Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi - Martin Ford | Editura Corint, 2019

Ascensiunea roboților. Tehnologia și viitorul fără joburi - Martin Ford | Editura Corint, 2019

Care vor fi slujbele viitorului? Cine le va deține? Ce trebuie să studieze elevii de azi pentru a putea fi angajați peste un deceniu sau două? Iată doar câteva dintre întrebările la care încearcă să dea răspunsuri Martin Ford, antreprenorul din Silicon Valley și specialistul în ingineria calculatoarelor, care afirmă că, pe măsură ce tehnologia va progresa într-un ritm tot mai accelerat, iar mașinile vor deveni autonome, din ce în ce mai puțini oameni vor mai fi utili economiei. și, cum deja inteligența artificială (IA) a început să ocupe multe dintre „joburile bune”, râvnite și considerate cândva imposibil de automatizat (precum acelea de asistent al unui avocat, programator, radiolog, funcționar sau chiar ziarist), previziunile lui Ford, deși sumbre, devin tot mai plauzibile cu fiecare zi care trece.

„Ascensiunea roboților este „la fel de înfricoșătoare pe cât sugerează titlul său. Numai că nu e vorba de literatură SF, ci, mai degrabă, de prezentarea unui (aproape inevitabil) Armaghedon economic.”
Frank Bruni, The New York Times

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Corint.

 

Info:

Titlul original: Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future
Ediția 2019, softcover
Traducător: Mihaela Bidilică
Dimensiuni: 13 x 20
432 pagini
ISBN: 978-606-793-676-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related