Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc - Revin în Dub (Coshmelin & Lil Obeah Remix)

Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc - Revin în Dub (Coshmelin & Lil Obeah Remix)
Colaj de Cristiana Bucureci

Este vinerea platformei Bandcamp și the Sound of Art to Come prezintă un nou material discografic.

„Remixarea sunetelor locale este pe departe una dintre cele mai interesante provocări. În cazul piesei Revin în 5 minute de la Toulouse Lautrec cu Victor Rebengiuc, eu și Coshmelin am creat primul nostru electronic duppy dub, inspirat de Massive Attack și Crowd Control. Acest cântec și remix reprezintă pentru noi ceva special: amândoi am crescut cu vocea lui Victor Rebengiuc, filmul nostru favorit este Pădurea spânzuraților, iar primul nostru concert împreună a avut loc acum zece ani în deschiderea băieților de la Toulouse Lautrec. Scor dublu!”, Obeah.

Toulouse Lautrec descind din familii aristocrate. Ei au copilărit pe pajiști verzi și intinse în fața castelului și au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare și mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Predestinați studiului academic și educației alese, viața i-a aruncat în păturile cele mai cârpite ale societății. Influențați inițial de Rene Pricetau și John Lewis Brown, ei și-au găsit drumul în mijlocul boemei rebele. Sunt obișnuiți ai localurilor de noapte, sunt pasionați de femei, absint și opiacee, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret și sparg fețele tobelor din localuri uitându-se sub crinolinele fetelor.

"Revin în 5 minute" este despre blocajul artistului de a transmite emoție către consumatorul de artă. Fie că este muzician, actor, performer, păpușar, circar, mai mult sau mai puțin cultural, mai mult sau mai puțin educat sau educativ, cel care transmite emoția are un blocaj emoțional, intelectual, și devine un nimeni pentru o scenă. Ca oameni suntem dependenți de spectacol, de extraordinar. Aceasta piesă vorbește despre artiștii-performeri ca despre niște oameni dezbrăcați de haina inspirației. Artiștii trăiesc în acest moment niște vremuri în care inutilitatea le este impusă. Revin in 5 minute, 1 an sau 2 ani? Cât pot rezista fără a se exprima așa cum s-au obișnuit?”, declară Cătălin Rulea, solistul Toulouse Lautrec.

Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a înregistrat vocea de pe intro. Așa cum ne-au obișnuit, Toulouse Lautrec cântă despre aspecte antagonice ale lumii în care trăim, de la dragoste, sex până la protest și critică socială. Toulouse Lautrec lucrează la un nou album, al cincilea al formației care va ieși în curând.

Coshmelin este un producător român din București pierdut în muzică din 1999. El produce și bate la tobe și a fost membru activ al proiectelor Tunesinnaourheads și Crowd Control alături de fratele său Răzvănescu. Principalele sale aspirații sunt să își termine albumul Electronic de debut și să se bucure de artiștii săi preferați: Tycho, Red Hot Chilli Peppers, Jamiroquai, Air și Jungle.

The Sound of Art to Come Records este o casă de discuri din Transilvania, care găzduiește Dub, proscriși de muzică electronică și experimentală și nonconformiști exploratori. Adânc în inima României, SoAC transmite din dimensiunea The Shape of Dub to Come. Labelul curatoriază, colează și remixează Duppy dubs și Duppy Riddims inspirate de coloanele sonore jamaicane pentru filme de groază.

După zece ani de muzică eclectică, muzicianul fantomă dub din România s-a acordat la o altă frecvență creând Lil Obeah din Transilvania. Când vine vorba de sunetul său, el îl definește ca dub duppy dintr-un univers paralel. Obeah colaborează cu profesioniști din domeniul muzicii, de la producătorul bucureștean Marius Costache de la Studio148 la vedete internaționale precum Dub Colossus, Transglobal Underground și Dreadsquad. Remixurile sale includ artiști locali precum Tony Baboon, Oigăn și Ana Ularu și branduri de dub și reggae precum Dubmatix, Dub Pistols, Prince Fatty, Ghetto Priest și Denise Sherwood, dar și trupe fictive precum Reefah Madniss din Berlin.

Artistul consideră muzica dub artă sonoră și își propune să creeze o coloană sonoră de film horror românesc imaginar.

Victor Rebengiuc - Poem
Cătălin Rulea aka Apartman (Voice, Guitar)
Bogdan Dragomiroiu aka Green (Drums)
Fabian Prelipcean aka FABJAN (Bass Guitar)
Alexandru Costan aka Xero (Guitar, backing vocals)
Remix by Coshmelin & Lil Obeah
Mix, Master, Additional sounds by Marius Costache
Toate cele bune din Transilvania.
Tags: Transylvania, Electronic, Dub, Toulouse Lautrec, Coshmelin, Lil Obeah, Marius Costache, soundtrack, Romania,

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related