[Art Superstars Wanted by glo™] Daniel Sascău: Mă documentez și scap de orice blocaj. Sunt un tip curios din fire și nu mă las niciodată bătut de un lucru pe care nu îl înțeleg

[Art Superstars Wanted by glo™] Daniel Sascău: Mă documentez și scap de orice blocaj. Sunt un tip curios din fire și nu mă las niciodată bătut de un lucru pe care nu îl înțeleg

"Ce ar zice vântul dacă am zbura?!". Iată, avem și o lucrare inspirată de versul unei melodii la Art Superstars Wanted by glo™. Lucrarea se numește Dinamică neliniară și a fost creată de Daniel Sascău, care lucrează la o teză de doctorat pe tema noilor tehnologii și a pământurilor rare. Daniel s-a gândit la dinamica vântului, la aerul care străbate fluid orice obiect, și a dat, astfel, contur haosului. 

”Mi-aș dori ca oamenii care văd lucrarea să rămână cu convingerea că indiferent de vremurile prin care trecem, noi, artiștii, suntem treji și suntem aici cu ei, mângâind, așa cum știm noi cel mai bine totul. Totodată i-aș întreba: Ce cred ei că ar zice vântul dacă am zbura?!”, spune Daniel.

Sperăm că povestea lui să vă dea pofta de a crea și de a participa la competiție. Noi vorbim cu Daniel în continuare despre creativitate, inspirație și creația sa propusă la Art Superstars Wanted by glo™. 

 

Resurse de creativitate

Temele care m-au preocupat în ultimi doi ani au legătură cu teza de doctorat pe care o pregătesc în acest moment. O teză despre artele vizuale în era tehnologiilor pe bază de pământuri rare. Sau cum spunea criticul și istoricul de artă Nadim Saman într-o expoziție curatoriată de acesta: "Trăim în era pământurilor rare".

 

Muncă, documentare, emoție

Munca și documentarea sunt totuna într-o lucrare de artă și nu numai. Și să documentezi subiectul pe care îl expui este o muncă, și nu este deloc una ușoară. Emoții sunt desigur în fiecare lucrare, altfel, ce rost atâta risipă de îngeri...

 

Cum depășești blocajele 

Mă documentez și scap de orice blocaj. Sunt un tip curios de fire și nu mă las niciodată bătut de un lucru pe care nu îl înțeleg.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

 Am aflat de competiție pe Facebook. Și eu urmăresc activitatea voastră. :)

 

Sursa de inspirație

Lucrarea se intitulează "Dinamică neliniară". Sau cum să numești haosul pe numele său mare.

O lucrare inspirată de următorul vers: "Ce ar zice vântul dacă am zbura?!", o piesă cântată de un artist de al nostru, care m-a inspirat. Totodată, aerul e o temă destul de complexă, m-am gândit la dinamica vântului, la aerul care străbate fluid orice obiect, mângâind.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii din lucrarea ta

Mi-aș dori ca oamenii care văd lucrarea să rămână cu convingerea că indiferent de vremurile prin care trecem, noi, artiștii, suntem treji și suntem aici cu ei, mângâind, așa cum știm noi cel mai bine totul. Totodată i-aș întreba: Ce cred ei că ar zice vântul dacă am zbura?!

 

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Sectiune



Branded


Related