[Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014] Ce mai gatesc publicitarii

[Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014] Ce mai gatesc publicitarii

Ieri a fost a doua zi in care oamenii din agentii au dat Word-ul, Photoshop-ul si Outlook-ul pe cutite, cratite, tigai si tocatoare si s-au pus pe rezolvat brief-urile culinare din cadrul Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL aromata de Coseli, sarbatorita cu Privileg Catering, savurata cu Staropramen si recomandata de Mega Image. Noua echipe de publicitari si-au lasat umbrelele la usa si au trecut pragul KUXA pregatiti sa infrunte orice ingredient special le-ar fi aruncat soarta in cale. Juriul care a trebuit sa le noteze performantele culinare ale publicitarilor a fost format din Anca Mitu (Manager Privileg Catering), Lica Birzoi (Director Import Export Coseli), Maria Belu-Burtea (Editor Coordonator Click! Pofta buna!) si Alexandra Sirbu (Project Manager Gustos.ro

Ca si in ziua precedenta, echipele au avut de pregatit un fel de mancare care sa raspunda unui brief dat ce mentiona un ingredient obligatoriu si un desert care sa foloseasca intr-un mod cat mai creativ budinca oferita de Coseli. 

Prima batalie culinara s-a dat intre Webstyler si In pie we crust, echipa de bucatari a Spoon Media. Fetele de la Webstyler a trebuit sa gateasca ceva care sa aminteasca de copilarie si care sa contina neaparat spanac. Au creat "Pranzul lui Voinicel", un fel care deghizeaza spanacul, pe care picii nu prea-l agreeaza, intr-o delicioasa tarta cu carne. La desert, budinca de vanilie s-a culcusit intre doua clatite pufoase, cum am tot vazut prin filmele americane.

La cealalta masa de lucru, Spoon Media a avut de incorporat mugurii de pin in niste bucate care sa usureze asteptarea feedback-ului din partea clientului. Friptura lor de vita servita alaturi de baby carrots caramelizati, smochine cu gorgonzola si salata de rucola cu lamaie si muguri de pin s-a numit "Agonie si extaz". Agonie am simtit si noi cat au gatit – mirosea foarte bine. 

Dupa ce a tras putin cu ochiul la ce s-a intamplat in prima runda a celei de-a doua zile din Cupa Agentiilor la Gatit 2014, Infinit Cookies, echipa de bucatari a Infinit Solutions, s-a pus pe pregatit miel. La sfarsit mi-au marturisit ca a fost prima data in viata lor cand au avut de-a face cu acest simpatic animal. Din ce le-a iesit, n-ar parea ca-i chiar asa. Felul lor de mancare s-a numit "Ajba", o reinterpretare a unui fel traditional macedonian. Carnea de miel, gatita cu tot felul de condimente, a fost servita alaturi de o vanata coapta cu ardei si smantana. Dulcele: budinca si bezea.

Cum 19, numarul de echipe inscrise in competitie, nu se imparte prea bine la 2, cand cei de la Infinit au gatit, cel de-al doilea post de lucru a fost liber. Ca sa nu-i lasam sa gateasca singuri, ne-am facut si noi o echipa ad-hoc de bucatari. Brief-ul pe care ni l-am auto-impus a fost sa gatim ceva care sa nu fie nici omleta, nici cartofi prajiti. Am pregatit pui in crusta de cocos, specialitatea colegei Diana Gandila, alaturi de un pat inalt si unul jos de orez si legume gratinate. Ne-am gandit si la o supa-crema de legume foarte simpla care sa deschida apetitul oaspetilor nostri imaginari. La desert, am operat o foarte mica schimbare in ADN-ul clasicei budinci de vanilie: am pregatit-o cu suc de ananas din conserva in loc de lapte. A iesit cam asa:

Nu a fost deloc rau la gust, dar n-am mai repetat experimentul de-a lungul zilei. Am preferat sa ne potolim foamea cu aperitivele de la Privileg Catering. 

Runda a treia din ziua a doua a Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL 2014 i-a pus fata in fata pe domnii de la Hipposlicious si pe galagiosii de la We Lowe Food. Echipa Hippos a trebuit sa isi imagineze ca lucreaza la un restaurant de lux si a avut de folosit in felul de mancare un ingredient special propus de Mega Image: ouale de prepelita. Le-au incorporat intr-o friptura de vita, servita alaturi de un piure din cartofi dulci, botezata "Elevator to sunset". Budinca s-a numit "Intrinsically hot" si a fost servita alaturi de capsuni proaspete.

Cei de la Lowe s-au remarcat prin accesorii: o cordeluta cu furculita, o bratara cu lingurita, un tel-porcusor-pandativ si cea mai numeroasa galerie de pana acum la Cupa. Care era accesorizata, la randul ei, cu sticle de Staropramen si cu furculite, linguri si o galeata in care bateau ritmat cand ceva nu se ardea, cand cineva nu se taia si cand a mai ramas putin timp. Echipa We Lowe Food a avut ca ingredient secret foile de placinta, din care a pregatit un pranz de savurat in aer liber: o placinta cu carne si verdeturi, botezata "La Firul Ierbii", si "Splendoare-n iarba", un ananas umplut cu budinca si fructe.

Penultima runda de gatit s-a jucat intre Samdam, transformati in Tasty Gifts pentru aceasta ocazie speciala, si Geometry Global, zisi la Cupa si Cu De Toate. Pasiunile pentru gatit s-au dezlantuit, oamenii fugeau in stanga si in dreapta dupa cratite si tigai. Am avut si un mic incident care a implicat un cutit si un deget. S-a rezolvat repede pentru ca, din fericire, aveam plasturii Easy Plast la indemana.

Cei de la Samdam au avut ca ingredient special fructele de mare, pe care le-au imbracat intr-un sos de usturoi si unt si intr-o poveste despre o luna de miere. Felul lor principal s-a numit "Swimming in the White Sea", iar budinca, culcusita intr-o barcuta din banana si servita alaturi de nuci caramelizate, s-a numit "Party for Colors". Tasty Gifts au pregatit si o prajitura extra-concurs cu nuci si blat de biscuiti - planul de rezerva. Din pacate, nu am o poza cu aceasta. Nici n-am apucat sa setez aparatul ca oamenii au si devorat-o. Dar am mai prins si eu putina, a fost delicioasa.

Geometry Global a avut de folosit neaparat anasonul. Bucatarii lor au pregatit doua feluri care sa indulceasca depresia care ne cuprinde pe toti la intoarcerea din vacanta, cand ne apucam sa citim mailurile. Felul principal, o reinterpretare a unei retete asiatice - puiul Generalului Tsao - a fost botezat "Pimp my mail", iar desertul, o budinca spumoasa asezonata cu anason, s-a numit "Spoonful of courage". Am gustat din ambele, le declar super-bune.

Ultima runda de ieri de la Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL a fost jucata de pastel, aka pastel Papillon, si de Advice, numiti Young Cooks at Work. Celor de la pastel le-a picat ingredientul special propus de Privileg: somnul. L-au transformat intr-un fel numit "Pestisorul auriu", servit cu bruschete si un unt special cu verdeturi. Budinca lor a fost o "Budinca Obraznicuta" cu fructe de padure.

Cele mai tinere participante din Cupa s-au dovedit a fi adevarate tinere sperante intr-ale gatitului. Fetele din Advice au avut de folosit ananasul. Si-au imaginat ca s-au intors din prima lor vizita in India si au gatit pui cu curry, legume si, evident, ananas, botezat "Nirvana", si un desert din budinca, blat de biscuiti si ciocolata – "Taj Mahal".

In timp ce noi savuram cate un Staropramen si cate o gustarica de la Privileg, juriul delibera. Au decis ca in finala vor merge Tasty Gifts, Samdam pe cartile de vizita, si Cu De Toate, Geometry Global in viata de zi cu zi. Iata si restul rezultatelor.

Productivitatea bucatarilor care au gatit ieri a fost direct proportionala cu gradul de golire al raftului cu ingrediente oferite de Mega Image. Ulei a fost din belsug de la FLORIOL, asa ca n-am avut cazuri de mancaruri lipite de tava. Nici de deserturi fara gust, multumita ingredientelor Coseli. Am avut un singur caz de deget taiat, remediat aproape instaneu cu ajutorul plasturilor Easy Plast. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat la capitolul voie buna, unde berea Staropramen si finger-food-ul de la Privileg Catering au contribuit semnificativ. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Spoon Media

Spoon a inceput in 2003 ca o agentie de strategie de media dar a evoluat diversificandu-si serviciile catre o agentie de comunicare digitala si media. Obiectivul Spoon este sa combine experienta de analisti de date... vezi detalii »

Infinit Agency

Infinit este o agenţie full service cu digitalul la bază și care oferă servicii la cheie de la consultanță, analiză de business și transformare digitală până la strategie, project management, servicii de... vezi detalii »

Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related