"Clark is who I am, Superman is what I can do"

"Clark is who I am, Superman is what I can do"

Superman este supereroul care a popularizat trendul supereroilor, iar benzile desenate cu el au fost cel mai bine vândute benzi desenate americane până în anii 1980.

Îl adorăm pe Superman. El a fost adevăratul influencer al umanității secolului 21 și inspirate de el, penițele și tastaturile au inventat cele mai emoționale și relevante citate motivaționale d.Hr.

Ne place pentru ce simbolizează: o versiune mai bună a noastră, un exemplu că se mai poate un pic atunci când nu se mai poate, dar cel mai mult ne place pentru profesionalismul său.

 

“Clark is who I am, Superman is what I can do.”

La noi în agenție trăim printre supereroi. Avem supereroi pe toate etajele. La baie n-ai cum să te speli pe mâni decât lângă un supererou. De dimineață la cafea ne salutăm cu cei mai prolifici pictori, grafferi, designeri, street artists, editorialiști, romancieri, viitori câștigători de premii Pulitzer și ridicători de statuete Nobel. Asta este super puterea oamenilor noștri: talentul.

Însă, la fel ca Superman, la Wopa venim deghizați în Clark Kent, fiindcă Wopa este un fel de Daily Planet, iar Daily Planet are nevoie de Clark, nu de Superman. Avem respect pentru superputeri și încurajăm abilitățile oricui, susținem arta în formele ei cele mai diverse, suntem cumpărători și admiratori de frumos. Însă slujba de reporter a lui Clark Kent de la Daily Planet, la fel ca jobul de copywriter, art director sau designer de la Wopa, cere bun simț și înțelegerea deplină a contextului în care ne aflăm: Clark să informeze cititorii, copywrierii și art directorii să livreze conform briefului și nevoilor clientului. La Wopa nu căutăm superputeri, care, desigur, te definesc clar ca pe un supererou în timpul liber, ci căutăm profesioniști cu respect pentru meserie.

Ne plac oamenii care au considerație pentru meseria lor, indiferent de superputerile de care dispun. Îl luăm exemplu pe Clark care nu venea la birou și refuza job-uri pentru că putea să zboare și să oprească trenul cu un deget, ci își făcea meseria cu dedicare și bun simț. Ne plac oamenii care creează în afara jobului, pentru că ăsta este până la urmă scopul pentru care ne dăm jos dimineața din pat. Ne plac oamenii care au pasiuni, hobbiuri, ne place să cumpărăm cărți sau printuri de pe pereții galeriilor de artă făcute de colegii noștri. Dar ne mai place mai mult profesionalismul. Iar între Superman și Clark, îl vom alege mereu pe Clark. Eroismul nu este despre superputeri, ci despre personalitate și caracter.

Așadar, dacă ești un Clark la birou și Superman în timpul liber, te angajăm. Dacă ești doar Superman, fără a fi Clark, nu ești ce ne trebuie.

Credem că lumea are nevoie mai mult decât oricând de Superman, dar viața la firul ierbii, industria de advertising și marketingul au nevoie de Clark.

Și până la urmă există un singur Superman, restul suntem doar eroi care își pun alarma dimineața ca să facem ce trebuie făcut ca să fie bine.

Trimite prin puterea tastaturii un mail la [email protected] cu cine ești și ce știi să faci. Iar noi venim cu superputerile noastre de angajatori să întâlnim superputerile tale de artist celebru ascuns în costum de copywriter sau art director.

 _______________________
Costin Buta este Managing Director WOPA

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


WOPA

Suntem independenti.Nu vorbim tot timpul frumos, dar vorbim liber. Suntem locali.Poate nu avem director de creatie „din occident”, dar avem unul nascut in Colentina, care face publicitate de 16 ani,... vezi detalii »

Companii

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related