Ce audiobooks au ascultat românii în 2022. Topul anului și cele mai anticipate lansări

Ce audiobooks au ascultat românii în 2022. Topul anului și cele mai anticipate lansări
  • În România, 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio.
  • Pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18 - 55 de ani, din România). 
  • Un studiu intern a arătat la finalul anului că 9 din 10 persoane simt că își folosesc timpul mai productiv de când au inclus în rutina lor ascultatul cărților.
  • Audiobook-urile sunt ascultate de obicei în timpul săptămânii, înainte și după începutul programului, semn că oamenii transformă statul in trafic și naveta în momente destinate învățării sau relaxării.
  • În medie, timpul zilnic petrecut ascultând este de 27 de minute. 
  • Primele 30 de zile sunt gratuite, de test, pentru oricine își creează contul pe audiotribe.ro. Abonamentele încep de la 6.99 EUR și oferă acces la o selecție premium de audiobooks care te vor ajuta să citești mai mult în fiecare lună. 

Pentru mulți români, anul 2022 a însemnat întoarcerea la rutine sănătoase sau la crearea unora noi. Fie că vorbim despre alergatul în parc, gătitul sau mersul mai mult pe jos, aceste activități sunt adesea asociate cu parcurgerea unei cărți audio.

 

Iată care sunt cele mai ascultate audiobooks în 2022 la AudioTribe.ro

AudioTribe.ro oferă primul audiobook gratuit oricui își dorește să încerce experiența. De obicei, ascultătorii încep cu bestsellerele din topurile prestigioase de carte la nivel internațional, disponibile exclusiv pe AudioTribe. Astfel că, pe primul loc al topului s-a aflat audiobook-ul Atomic Habits, bestsellerul care domină toate topurile internaționale și despre care milioane de oameni spun că le-a schimbat viețile. Pe locul 2 se află fenomenul cinematografic Acolo unde cântă racii, urmat de cartea despre care vorbește toată lumea: Când corpul spune nu, de Dr.Gabor Maté, reputatul psihoterapeut. 

Topul preferințelor continuă cu  Începe cu de ce și Tată bogat, tată sărac, din colecția exclusivă de bestsellere cu lecții esențiale despre leadership și educație financiară. 

Cărțile de ficțiune au ocupat locurile 6, 7 și 8, semn că audiobook-urile sunt și o oază de relaxare pentru mulți ascultători. Foc și sânge, cartea care a stat la baza serialului Casa Dragonului, Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo și Biblioteca de la Miezul Nopții le-au oferit ascultătorilor o evadare din cotidian. Pe locul 9 s-a aflat volumul 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru. Iar Dune, în lectura magistrală a lui Andi Vasluianu, a încheiat anul pe locul 10 în top. 

  1. Atomic Habits, Editura Trei
  2. Acolo unde cântă racii, Editura Trei
  3. Când corpul spune nu, Editura Curtea Veche
  4. Tată bogat, tată sărac, Editura Curtea Veche
  5. Începe cu de ce, Editura Publica
  6. Foc și sânge, Editura Nemira
  7. Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, Editura Corint
  8. Biblioteca de la Miezul Nopții, Editura Nemira
  9. 12 reguli de viață, Editura Trei
  10. Dune, Editura Nemira

 

Cele mai anticipate lansări în 2023

În 2023, AudioTribe continuă să lanseze în exclusivitate noutățile care fac diferența pe piața editorială internațională.

Cea mai așteptată lansare de până acum a avut loc pe 10 ianuarie, când  a fost lansată în format audiobook și eBook autobiografia Prințului Harry, Rezervă. În câteva zile de la lansare, Rezervă a obținut recordul Guinness pentru cea mai bine vândută carte de non-ficțiune lansată vreodată și este comparată în presa internațională cu celebra serie Harry Potter. 

Varianta audio a cărții Rezervă a ajuns în căștile a peste 1000 de ascultători la doar o săptămână de la lansare. Cei mai mulți au fost utilizatorii din orașele mari -  București, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, dar și românii din diaspora care au avut astfel acces instantaneu la varianta în limba română a cărții. 

În următoarele luni, printre cele mai așteptate lansări se numără și Fugi, Rose, fugi!, romanul scris de un duo editorial perfect – Dolly Parton și James Patterson. Acesta va purta cititorul în vârtejul unui thriller în care primejdia și dorința ne vor acapara fără putință de scăpare. Ca să ajungem, prin vocea inegalabilă a lui Șerban Pavlu, în subsolul unui bar clandestin, vom asculta Fight Club de originalul Chuck Palahniuk, un roman clasic al literaturii underground. Apoi ne așteaptă bestsellerul The Tipping Point de Malcolm Gladwell, ca să aflăm cum lucruri mici pot provoca schimbări de proporții. Colecția de dezvoltare personală și profesională va fi îmbogățită și în fiecare săptămână cu titluri importante în format audiobook, dar și eBook. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related