9 echipe intră în cohorta de anul acesta a pre-acceleratorului StepFWD

9 echipe intră în cohorta de anul acesta a pre-acceleratorului StepFWD

StepFWD este pre-acceleratorul ce susține startup-urile tehnice cu echipe diverse în primele stadii de dezvoltare și își propune să echilibreze ecosistemul antreprenorial din România prin experiență personalizată și practică timp de 9 săptămâni. Ediția 2022 se desfășoară online între 24 octombrie și 16 ianuarie 2023. Echipele vor avea ocazia să-și prezinte progresul din cadrul programului în cadrul evenimentului online Demo Day desfășurat pe 16 ianuarie 2023.

Ediția de anul acesta debutează cu anunțul unui nou partener al StepFWD. Bitdefender se alătură misiuniii StepFWD de a contribui la un ecosistem divers de startup-uri tehnologice. Echipele participante vor avea acces la mentori din cadrul companiei și prilejul de a primi feedback și inspirație din partea acestora. 

Programul StepFWD se desfășoară în parteneriat cu Google for Startups, Orange România, Algolia și Bitdefender.

Echipele participante în cadrul cohortei 2022

Participanții selectați provin din 4 orașe din România și sunt din industrii diverse de la retail, medtech, resurse umane până la cybersecurity. Cohorta 2022 este alcătuită din echipe diverse și printre markeri de diversitate regăsiți se numără neurodiversitate, orientare sexuală, disabilitate, diversitate de vârstă și gen, personalitate, etnie, precum statut socio-economic.

AiSA - AI Space Analytics - platformă ce creează soluții scalabile pentru logistică și retail, concentrându-se pe automatizare și date, reducând redundanța, eroarea umană și maximizând business intelligence.
CreditSky contruiește produsul ELCANO, ce este dezvoltat cu ajutorul unor algoritmi avansați de ML și AI aplicați pe date financiare și climatice. Cu o acuratețe de 99,4%, oferă întreprinderilor o perspectivă pentru a le ajuta să ia decizii fără riscuri, în timp real și bazate pe date, reducând costurile.
Ecoland - jocul ce combină o pădure virtuală pe blockchain cu una reală, astfel încât oamenii să poată ajuta la salvarea planetei într-un mod simplu și distractiv, pur și simplu jucând și implicându-se în economia internă bazată pe jucători.
Juridiq - aplicație ce permite avocaților și parajuriștilor să își gestioneze sarcinile, dosarele, documentele și activitatea profesională în general, prin intermediul mai multor funcții adaptate pentru piața juridică din România.
Meditatii.ro - marketplace în care un student poate căuta singur un profesor. În modul premium, profesorii sunt recrutați, testați și aprobați în mod automat.
Morph - soluție ce extinde munca unui facilitator, făcând creativitatea, colaborarea și inovarea mai accesibile în companiile de pretutindeni. 
Mutable Security - automatizarea ciclului de viață al soluțiilor de securitate în infrastructurile de consum utilizând software open source și comercial.
Talentsmove - platformă socială construită pentru a oferi o formare ultrarapidă a echipelor pentru întreprinderile tehnologice care se extind rapid.
ValueMD - soluție ce oferă identificarea pacienților cu risc ridicat de a avea evenimente acute și oferă, intervenții personalizate pentru a reduce acel risc cu ajutorul unei soluții de analiză prescriptivă.

Despre ediția a patra a pre-acceleratorului

Cea de-a patra ediție a pre-acceleratorului se desfășoară online pe parcursul a 9 săptămâni între 24 octombrie 2022 și 16 ianuarie 2023. Echipele selectate lucrează aplicat pe business sub îndrumarea unui mentor dedicat - lead mentor, care îi ghidează pe toată perioada programului. StepFWD abordează subiecte fundamentale pentru antreprenorii la început de drum pentru a crește exponențial începând din cadrul programului.

Echipele interacționează în cadrul programului cu peste 80 de mentori - antreprenori, experți, partneri corporate, ce îi vor ajuta să-și valideze presupunerile, să reitereze rapid și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

Programul StepFWD se încheie cu Demo Day. Cele 9 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul evenimentului, ocazie care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.

Google for Startups ajută startup-urile din toată lumea să se dezvolte, oferindu-le cele mai bune instrumente Google, conexiuni și exemple de bune practici pentru a le ajuta să construiască produse mai bune.

Orange România este liderul pieței locale de telecom și oferă clienților săi, atât utilizatori individuali, cât și companii, cea mai extinsă acoperire și un portofoliu complet: servicii de telefonie mobilă și fixă, internet, televiziune, soluții smart home, servicii financiare Orange Money, soluții IT&C pentru companii în zona de cloud, business Wi-Fi, inclusiv analytics și securitate cibernetică. Cu peste 10 milioane de clienți, Orange România este operatorul numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din țară.

Orange Fab România este un program de accelerare de 1 an, lansat în 2017, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Milioane de dezvoltatori din întreaga lume folosesc Algolia pentru a dezlănțui puterea căutării în proprietățile lor digitale. Ei folosesc Algolia pentru că suntem API-first ceea ce oferă o flexibilitate incredibilă. Facem asta pentru că știm că dezvoltatorii vor să construiască lucruri interesante și să inoveze.

Under Armour, Lacoste, Birchbox, Stripe, Slack, Medium, Zendesk și peste 10.000 de alte companii folosesc Algolia nu doar pentru a crea o căutare excelentă, ci și pentru a realiza conversii la rate mai mari datorită relevanței. Astăzi, Algolia realizează 1,5 trilioane de căutări pe an - adică de 4 ori mai mult decât Bing, Yahoo, DuckDuckGo, Baidu și Yandex la un loc.

Bitdefender oferă soluții de securitate cibernetică cu eficiență și performanță superioare și ușor de folosit, pentru companii și pentru acasă. Ghidat de viziunea de a fi cel mai de încredere furnizor de soluții de securitate cibernetică din lume, Bitdefender se angajează să apere organizațiile și persoanele din întreaga lume împotriva atacurilor cibernetice pentru a transforma și îmbunătăți experiența lor digitală.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related