara>> sunt idei îndrăznețe care merită atenția susținătorilor, mai ales că au perspective de dezvoltare pe plan internațional.”, a declarat Raluca Prelucă, co-fondator consolid8.

 

Proiectul Șosete fără pereche a pornit de la un insight real: toți oamenii au cel puțin o pereche de șosete desperecheate. Inițiatorii proiectului au transformat această realitate într-o idee colorată - familia Șosetache, unde fiecare membru este unic și interschimbabil.

Toate Șosetele fără Pereche au în compoziție 92% bumbac, cel mai mare procent de bumbac de pe piața românească, 5% poliamidă și 3% elastan. Dacă ar conține 100% bumbac, o șosetă s-ar lărgi încă de la prima purtare și s-ar degrada foarte repede, de aceea poliamida și elastanul sunt esențiale în compozițe pentru a asigura rezistența și elasticitatea șosetei.

Proiectul are nevoie de o finanțare în valoare de 15.000 lei, cu ajutorul căreia echipa să achiziționeze o mașină de imprimat/brodat, pentru a putea introduce colecția personalizată cu emoji-urile familiei Șosetache.

Albumul Detaliul Secession - Timișoara  este un catalog de ornamentică menit să pună în valoare patrimoniul arhitectural local. Arhitectura Secession face parte din Mișcarea 1900, un fenomen internațional care a luat naștere la finele secolului al XIX-lea și s-a întins până la primele două decenii ale secolului al XX-lea. Această mișcare a avut diferite interpretări și denumiri: în Franța se numește Art Nouveau sau Le Modern Style, în Italia Stile Liberty, în Scoția Glasgow Style, în Germania Jugendstil, iar în Austria și Ungaria Secession.

Timișoara poartă o puternică amprentă a Secessionului maghiar, având o bogată concentrație de arhitectură 1900. Pentru a le pune mai bine în valoare, inițiatorii proiectului au decis să ilustreze fațadele și ornamentele în acuarelă, în locul fotografiilor, “restaurându-le” astfel prin artă, pentru a le reda frumusețea de odinioară.

Albumul “Detaliul Secession - Timișoara” va fi tradus în patru limbi: română, maghiară, germană și engleză, pentru a promova patrimoniul Timișorean atât în țară cât și pe plan internațional.

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afacere pe platformă sau vor să susțină proiectele care derulează campanii de finanțare, o pot face online, urmărind pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related