Ana Diac: Ideea de la care am plecat este diferenta intre conexiunea reala si cea virtuala intre oameni

Ana Diac: Ideea de la care am plecat este diferenta intre conexiunea reala si cea virtuala intre oameni

La început, Ana Diac lua pixul în mână și desena în funcție de ce simțea. Își urmărea emoțiile în creație și la final, ca după o terapie, se simțea mai bine. Acum, preferă să aibă un concept de bază pe care să îl materializeze. Când simte că are un scop fain și că transmite ceva oamenilor, are cea mai mare motivație. Lucrarea creată pentru Eco Graffers Wanted by glo™ a plecat de la diferenta intre conexiunea reala si cea virtuala intre oameni.

Un alt lucru de la care am pornit este online datingul, această posibilitate de a ține un ecran în mână și de a ne îndrăgosti, spune Ana Diac.

Înscrierile s-au încheiat, iar juriul notează acum lucrările pentru a stabili finaliștii. Noi continuăm să vorbim cu Ana Diac despre participarea la competiție, procesul de creație, artă și dragoste.

 

Bio pe scurt

Mă numesc Ana Diac, am 21 de ani și sunt studentă în ultimul an la design grafic, Univ. de Arte din București. Am un background artistic destul de flexibil, mi-a plăcut în trecut să jonglez cu desenul tehnic, arta digitală 3D, desenul în creion, liner, iar acum tind mai mult spre pictură, atât pe canvas, cât și digital. Cu timpul am descoperit că cel mai mult îmi place să creez personaje, să pictez portrete, și să le combin cu abstractul.

 

Etape de formare 

Sunt atrasă de zona asta artistică de când eram mică. Fiind copil, normal, nu-mi prea dădeam eu seama că asta vreau să fac și peste 10-20 ani. Cu toate astea, eram parcă într-un cerc care mă îndrepta în zona artistică. Am fost la cursuri pentru copii, am făcut pictură și grafică, participam la concursuri.

În clasa a 9 a m-am înscris la liceul de arhitectură, unde am învățat desen tehnic. Îmi plăcea, era ceva diferit și interesant, dar încă schițam tot felul de personaje, și îmi doream din ce în ce mai mult libertatea de a ilustra liber ceva. Aici mă cam blocasem, nu mai știam ce decizie să iau legat de viitor. Am avut și dorința de a mă apuca de tatuaje, la un moment dat, am făcut câteva stick`n `poke. Am avut o curiozitate pentru multe domenii. M-am gândit apoi că aș putea combina gândirea tehnică dezvoltată în liceu, cu arta, și am decis să dau admiterea la design grafic. Acum am dezvoltat o pasiune pentru character design, și în momentul actual mă axez pe asta.

 

Ce te inspiră

Până încep studiile mi-am propus să lucrez la cât mai multe proiecte personale, în special să gândesc concepte de caractere și să exersez portretul. Am făcut cursuri online și am învățat mai multe tehnici de digital art.

Pentru mine să vizionez cum desenează alte persoane e fascinant. Mă gândeam să fac și eu mici filmulețe pe viitor.

 

Tabieturi de lucru

În trecut îmi făcea plăcere să iau un pix în mână și pur și simplu să desenez cum simt. Pentru mine era ca un fel de terapie. Eram tristă, desenam, și eram mult mai ok. La final mă uitam atent la desen și observam că exprima exact ce simt, și mă descopeream. Poate îmi dădeam seama de lucruri, la care fără să le fi văzut nu m-aș fi gândit.

În ultima perioadă îmi place să am un concept, o idee, și să încerc să o materializez. E mai challenging, dar altu-i sentimentul când reușești să-ți îndeplinești un scop.

Asta e fain, că arta face trimitere gândirii înspre anumite idei și concepte.

Când simt că am un scop fain, că transmit ceva mișto oamenilor, am cea mai mare motivație. Primul pas este să cred în ideea mea. De aici, totul merge super, iar proiectul devine o prioritate. Îmi place să pun toată atenția și energia în ce fac. Mă tem de superficial, aș putea să zic.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Mai văzusem proiecte de artă murală și îmi doream să particip, dar aflam în ultimul moment. Anul ăsta am mai avut mici proiecte on the wall, mi-am dat seama că-mi place și mă atrage. Mă bucur că am șansa să susțin astfel de proiecte în Ro.

 

Procesul de creație

Ideea de la care am plecat este diferenta intre conexiunea reala si cea virtuala intre oameni, un lucru pe care l-am simțit și eu. Un alt lucru de la care am pornit este online datingul, această posibilitate de a ține un ecran în mână și de a ne îndrăgosti.

Procesul a durat aprox 6 ore. Lucrarea a fost schițată, pe hartie, apoi lucrată digital. Am vrut să exprim feeling-ul pe care eu îl aveam atunci când simțeam discrepanța asta de conexiune interumană, atunci când după o întâlnire reală ne reîntoarcem la convorbirea virtuală.

 

Provocări

N-aș putea să zic că a fost o parte grea. Am știut de la început ce îmi doresc, și am avut încredere în proces.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii care văd lucrarea ta

Îmi doresc ca lucrarea să comunice oamenilor ceva, să-i pună pe gânduri și să o asocieze cu experiența lor proprie. Să ofere un subiect de gândire asupra căruia să reflecteze, să-și dea seama și apoi să spună „wow”.

 

Arta stradală

Nu am creat artă stradală până acum, desi îmi doresc, dar am avut proiecte micuțe în spații închise, pe perete. Arta e o schimbare de atmosferă, și e ceva special să mergem pe stradă și să vedem o lucrare care să ne pună pe gânduri. E o formă de afișare a artei pe care nu toată lumea o înghite, dar alții o apreciază la maxim.

Apreciez arta stradală, pentru mine e și o formă de curaj, ambiție, și iubesc că se întâmplă asta în Ro. Observ că se fac fesivaluri de street art, și mă face să fiu mândră de artiștii din Ro și oamenii care apreciază.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Premii

Cea mai frumoasă recompensă este posibilitatea ca lucrarea ta să ajungă pe un perete imens din București.
Cei de la Sweet Damage Crew vor ajuta câștigătorul să își transforme creația digitală într-un mural real, sursă de inspirație pentru locuitorii orașului. 

Premiile competitiei Eco Graffers Wanted by glo sunt în valoare de peste 4.500 euro

  • Cei 15 finaliști vor câștiga un voucher eMAG în valoare de 500 lei.
    Stabiliti de notarea juriului.
  • Marele premiu este în valoare de 3000 Euro.
    Lucrarea câștigatoare este cea cu cel mai mare punctaj dintre lucrările finaliste (70% notele juriului & 30 % votul comunității )
    În plus, pe lângă faptul că vei fi o sursă de inspirație, creația ta digitală va fi transformată într-un artwork fizic, un mural, parte din galeria de artă urbană owned by glo™, în parteneriat cu Sweet Damage Crew.
  • Premiul de popularitate (500 eur) pentru cea mai votată lucrare din comunitatea IG glo_Romania.

Timing

Perioada de desfășurare a competiției este 8 septembrie – 11 octombrie 2021 cu următoarele etape:

  • PERIOADĂ ÎNSCRIERI s-a incheiat pe 30 septembrie 2021
  • STABILIREA FINALIȘTILOR PRIN VOTUL JURIULUI: în 3 octombrie 2021.
    (Acest vot stabilește topul înscrierilor și primele 15 cele mai apreciate lucrări merg în finală.)
  • ANUNȚAREA FINALIȘTILOR: 4 octombrie 2021
  • VOTUL PUBLICULUI pe IG glo_Romania: 4 – 7 octombrie 2021
  • STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR: 8 – 10 octombrie 2021
    (ponderea notelor juriului  este de 70% si votul comunității IG glo_Romania 30%)
  • ANUNȚUL CÂȘTIGĂTORILOR: 11 octombrie 2021

Competiția Eco Graffers Wanted by glo™ se adresează exclusiv persoanelor adulte.
18+ | glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related