[Art Superstars Wanted by glo™] Liudmila Ciobanu: Contează mult în artă să te lași inspirat de tema pe care vrei să o abordezi, să o lași pe ea să te ghideze

[Art Superstars Wanted by glo™] Liudmila Ciobanu: Contează mult în artă să te lași inspirat de tema pe care vrei să o abordezi, să o lași pe ea să te ghideze

Muzicieni, cantareti si dansatori. Toti sunt la o mare petrecere in mijlocul cerului, pe nori. O petrecere la care suntem invitati cu totii, prin lucrarea inscrisa de Liudmila Ciobanu la Art Superstars Wanted by glo™. Inainte de a incepe sa lucreze, Liudmila se documenteaza temeinic, old school. Si de abia apoi lasa culorile sa isi inceapa magia. Asa a fost si acum. A citit atenta brieful competitiei si de acolo a venit si inspiratia. 

Punctul de plecare a fost sintagma competitiei: "Distractia e in aer!". Am vrut sa creez o atmosfera de petrecere cat mai colorata si expresiva. De aceea am creat cele sapte personaje care canta si danseaza.

Povestim in continuare cu Liudmila despre resursele ei de creativitate si speram sa va dam un impuls bun de a cauta propria muza in Aer si de a participa la Art Superstars Wanted by glo™. Deadline-ul e scurt: mai puteti inscrie lucrari pana pe 26 iunie. 

 

Resurse de creativitate

Ma simt foarte creativa si inspirata in ultimul timp. O scurta perioada de timp nu am mai lucrat la niciun proiect deoarece am fost insarcinata si am nascut recent. Dar acum sunt din nou in cautarea unor noi provocari artistice.

In ultima perioada am fost foarte preocupata de ilustratia de carte pentru copii, deoarece am doi copii acum si imi place sa le citesc. Admir foarte mult ilustratorii cartilor pentru cei mici. Au un stil feeric si ludic. Catre asta vreau si eu sa ma indrept. Pe langa proiectele personale la care lucrez, particip la concursuri de design, creez logo-uri pe 99designs si realizez portrete digitale. Puteti vedea cateva pe website-ul meu www.liudmilamehedinteanu.ro.

 

Munca, documentare, emotie

Cand ma apuc de un proiect, ma documentez foarte mult la inceput acestuia. Ce stil sa abordez, ce compozitie sa aleg, ce alte lucrari au mai foat realizate pe tema respectiva, si apoi ma apuc efectiv sa desenez cu creionul pe hartie. Old school asa. Uneori transfer lucrarile pe hartie de acuarela si le pictez, alteori le scanez si le editez in Photoshop sau Illustrator.

Pe masura ce lucrez imi vin in minte idei si elemente noi pe care sa le adaug. Important este sa ma apuc sa desenez si apoi totul vine de la sine. Cu cat realizam mai multe lucrari, cu atat ne dezvoltam mai mult imaginatia.

 

Cum depasesti blocajele 

Consider ca este foarte important sa ne inspiram de la alti artisti. Sa ne inspiram, nu sa copiem. Uneori insa incerc sa reproduc lucrarile altor artisti pentru a imi da seama mai bine cum au gandit si imbinat toate elementele din ilustratie sau tablou. Doar ca exercitiu. O coala alba de hartie uneori poate sa ne sperie sau sa ne intimideze, asa ca imi place sa ma joc cu acrilicele si sa indoi foaia in doua, sa pun vopsea pe o parte si sa o impaturesc, ca la exercitiile de imaginatie de la psiholog. Apoi incerc sa "citesc" petele de culoare si sa creez personaje din acestea. Este un mic truc pentru a scapa de albul imaculat al hartiei si este si distractiv in acelasi timp.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Am aflat de aceasta competitie de pe Facebook. Aici este sursa mea de informatii si stiri. Urmaresc si website-ul IQads pentru a afla ultimele noutati. Am participat in trecut si la alte competitii organizate de glo. Nu ratez nicio ocazie si niciun brief. :) Imi place sa raspund provocarilor si sa imi dau frau liber imaginatiei. Am lucrat noaptea, cand era liniste si puteam sa ma concentrez. Pentru mine arta si ilustratia sunt mai mult decat un hobby sau jobby. Sunt oazele mele de relaxare si imi dau energie.

 

Sursa de inspiratie

Culorile pentru mine sunt foarte importante la o lucrare. Si m-am bucurat sa pot sa ma leg de acest aspect in lucrarea mea 7even. Glo are sapte culori in noua gama de dispozitive si m-au inspirat sa creez sapte personaje din domeniul muzicii si dansului. Am reprezentat muzicieni, cantareti si dansatori. Toti sunt la o mare petrecere in mijlocul cerului, pe nori. Fiecare personaj are elementele lui caracteristice, toate imbinandu-se in aceasta mare sarbatoare a culorii.

 

Punctul de plecare

Punctul de plecare a fost sintagma competitiei: "Distractia e in aer!". Am vrut sa creez o atmosfera de petrecere cat mai colorata si expresiva. De aceea am creat cele sapte personaje care canta si danseaza. Initial, am facut cateva schite pe hartie, pe care apoi le-am transferat in Illustrator si de acolo a inceput distractia. Am ales culorile pentru fiecare personaj in parte si elementele reprezentative si apoi am hotarat cum sa le asez in pagina. Provocarea cea mai mare a fost fundalul si norii, dar cred ca am reusit sa imbin toate elementele astfel incat sa para totul din aceeasi poveste.

 

Cea mai grea parte

Intotdeauna cand abordez o noua lucrare imi este greu sa ma decid asupra stilului. Consider ca un artist nu ar trebui sa aiba un singur stil, ci sa poata sa abordeze mai multe pentru a fi in concordonta cu cerintele. De asemenea consider ca daca ai mai multe stiluri pe maneca esti si mai liber in exprimare si mai flexibil.

Conteaza mult in arta sa te lasi inspirat de tema pe care vrei sa o abordezi, sa o lasi pe ea sa te ghideze. Da, cu cat ai mai multe lucrari realizate in acelasi stil, esti mai sigur pe tine si mai rapid, dar poate deveni monoton ceea ce faci, si nu despre asta este vorba in arta.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii din lucrarea ta

Mi-ar placea ca oamenii care privesc lucrarea mea sa se identifice cu unul din personaje si sa isi aduca aminte sa se mai si distreze. Prea multa munca strica. :) Este important sa ne facem timp si pentru noi, sa ne relaxam facand ceea ce ne place. Sa ne dedicam timp noua, familiei si prietenilor si, in special, artei.

Participa si tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasa-te inspirat de AER, creeaza ceva special si inscrie-te in concurs pana pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potential de risc redus destinat consumatorilor adulti de produse din tutun sau nicotina.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunitatii creative IQads, obtinand sute de rezolvari creative, mii de interactiuni si sute de mii reach.
Brandurile obtin solutii pe care le pot implementa si continut branded pe care il pot folosi in social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat si derulat zeci de competitii creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustratii etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Vad că v-a făcut mega publicitate cei de la iqads ..pai de ce mai tine concursul daca e aranjat..doar pe unii îi promovează pt voturi.. toți cei promovați aveți voturi mai multe că cei nepromovati..sunteți pilele cuiva că sa aveți voturi mai multe.. aveți reclama gratuită din partea iqads.. in schimb restul nu au.. ..ești privilegiată și nu e corect față de restul..cred că e un concurs aranjat..fraierii s au chinuit și câștigătorii erau demult selectați.. bravo ia ți premiul nemeritat că ai voturi umflate ..logic nu trebuia să îți pună linkul de vot..pt că e promovare gratuita și nu e corect față de restul


Branded


Related