[Profi pune suflet] Cum putem educa noile generații din România: cu iubire și încredere

[Profi pune suflet] Cum putem educa noile generații din România: cu iubire și încredere

Când ne gândim la școală, ne gândim la note, disciplină, informații, presiune. Dar educația adevărată înseamnă mult mai mult. Școala ar trebui să dezvolte încrederea în propriile forțe, gândirea critică, să ofere încurajare. Școala din România are nevoie de mai mult suflet, cred cei de la ProfiEducația este un pilon esențial al programului Profi pune suflet, o investiție în generațiile următoare, viitorii adulți ai României.

E nevoie de deschidere pentru un alt fel de educație, aceea în care elevii sunt în centru, iar programele școlare se dezvoltă în funcție de nevoile lor. Un ecosistem în care formarea copiilor ia în calcul doar cine sunt ei şi cine pot deveni, indiferent de diferenţele sociale de orice fel. 

Toate acestea se pot întâmpla și în România, în comunități locale. O dovedește Școala Încrederii, un program educațional susținut de companii private. Profi a fost prima companie care a crezut în acest proiect, l-a finanțat și l-a promovat cu mândrie, susținând extinderea lui la nivel național. 

În seria editorială [Profi pune suflet], realizată în parteneriat cu Profi, redescoperim România prin lucrurile bune care o definesc și vorbim despre fapte bune, inițiative speciale și povești cu suflet, cele de care avem nevoie pentru a schimba prezentul în viitorul la care visăm.

 

Cu încredere spre învățare

O școală centrată pe ceea ce sunt și pot deveni elevii, nu pe notele din catalog. O școală ”un pic altfel”, care își întâmpină copii cu mesajul: "Pășește cu încredere spre învățare, în armonie pentru împlinirea visurilor!". O școală în care educația se face cu căldură, deschidere și blândețe, care pune accentul pe aptitudinile diferite ale elevilor și le dă șansa de a-și explora talentele și de a le dezvolta. 

Așa este și școala gimnazială George Poboran din Slatina. O școală obișnuită de cartier care a devenit cea mai bună din județul Olt și a reușit să obțină o rată de promovare de 100%, după ce a intrat în programul Școala Încrederii, un program finanțat de companiile din România care investesc în educație. 

Profesorii Școlii George Poboran își întâmpină elevii zâmbind, cu saluturi învățate pe TikTok, și îi ajută să se dezvolte cu încredere, arătând că educația înseamnă informație, dar și dezvoltare personală. Pereții școlii sunt împânziți de mesaje optimiste, pentru a crea un loc prietenos, optim pentru învățare, unde elevii să se simtă apreciați și iubiți. Aici, copiii nu sunt în competiția notelor, vin la școală cu plăcere, învață împreună. 

Ruxandra Mercea, fondatoarea programului Școala Încrederii, este încrezătoare în puterea acestui tip de educație.

"Putem educa și altfel în România. E important să ajungem să avem școli, profesori, directori, cărora să le pese de fiecare copil din școală. Fiecare profesor să îl poată vedea pe copil așa cum este și cum poate deveni ca om”, spune Ruxandra. 

”Școala se afla pe un trend descendent. Numărul de elevi, numărul de clase scădea continuu, nici rezultatele de la evaluările standardizate nu erau cele mai grozave. Am considerat că se impune o schimbare. Iar această schimbare trebuia să pornească de la schimbarea mentalităților”, spune Alexandru Bîscoveanu, directorul Școlii George Poboran. 

 

Profi a susținut de la început proiectul Școala Încrederii la nivel național, încurajând elevii din 19 școli aflate în vecinătatea magazinelor Profi, promovându-l mai departe, pentru a inspira și alți profesori și școli din România. Reporter de Bine, emisiunea Profi care promovează faptele bune din România, spune povestea acestui program și arată cum a devenit Școala George Poboran o Școală a Încrederii.

Programul  “Școala Încrederii” își propune ca până în 2030 să ajute peste 1.000.000 de copii și aproape 100.000 de profesori, adică 20% din întreg sistemul educațional din România. Misiunea Profi este de a fi alături de ei, pentru că Școala Încrederii este o sursă de inspirație pentru educația din România. Cu suflet și pasiune, deschidere către perspective noi, școala poate da încredere noilor generații, le poate ajuta să se dezvolte libere, să devină adulți împliniți, care își găsesc mai ușor rolul în societate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related