We Singing Colors lansează HOPIUM, un album la granița dintre indie-rock, folk și pop, peste care se așează noi sonorități ce promit a fi surprinzătoare

We Singing Colors lansează HOPIUM, un album la granița dintre indie-rock, folk și pop, peste care se așează noi sonorități ce promit a fi surprinzătoare

Adie vântul, se aud frunzele, poate și păsările, se vede cum răsare soarele în zare, în timp ce tu ești în întuneric. Hopium e momentul ăla în care te întrebi de ce? Și respiri. De ce stai (Default Tone), de ce fugi (Sound of leaving), de ce lași timpul să treacă (De Noi), de ce nu te eliberezi (Nomad), de ce ți-e frică. Apoi te uiți din nou în zare, respiri, știi (un pic) mai bine ce vrei și că ești pe drum (Be fine).”, Roxana Niculae.

Turneul de lansare al celui de-al treilea album We Singing Colors începe marți, pe 28 martie, în club Expirat din București și continuă în toată țara. În cadrul evenimentului, alături de formație, vor fi prezenți invitați speciali, prieteni și muzicieni cu care trupa a colaborat de-a lungul timpului.

Pe scena din Expirat vor urca alături de We Singing Colors: Paul Manolescu (EYEDROPS) și Barbarossa Samba Group (o trupă de percuţie, ce abordează stilul de muzică tradițională braziliană). În deschidere, va cânta formația Claiming Apollo (cu un vibe care să te ducă to the moon and back).

Albumul a fost înregistrat în mai multe studiouri din București. HOPIUM pare să fi luat tot ce a fost mai bun din albumele anterioare “Made of Wool, Made of Heavy Metal” și “Lone Learner”, ducând povestea mai departe. Din ea fac deja parte Default Tone, Nomad, De Noi și Sound of Leaving, cele patru single-uri de pe album, deja lansate.

Muzica albumului e compusă de Andrei Hațegan și Roxana Niculae, însă cei doi au lucrat îndeaproape în studio și cu Narcis Axinte, Mihai Dragolea și Cătălin Lungu la bass, Vlad Ionescu, Robert Dahlquist, Joseph Burton, Daniel Olteanu la tobe. Albumul a fost înregistrat în 4 studiouri din București: The Wooden Paradise, alături de Ștefan Rădulescu, PBS, cu Paul Ballo, SAE, cu Vlad Burlan și Inspirat, alături de Daniel Olteanu. Pe partea de mix au pus umărul Adam Whittaker, (mixedbyadam.com), Daniel Olteanu (Inspirat Studio) și Ian Flynn (Werkhouse Studio). Grafica CD-ului este făcută de Andrei Chiriși, după o pictură de Andrei Hațegan.

We Singing Colors a apărut în peisajul muzical autohton în 2011 și îi recunoști cel mai ușor după fluieratul piesei „Good Days, Bad Days” care se aude de la primul album din 2014, „Made of wool, made of Heavy Metal”. Au urmat multe concerte în cluburi și festivaluri din țară, înregistrări și o serie de concerte în Marea Britanie, un scurt tur în Japonia și India, show-uri live și sesiuni radio în Spania, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Slovenia sau Moldova.

We Singing Colors combină indie-rock cu folk, cu elemente electro și cu pop-alternative pentru a crea propria lume, plină de viață. E un amestec de invitație la dans și fericire cu coborâri în adancul unor tristeți, din care rezultă împăcarea cu sinele și un good vibe.

Credit foto: Mihnea Caraivan

Dacă primul album „Made of Wool, Made of Heavy Metal” era mai visător și minimalist, cu accent reverberant pe o acustică melancolică, cel de-al doilea, „Lone Learner”, a completat tabloul cu sonorități mai elaborate, în care ritmurile, synth-urile și percuțiile joacă un rol important.

Al treilea album, „Hopium”, ce va fi lansat pe 28 martie la Expirat, a luat ce e mai bun din fiecare și duce povestea We Singing Colors mai departe.

We Singing Colors va avea o componență extinsă în cadrul concertului de lansare:

  • Andrei Hațegan: voce, chitară
  • Roxana Niculae: voce, clape
  • Vlad Ionescu / Joseph Burton / Robert Dahlquist: tobe
  • Narcis Axinte / Cătălin Lungu: bass

Biletele pentru concertul din Expirat, sunt disponibile în rețeaua IaBilet:

  • Acces general: 60 lei
  • Studenți & elevi (at the door): 30 lei

Copiii sub 12 ani au acces gratuit atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet.

Un eveniment marca BandBook by Munteanu, văzut de CriticEyez și ascultat de Radio Guerrilla.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related