[Human, Art & Tech] Alexandra Stancu: Mă inspiră oamenii. Oamenii și ceea ce simt ei, cum simt, de ce simt. Emoțiile trăite puternic

[Human, Art & Tech] Alexandra Stancu: Mă inspiră oamenii. Oamenii și ceea ce simt ei, cum simt, de ce simt. Emoțiile trăite puternic

Alexandra Stancu nu a stat să se gândească de două ori. Si-a spus că Human Technology Street Art Challenge by George  este exact provocarea de care are nevoie sa iasă puțin din zona de confort și asta a fost. A creat, s-a documentat și a lăsat inspirația să curgă în două lucrări înscrise în concurs. Connecting și Closer, cele două desene vor să arate că oamenii nu au de ce să se teamă de tehnologie sau AI pentru că sunt creațiile lor, până la urmă.

Pe lângă toate beneficiile pe care tehnologia le aduce în viața fiecăruia dintre noi, unul dintre cele mai frumoase lucruri cu care ne-a binecuvântat este faptul că ne-a adus mai aproape unii de ceilalți. Prin mesajul acesta, sunt mai aproape de tine,iar prin ilustrația aceasta, sunt mai aproape de sufletul tău, explică Alexandra

Puteti vedea lucrarile Alexandrei și ale celorlalti participanti in galeria virtuala, unde speram ca  veți votati preferatele sa ajunga pe peretii urbani. Concursul nostru e in etapa finala de jurizare si asteapta participarea voastra. Noi continuăm să povestim cu Alexandra despre artă, inspirație și tehnologie.

 

Bio pe scurt

Salut! Eu sunt Alex. Mulți mă știu drept Vause, care este chiar pseudonimul sub care îmi postez lucrările. Cele mai recente proiecte ale mele se rezumă la ilustrarea unor coperți de cărți/albume muzicale. În ultima vreme mi-am dedicat tot mai mult timp pentru asta, pentru a-mi îmbunătăți skill-urile.

Mă inspiră oamenii. Oamenii și ceea ce simt ei, cum simt, de ce simt. Emoțiile trăite puternic, de mine sau de semenii mei, asta mă inspiră. Tot ce se întâmplă în jurul sau în interiorul meu îmi e muză.

 

Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George 

Nu am stat să mă gândesc de două ori. Mi-am spus că asta era exact provocarea de care aveam nevoie ca să mă scoată un pic din zona de confort și asta a fost. Iată-mă aici, acum!

 

Inspiratia

Inspirația a venit în urma unei discuții avute recent cu prietenul meu, discuție în care punctul central era faptul că oamenii nu ar trebui să se teamă de tehnologia prea avansată sau că ar putea să scape de sub control. Să scape de sub control înseamnă să aibă o gândire proprie, ceva ce omul nu poate preveni, ceea ce este imposibil. Ceva proiectat de om, inteligența artificială, spre exemplu, nu poate fi imprevizibil. AI-ul nu poate ști mai multe decât știm noi, tocmai pentru că este creația noastră.

Ohhhhh! O întreagă aventură! Din punct de vedere al emoțiilor, mai ales! Entuziasmul de a participa la o provocare de acest gen, amestecat cu neliniștea până am găsit subiectul potrivit, iar apoi puțin topping de îndoieli de sine, nesiguranțe, ca mai apoi, în final, să am parte de neprețuitul sentiment de a fi mândră de creația mea. O experiență minunată, per total, și pe care mă bucur că am avut șansa să o trăiesc.

 

Brieful

Brief-ul mi s-a părut genial, cu o temă extrem de permisivă, interpretabilă și subiectivă. Cea mai grea parte nu a fost munca în sine, ci, cum am menționat și mai sus, micile nesiguranțe care te bat pe umăr în timpul fiecărui proces de creare.

 

Tehnologie, arta & realitatea urbana

Se poate observa că evoluția a tot a ajuns până într-un punct în care toate acestea trei, tehnologia, arta și realitatea urbană, se intersectează. Aproape că nu mai poate exista una fără cealaltă. Personal, cred că se completează perfect.

 

De ce e nevoie pentru a ajunge la o simbioza

Autodisciplină și capacitatea de a înțelege că mereu trebuie să existe un echilibru în toate. Personal, consider că doar așa se poate trăi în armonie

 

Relatia cu tehnologia

Cât de prieteni se poate! Haha! Nu, serios acum. Îmi este de foarte mare ajutor numai dacă ne rezumăm la faptul că eu creez artă digitală. Ne înțelegem destul de bine, sunt fascinată de tot ce mai apare nou și sunt aici ochi și urechi să văd cât de mult mai poate evolua.

 

Limite

Țin minte că primul meu telefon era unul cu clapetă, iar primul calculator mi-a fost făcut cadou de către mama mea când aveam 9 ani. Îmi amintesc și acum atât de clar cum am început să plâng de bucurie... Bineînțeles, îl foloseam la a socializa, la a mă juca și, o bună perioadă de timp, îl foloseam pentru Photoshop, pentru a crea reviste. Îmi plăcea enorm. Chiar și acum încă visez să am propria revistă cât mai curând.

Îmi permit acum să nu vorbesc dintr-un punct de vedere strict personal și să spun că tehnologia înseamnă o mare și importantă parte din viața tuturor. În viața mea, tehnologia e o binecuvântare, tocmai pentru cariera pe care vreau să o urmez, aceea de ilustrator digital și animator. Singura limită pe care mi-am pus-o este strict legată de telefon și social media. Cred că trebuie să existe o balanță.

 

Cum simti ca te-a schimbat tehnologia

Tehnologia nu a avut niciodată influențe negative asupra mea, iar cel mai bun lucru pe care aceasta îl aduce în viața mea este informația. Informația de orice fel.

 

Fara tehnologie & fara arta

Cum în cazul meu arta și tehnologia bat palma, nu aș putea trăi vreodată fără niciuna dintre ele. Bine... mint... aș putea. Dar nu vreau. Nici nu vreau să îmi imaginez, haha!

[Voteaza aici lucrarile inscrise la Human Technology Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Sectiune



Branded


Related