Jurnal de inspiratie: cum a fost in teambuilding

Jurnal de inspiratie: cum a fost in teambuilding

O zi frumoasa si calduroasa, numai buna pentru teambuildinguri, inclusiv cel al echipei IQads. Intalnirea noastra a ajuns, insa, sa ne duca pe Everest sa ne luptam cu furtuni, avalanse si, cel mai rau, cu frigul extrem. Vorbim de jocul Cucerirea Everestului, in care, pe echipe, a trebuit sa ne "luptam" pentru supravietuire. Unde s-a desfasurat totul? La Club Cortina din Corbeanca, aflat la 4 kilometri de aeroportul Otopeni. Clubul este dedicat evenimentelor corporate, iar conceptul apartine Privileg Catering, cei care ne-au aprovizionat mesele pe parcursul acestui teambuilding.

Va povestim cum a fost pentru noi, si cum poate fi si pentru voi, daca va gandeati de mai demult sa va sudati echipa in afara biroului cel de toate zilele. 


De la oras, la oaza verde

Intai si intai, ne-am adapostit pe terasele racoroase unde aveam sa luam si masa, feriti de orice raza solara bagacioasa. Toate evenimentele de la Club Cortina au servicii de catering si servire incluse, si asa am inceput si noi ziua, rasfatati cu mai multe gustari de coffee break, fursecuri si croissante care sa ne tina pana in pranz.

Sueta de inceput

De piscina promitem sa profitam data viitoare

Bun - cadru idilic, liniste si racoare. Deloc de refuzat. A trebuit totusi sa iesim din atmosfera, pentru un joc "pe viata si pe moarte": Cucerirea Everestului. A fost primul teambuilding IQads care nu s-a desfasurat undeva la mare, insotit de recuzita vin. De data asta, aveam reguli si program. Oricat de relaxant locul, unii dintre noi marturisim ca aveam emotii si eram nesiguri. De voie, de nevoie, le-am invins si-am pornit sa aflam ce si cum ne asteapta.

Regulile erau destul de multe, nu va ametim. Dar, cum ati ghicit, trebuia sa ne suim pe Everest; apoi, sa ne mai si intoarcem vii si cat mai putin vatamati. Aveam la dispozitie resurse limitate, iar la finalul traseului ne astepta milionarul excentric care sponsoriza toata povestea, evident, cu recompense.

La pauza de pranz, ne-am intremat cu peste, frigarui de pui invelite in bacon sau cartofi copti de la Privileg. Si, in timpul asta, unii deja isi pregateau strategia de joc, neobositi.

Strategii din noi s-au aratat chiar din timpul mesei

Si-asa am pornit la joc. Daca la urcare inca ne tineam bine cu totii, dezastrele veneau la coborare, cand resursele se terminau, odata cu sperantele celor din jur de a termina victoriosi. In consecinta, spiritele s-au incins, si pe terasele de la Club Cortina s-a trecut la negocieri aprinse si tactici de persuasiune.

Structura jocului a dat nastere unor abordari foarte diferite intre echipe. Unii am riscat orbeste (si-am si pierdut), altii au calculat totul la sange, iar negociatorul-sef, cunoscut ca Avram, aproape si-a dat sufletul pentru ca echipa lui sa mai supravietuiasca o tura in joc. All in good fun, bineinteles.

Cristi Avram, de care ne-a fost drag mai ales in focul negocierilor

Intr-un final au iesit castigatori cei care s-au adaptat cel mai bine schimbarilor de vreme, erau si pregatiti, au si negociat, aveau resurse si le mai ramasese ceva si din buget. Si nici nu pornisera neaparat cu ideea de a castiga. Spunea cineva ieri: Binele a invins exact ca in povesti.


Castigatorii: echipa autointitulata Yeti Moretti

I-am sarbatorit la masa de seara, unde am avut parte de gustari dulci si sarate, cu care ne-au bucurat Privileg Catering si la Cupa Agentiilor la Gatit.

Printre jocuri, am facut si-un tur prin Club si prin imprejurimi. Asa am descoperit ca daca voiam sa terminam seara cu un bal dansant, puteam. Mai aveam nevoie doar de tinute:

Si la subsol ne astepta o sala daca decideam sa ducem petrecerea pana tarziu in noapte.

Fumatori de trabuc n-avem printre noi, din cate cunoastem, dar daca se apuca cineva tocmai in teambuilding, avea unde se retrage: in cigar room.

Si verdeata era peste tot:

Spatiul verde e unul dintre punctele forte ale Clubului. Gradina de aici, creata de arhitectul peisagist Virgil Isacescu, are peste 6.000m2 si cuprinde o multime de specii de plante, arbori si arbusti care dau senzatia ca esti intr-o padurice uitata de lume.


O parte din echipa IQads, plecata in recunoastere

Gratar, de data asta, n-am facut:

Nu puteam pleca fara sa pasim pe scena aflata pe apa:


Varianta la pranz


Varianta pe inserat

Una peste alta, ne-a placut la Club Cortina. Speram sa ne revedem acolo si cu alte ocazii, fie ele nunti, botezuri, conferinte, petreceri corporate sau, mai stii, alte teambuildinguri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related