PIATRAONLINE, împreună cu IED (Istituto Europeo di Design), organizează un workshop de design dedicat tinerilor creatori cu acces GRATUIT

PIATRAONLINE, împreună cu IED (Istituto Europeo di Design), organizează un workshop de design dedicat tinerilor creatori cu acces GRATUIT

IED – Istituto Europeo di Design vine la București. Duminică, 23 octombrie, showroomul.

PIATRAONLINE găzduiește workshopul “Tangible-in-Tangible” susținut de Attila Veress, Designer & IED Ambassador, și prezentarea programelor de studiu IED, susținută de Marta Malcontenti, Area Manager IED. Workshopul se adresează studenților la design și arhitectură, tinerilor din industria creativă și celor care vor să aprofundeze toate tipurile de design.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Attila Veress, product design talent și profesor IED, este un designer de renume internațional născut în Transilvania, crescut în Emiratele Arabe Unite și absolvent al IED Milano, specializat în Product Design. După ce a colaborat cu branduri importante precum 3M și BMW, în 2015 Attila Veress și-a deschis propriul studio de design. În prezent, este consultant pentru o serie de branduri internaționale, împărțindu-și timpul între design clasic și proiecte de design strategic.

Alături de el, participanții vor aprofunda aplicațiile designului în diferite domenii și la diferite niveluri, vor descoperi ce înseamnă să studiezi designul, să te formezi ca designer și cum arată o zi din viața unui director de creație la o companie specializată în marmură. De la dezvoltarea unui nou catalog, la alegerea materialelor, styling și fotografie, cursanții vor afla ce înseamnă să dezvolți viziunea creativă a unei companii. Workshopul se va concentra pe designul de produs, dar sunt așteptați tineri care își doresc să afle mai multe despre toate tipurile de design, de la design de interior, la transportation design, industrial design sau fashion design.

Participanții vor fi împărțiți în echipe care vor avea de rezolvat un brief de design. Attila Veress, alături de cei mai buni designeri și arhitecți din București, parte din comunitatea ArhiKit, vor fi mentorii tăi și vor coordona echipele pe parcursul sesiunii de co-creation. Iar pentru a oferi tinerilor creativi o experiență completă de învățare, PIATRAONLINE va duce la bun sfârșit ideile propuse în cadrul atelierului, transformându-le într-o colecție tangibilă de obiecte din piatră naturală. Altfel spus, proiectele rezultate în urma workshopului au șansa să ajungă pe raftul unuia dintre cei mai importanți furnizori de piatră naturală din Europa.

Misiunea PIATRAONLINE este aceea de a susține și pregăti următoarea generație de designeri, oferindu-le acces la resurse, mentori și cele mai bune programe de studiu din lume. Evenimentul este organizat în colaborare cu IED, una dintre cele mai prestigioase rețele educaționale din lume, și alături de Fennec, studioul local de creație specializat în comunicarea pentru branduri purpose-driven.

Dincolo de a fi cel mai mare furnizor de piatră naturală din România, PIATRAONLINE este un hub creativ care conectează profesioniști din industriile creative și susține materializarea celor mai valoroase proiecte de design și arhitectură din țară. În plus, misiunea PIATRAONLINE este aceea de a oferi fiecărui iubitor de frumos și pasionat de design oportunitatea de a-și transforma viziunea în realitate, selectând piatră de cea mai bună calitate și promovând versatilitatea și expresivitatea acestui material natural.

IED – Istituto Europeo di Design este rețeaua internațională 100% Made in Italy care operează în educație și cercetare în Italia, Spania și Brazilia. Cele 4 departamente ale instituției sunt Design, Modă, Arte Vizuale și Comunicare, având ca numitor comun cultura designului. Oferta educațională a IED cuprinde o varietate largă de cursuri: Undergraduate, Postgraduate, Summer, Semester & Academic Year, Foundation, continuing education.

Attila Veress este născut în Transilvania în 1990, crescut în Emiratele Arabe Unite și absolvent al IED Milano, specializat în Product Design. Lucrarea sa de absolvire a fost inclusă în ADI Index Targa Giovani. Câștigător al BMW Creative Lab în 2013, a avut plăcerea de a lucra alături de companii precum 3M, BMW, Fratelli Guzzini și TVS, pentru a crea sinergii valoroase între branduri și product experience.

Evenimentul este co-organizat sub coordonarea V for Vintage — cel mai mare de design contemporan și cultură vintage și Fennec — studio de creație și design independent și susținut de FRUFRU, Urban Monkey, Nespresso, SanoVita și Izvoarele Călimani.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related