Misiunea Ciucaş în călătoria sustenabilităţii de mediu continuă. Reciclarea responsabilă şi păstrarea poienilor curate

Misiunea Ciucaş în călătoria sustenabilităţii de mediu continuă. Reciclarea responsabilă şi păstrarea poienilor curate

Ciucaş a a derulat acţiuni de colectare separată a deşeurilor, în cele mai frumoase locuri de relaxare în natură, în vara acestui an. Prin intermediul programului “Păstrează natura curată”, în perioada 22 iulie – 14 august, brandul de bere Ciucaş a venit mai aproape de consumatorii săi şi de natură.

Misiunea sa principală a fost aceea de a educa consumatorii cu privire la colectarea separată a ambalajelor de bere. Rezultatele ambiţiei Ciucaş au fost îmbucurătoare: s-au colectat peste 8000 de ambalaje (doze/PET-uri/sticle), însumând aproximativ 720 kg, în decursul a patru săptămâni. Cum a fost posibil acest lucru? Datorită tuturor persoanelor care şi-au demonstrat încă o dată grija faţă de natură şi au ales să vină în Poienile Ciucaş, participând la campania de colectare selectivă.

În acest sens, au fost amplasate câte un aparat de colectare a aluminiului şi câte două urne pentru colectarea sticlei şi a ambalajelor PET în Poienile din Răşinari, Valea Zânelor, Lacul Noua, Valea Doftanei, Budeasa, Bucov, Haleş şi Poiana C. A. Rosetti. Cei care au dat curs iniţiativei au fost recompensați cu produse Ciucaș. Astfel, pentru oricare cinci ambalaje reciclate, iubitorii de natură au fost răsplătiţi cu o bere rece.

Cele mai multe doze de aluminiu au fost colectate în Braşov, din zona de relaxare de la Lacul Noua, chiar de la intrarea în pădure. Aerul curat din Prahova a întregit priveliştea de pe malul lacului din Valea Doftanei, acolo unde au fost colectate cele mai multe PET-uri. Iar la ieşirea din zona urbană, chiar lângă Iaşi, la un pas de casă, în Poiana C.A. Rosetti a fost strâns cel mai mare număr de sticle.

,,Natura este tot ceea ce ne înconjoară şi în fiecare zi ne bucurăm de darurile pe care ea ni le oferă. Suntem mândri că, prin programul Păstrează natura curată”, am îmbrățișat obiectivul ambițios de a avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, dar și asupra oamenilor. Am făcut pași importanți pentru a ne atinge scopul, iar mulțumirea noastră e nemărginită atunci când simțim aprecierea consumatorilor de bere Ciucaș. Tocmai de aceea mergem mai departe cu misiunea noastră de a reda frumuseţea locurilor de poveste pentru români, direct în natură.”, a declarat Cristiana Văideanu - HEAD OF LOCAL BRANDS, Ursus Breweries.

Bucuria consumatorilor a fost mare pentru că au simţit că pot contribui responsabil la o natură care poate să respire, iar plăcerea de a savura o bere rece departe de oraș a completat de îndată acest sentiment:

,,Mulțumim celor care au amenajat spațiile de picnic Ciucaș. Eu vin constant cu familia aici, îmi place să mă bucur de natură și o bere rece”, consumator.

,,Eu iubesc natura și reciclez tot ce pot acasă. Mă bucur că am putut face parte din această campanie, iar recompensa din partea voastră m-a bucurat și ea, bineînțeles”, consumator.

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile consumatorilor Ciucaș care au apreciat efortul depus de brand pentru ocrotirea naturii. Toate deşeurile colectate au fost igienizate şi reciclate, iar această schimbare pozitivă pentru spaţiile verzi, și implicit pentru oameni, a fost realizată cu ajutorul partenerilor Green Point Management și Can Pack Group. 

Putem spune că motto-ul acestei campanii ,,Natura îţi mulţumeşte, Ciucaş te cinsteşte” a fost îndeplinit cu real succes. Ciucaş le-a oferit consumatorilor săi o experienţă frumoasă, aceea de a ieși în natură într-un loc de relaxare curat, cu foişoare, la un grătar şi o bere rece. Misiunea Ciucaș, însă, nu se oprește aici. Brandul de bere din portofoliul Ursus Breweries continuă să meargă pe drumul sustenabilității și își provoacă toți consumatorii spre viziunea unei dezvoltări durabile, prin consumul responsabil și grija față de natură.

Pe site-ul bereciucas.ro, utilizatorii vor putea găsi harta completă a locurilor de relaxare din țară. Aceste spații de relaxare au fost special alese, deoarece sunt frecventate de un număr mare de locuitori ai acestor comunități și sunt foarte îndrăgite.

Ciucaș, parte din portofoliul Ursus Breweries, este berea preferată a naturii. De 130 de ani, Ciucaș este berea făcută după legile naturii, care susține modul de viață trăit într-un spirit optimist, prețuind momentele de relaxare în armonie cu natura.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related