"Code for Romania TaskForce" este marele câștigător al Galei Societății Civile 2021

"Code for Romania TaskForce" este marele câștigător al Galei Societății Civile 2021

Proiectul este câștigător al Premiului I la secțiunea „Proiecte și campanii de Voluntariat” .

Code for Romania TaskForce, implementat de organizația Code4Romania, este marele câștigător al Galei Societății Civile, ediția 2021. Scopul programului a fost de a livra în cel mai scurt timp posibil o suită de aplicații software pentru a sprijini eforturile de combatere a efectelor pandemiei în România și diaspora românească.

Code for Romania TaskForce, care a fost demarat pe 11 martie 2020, la câteva zile de la declanșarea pandemiei, a livrat un ecosistem de soluții digitale care au fost proiectate, dezvoltate, testate și livrate în doar 40 de zile: stirioficiale.ro | datelazi.ro | cetrebuiesafac.ro | rohelp.ro | jurnalmedical.ro | diasporahub.ro.

Beneficiar direct a fost Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar la realizarea programului, în primele două luni, au contribuit 11 angajați full-time și peste 420 de voluntari, care au dedicat în medie 80 de ore fiecare. Code for Romania Taskforce este un mod de lucru și un mecanism de răspuns rapid care poate genera, în regim de urgență, soluții tehnologice destinate ajutorării echipelor de intervenție sau comunicării de masă dintre autorități și cetățeni pentru a contribui eficient la restabilirea stării de normalitate.

Code for Romania TaskForce este câștigătorul premiului I la secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat. Organizația Code4Romania a obținut, de asemenea, premiul II la secțiunea Programe pentru Civic Tech 911.

Organizațiile și grupurile de inițiativă care au fost multipremiate în cadrul Galei Societății Civile 2021 sunt: Asociația Centrul de Resurse în Comunicare, Asociaţia Geeks for Democracy (G4D), Asociația Magic, Code4Romania, Fundația Hospice Casa Speranței, Grupul „Inițiative pentru Bilca”, Grupul de inițiativă Plan B, Salvați Copiii România și Social Innovation Solutions.

Credit foto: Mihai Vasilescu

În urma parteneriatului încheiat între Ashoka România și Gala Societății Civile, în premieră a fost acordat Premiul pentru Impact Social unei organizații înscrisă în cadrul competiției: Fundației Progress pentru proiectul CODE Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice. În baza acestui parteneriat, Gala Societății Civile și Ashoka România lansează, începând cu această ediție, un masterclass pentru câștigătorii GSC - Impact Academy. Aici organizațiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Pentru a putea continua misiunea lor de a face BINE și pentru a-și putea susține cauzele, fiecare câștigător al premiului I din cadrul competiției a fost premiat de către partenerul principal Rompetrol cu câte un voucher de carburant în valoare de 1.000 USD.

În perioada 8 aprilie - 27 mai, în competiția Galei Societății Civile 2021, ediția a XIX-a, au fost înscrise 205 inițiative: 162 de proiecte, 12 programe și 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 22 iunie - 3 august 2021, de către 52 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.

Anul acesta, cele mai multe proiecte au fost înscrise în secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat, respectiv, 34 de proiecte, urmată de Proiecte pentru Tineret cu 33 de proiecte și de secțiunea Premiul Special pentru INOVAȚIE cu 32 de proiecte.

Credit foto: Mihai Vasilescu

Câștigătorii Galei Societății Civile 2021 au fost anunțati la Rock FM, în cadrul emisiunii Evening Glory, moderată de Răzvan Exarhu, o co-producție Rock FM și Gala Societății Civile, ce i-a avut ca invitați pe Mihai Craiu, Paul Angelescu, Smaranda Witec și Vlad Tăușance, membri ai juriului. 

 

Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.
Parteneri principali: Rompetrol, UniCredit Bank
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Sponsor fondator: Fundația Vodafone România
Partener media principal: Rock FM
Parteneri media: IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG
Parteneri tradiționali: Netvibes România, PB&J
Partener monitorizare: MediaTrust România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Netvibes

Lucram intr-un domeniu in care este din ce in ce mai important sa ai un sediu social si online. Echipa Netvibes lucreaza de peste 10 ani dezvoltand proiecte complexe pentru trusturi media, acestea fiind primele... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related