[Natia ciorbei] Adriana Sohodoleanu: Cred ca mancarea este o expresie a sinelui si deci un mod facil de a ne construi

[Natia ciorbei] Adriana Sohodoleanu: Cred ca mancarea este o expresie a sinelui si deci un mod facil de a ne construi

Suntem ceea ce consumam. E formula care defineste cel mai bine relația noastră cu mâncarea în ultimii ani, crede Adriana Sohodoleanu, doctor în Sociologia practicilor alimentare, creatoarea brandului Biscuit și autoarea mai multor cursuri despre gastronomie la Fundația Calea Victoriei. In felul in care alegem ceea ce mancam se vede acum preocuparea pentru sanatate, grija pentru animale si mediu, responsabilitatea civica, cautarea identitara, personala si de grup.  

Formula este acum “sunt ceea ce am si consum”, experientele ma definesc si imi decupeaza un loc in grup, ma plaseaza intr-o sfera a cunoscatorului, a celui care stie sa lectureze un meniu si o farfurie de autor sau chiar un burger, un ramen sau alt preparat simplu investit cu aura hipstereasca a momentului. Mancarea este o forma de cunoastere, un capital culinar contribuie la obtinerea distinctiei sociale, spune Adriana.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related