[Profi pune suflet] Pentru România în care ne dorim să trăim

[Profi pune suflet] Pentru România în care ne dorim să trăim

Când punem suflet, se vede. Se simte în energia lucrurilor pe care le facem, în inspirația celor din jur. E cel mai frumos mod în care putem să împărtășim cu ceilalți o parte din noi. E și cel mai greu. A pune suflet presupune efort și implicare, generozitate și pasiune. Dar rezultatul merită, de fiecare dată: ceea ce facem cu tot sufletul durează și schimbă o mică parte din lume în mai bine. 

Avem nevoie de inspirație și implicare adevărată pentru a face lucruri care să conteze cu adevărat. Punem Suflet este inițiativa Profi de a contura o altă hartă a României. O Românie în care ne dorim să trăim. O Românie în care faptele bune nasc alte fapte bune, unde gesturile mici de solidaritate întăresc țesătura socială, iar sufletul e prezent în toate. În inovație, educație, sănătate, cultură, sport, mediu, comunitate, cei șapte piloni care pot aduce schimbarea necesară în societate.

Bine faci, bine primești! Cu fiecare proiect desfășurat, ne dăm seama cât este de adevărat acest proverb românesc. Prin faptele bune, prin căutarea frumosului în ceea ce ne înconjoară, putem redescoperi împreună pilonii prin care să creștem și să construim viitorul la care visăm, spun reprezentanții Profi.

În seria editorială [Profi pune suflet], realizată în parteneriat cu Profi, redescoperim România prin lucrurile bune care o definesc și vorbim despre fapte bune, inițiative speciale și povești cu suflet, cele de care avem nevoie pentru a schimba prezentul în viitorul la care visăm.

 

Un lucru bine făcut e un lucru făcut cu suflet

10 ani, 100 de proiecte pe an, 7 piloni ai binelui. Profi a adunat faptele bune pe platforma Punem Suflet, o sursă de inspirație și un imbold de energie pentru schimbările sociale de care avem nevoie.

Un lucru bine făcut e un lucru făcut cu suflet, cred cei de la Profi. Și ne inspiră să punem și mai mult suflet, să împărtășim, la rândul nostru, binele și frumosul. Iar când punem suflet împreună se creează o energie specială, care dă naștere la lucruri uimitoare. Faptele bune dau naștere la alte fapte bune, creează solidaritate și empatie, inspiră comunități întregi. Aceasta este filosofia pe care Profi a construit inițiativa Punem Suflet, concentrând eforturile în șapte repere ale dezvoltării societății: inovație, educație, sănătate, cultură, sport, mediu, comunitate.

Am pus suflet în educație și am primit lecție după lecție de la cei mici. Am pus suflet în protejarea naturii, iar ea ne răsplătește zilnic. Am pus suflet în comunitate și am simțit, în sfârșit, că facem parte dintr-una. Am pus suflet în dezvoltarea locală, iar fiecare sătuc pe care l-am vizitat a devenit o cărămidă din ceea ce numim „acasă”. Fiecare localnic, o parte din familie. Fiecare poveste, o bucată din noi. Pentru că orice lucru făcut din suflet e hrană pentru suflet, spun cei de la Profi.

 

Șapte piloni ai faptelor bune

Programul de implicare socială Profi, cu o istorie de 10 ani și un bilanț de 100 de proiecte anual, este dedicat multor cauze diverse, de la eforturile de a sprijini comunitățile mici și producătorii locali, la inițiative în sănătate, cultură, sport sau mediu.

Educația este baza pentru orice schimbare în bine a societății. Profi s-a implicat în programe speciale pentru copii, pentru a extinde șansele acestora la educație, dar și pentru a-i încuraja să descopere teritorii noi de dezvoltare, de la centre de explorare și muzee, la festivaluri și evenimente speciale. Împreună cu cei de la United Way, compania sprijină copiii din familiile defavorizate prin sporirea șanselor la educație și prin asigurarea prânzului zilnic la școală. În acest an, peste 650 de copii iau prânzul zilnic la program și abia apoi se așază în bănci să consolideze materia nou învățată. 

 Ca un copil să se dezvolte armonios, să aibă randament și rezultate bune la școală, are nevoie de un cadru stabil, de o hrană caldă, de condiții optime pentru dezvoltare. Împreună punem suflet în educație și susținem progresul generațiilor viitoare, spun reprezentanții Profi.

Pentru a putea face bine, e esențial să fim bine. Preocuparea românilor pentru sănătate vine, de obicei, prea târziu, doar atunci când corpul dă semnale de alarmă. Tocmai de aceea, în sănătate, compania a investit în programe de prevenție, diagnosticare corectă și accesul lărgit la tratament, fiind alături de mai multe asociații implicate în cazuri critice. 

Responsabilitatea față de mediul înconjurător constituie o altă prioritate importantă pentru Profi, compania fiind implicată în acțiuni de plantare și programe de reciclare și conștientizare a amprentei ecologice. Spațiul în care trăim are nevoie de atenția oamenilor, așa cum oamenii au nevoie de resursele lui. Echilibrul fragil în care se află natura, în prezent, cere eforturi din partea tuturor, pentru o mai bună gestionare a relației cu mediul înconjurător.

Compania a implementat o serie de măsuri ecologice în rețeaua de magazine: instalarea panourilor fotovoltaice pe unele din sediile sale, limitarea temperaturii în magazinele și sediile companiei și consumul responsabil de energie. De altfel, în toate cele 1.600 de magazine din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED.

Punem suflet în lucrurile pe care le facem, dar trebuie să îl și hrănim cu frumos. Îl hrănim cu empatie și solidaritate, cu motive de bucurie și inspirație, dar mai ales îl hrănim prin cultură. Profi susține, astfel, activitățile și proiectele culturale care asigură o contribuție integrată în viața socială, și oferă în fiecare an sprijin multor proiecte organizate de organizațiile non-guvernamentale (ONG).

Cultura este suma drumurilor parcurse împreună, a obstacolelor întâmpinate și a lucruruilor caștigate împreună. Cu alte cuvinte, este suma valorilor cernute din trecutul comun al societății. Cultura reprezintă piatra de căpătâi care ne face să fim noi înșine, care ne face să rămanem în picioare și să privim cu speranță în viitor.

Dincolo de victorii, performanță și medalii, sportul e un motiv de solidaritate pentru comunități. E o sursă de a împărtăși emoții colective și speranțe comune. E un pas esențial pentru o viață sănătoasă, un model de disciplină și anduranță. De aceea, Profi a pus sportul pe lista celor șapte piloni ai platformei sociale. Promovarea sportului este importantă pentru că valorile sale sunt cele de care avem nevoie in fiecare zi: onestitate, muncă, perseverență, ambiție, seriozitate.

O parte esențială din programele Profi sunt dedicate comunităților vulnerabile. Într-o lume diversă și interconectată, se întâmpla de multe ori ca cei care au nevoie de ajutor să nu mai fie văzuți. Campaniile sociale ale companiei pornesc de la o misiune de bază: nimeni să nu fie exclus sau discriminat și fiecare individ să conteze, să aibă șansa de a trăi decent.

Valoarea demnității umane este cheia care ne ghidează acțiunile sociale, grija pentru fiecare persoană, pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă, pentru a alina o suferință acolo unde intervenția noastră poate face diferența.

Și inovația are nevoie de suflet, cred cei de la Profi. Pentru că e nevoie ca rezultatele inovației să se întoarcă tot către oameni. Compania pune accent pe ceea ce fiecare individ poate oferi înapoi societații în care trăieste și își propune să promoveze inovația, prin tot ceea ce înseamnă bussinesul local. Conferințe și evenimente dedicate antreprenorilor, susținerea start-up-urilor, descoperirea și sprijinirea producătorilor locali sunt doar câteva din direcțiile de implicare Profi. 

Producatorii locali sunt cei care pot oferi unicitatea, noutatea experienței și calitatea într-o piață care, de multe ori, pune accentul pe aparență și nu pe esență. Putem să redescoperim împreună cu acești producatori locali gusturi ale copilăriei, emoții pe care le credeam uitate și să alegem să investim în oameni și în pasiunea lor pentru muncă, susținând aceste afaceri locale, spun reprezentanții Profi.

Profi susține inovația în școli, încurajând tinerii să gândească perspective noi și să experimenteze. Prin Asociația Progresson Youth Power, compania sprijină Echipa de Robotica Helios a Colegiului de Arte ”Sabin Dragoi” din Arad, un grup de tineri liceeni ambițioși, care pe lângă design și muzică sunt pasionați de inginerie aerospațială. Aceștia participă de patru ani la competiții organizate de  Agenția Spațială Europeană, Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială si Agenția Spațială Română, iar în 2018 au câștigat titlul de vicecampioni ai României.

Așa arată o Românie în care ne-ar plăcea să locuim. Ea nu se află prea departe în viitor, din contră, e chiar aici, aproape. Trebuie doar să o descoperim. Și să facem gesturile acelea mici care contează, lucrurile cu suflet de care toți avem nevoie. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related