[Art Superstars Wanted by glo™] Maria Bălan: E bine să ne axăm pe pozitiv în perioada pe care o trăim și să încercăm să ne focusăm pe amintiri plăcute pe care să le proiectăm și în prezent sau, de ce nu, chiar în viitor

[Art Superstars Wanted by glo™] Maria Bălan: E bine să ne axăm pe pozitiv în perioada pe care o trăim și să încercăm să ne focusăm pe amintiri plăcute pe care să le proiectăm și în prezent sau, de ce nu, chiar în viitor

Sunt unele momente care raman mereu cu noi. Uneori, le fotografiem si le impartasim cu ceilalti, in Social Media, alteori le tinem doar pentru noi. Momente in care ne simtim vii si recunoscatori. Un astfel de moment a surprins Maria Bălan, Graphic Artist, in lucrarea propusa la Art Superstars Wanted by glo™. ”Three, two, one, JUMP!” este despre acel moment de maxima intensitate surprins și inghețat într-o săritură a bucuriei extreme. Distracția e în aer, în moment și în amintirea momentului!, explica artista. 

Maria a incercat sa surprinda ceva fresh, tineresc, vesel si colorat si s-a lasat inspirata de culorile ultimelor dispositive lansate de glo. Muza poate veni de oriunde. Din brief, din Aer, din amintiri, din ceea ce vă înconjoară. Important e să o urmați, să creeați și să participați la Art Superstars Wanted by glo™ până pe 26 iunie. Noi povestim cu Maria in continuare despre felul in care isi antreneaza ea creativitatea si cum a realizat creatia inscrisa in competitie. 

 

Resurse de creativitate

Creativitatea e asul din maneca pe care il alimentez constant cu documentare vizuala, expozitii, albume de arta, feed-ul de Instagram unde urmaresc o serie de artisti care lucreaza in aceeasi zona de lucru ca si mine, adica arta murala sau gravura.

Sunt intr-o perioada de explorare a feminitatii si maternitatii, ca mama de doi copii mici am descoperit o noua latura a mea si incerc sa o transpun in ceea ce lucrez, cu bune si rele, cu suisuri si coborasuri, cu bucuriile si supararile aferente noii meserii, cea de mama. Ultima lucrare notabila este o murala realizata in cadrul unui festival local, Fiti Cuminti Creative Fest, adaugand inca un perete la harta street art-ului bucurestean.

Un alt proiect fain la care am lucrat recent  este de ilsutratie de carte pentru un scriitor clasic, partea cea mai interesanta fiind ca ilustratille sunt realizare integral in tehnica linogravurii, o tehnica  draga mie si totodata foarte inedita pentru perioada prezenta. Abia astept sa vada rafturile librariilor si sa se poata bucura ochii cititorilor de ele!

 

Muncă, documentare, emoție

Cel mai cocret raspuns ar fi: anii ce au trecut au fost pentru munca si documentare ca in momentul de fata sa fie mai multa creatie si emotie. Am alocat foarte mult timp devenirii mele din prezent investind in munca si cercetare ca sa imi permit acum mai multa mana libera si sa ma bazez mai mult pe emotii, avand acest bagaj urias in spate.

Sunt copil de artisti, desenez de cand eram foarte mica, am contiunat sa desenez si in generala si in liceu si in timpul facultatii de arhitectura - UAUIM, ca in final sa imi urmez calea si sa merg la UNArte, la sectia grafica. Apoi dupa terminarea facultatii de arte am mai sedimentat cativa ani ce am invatat pentru a avea curajul sa ies din zona de confort si sa desenez cu public, la evenimente sau direct pe strada. Acum a devenit o nevoie sa fac asta. :)))


Lucrare de Maria Bălan

 

Cum depășești blocajele 

Nu prea se mai pune problema sa am blocaje de inspiratie, avand mult mai putin timp la dispozitie pentru proiectele personale. Ba chiar abund de idei si nu apuc sa le pun pe toate pe hartie. Dar un ochi aruncat peste un album de arta sau peste pagina unui artist care imi place nu a facut nicioadata rau ;)

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Urmaresc pe Facebook pagina IQads pe care am mai avut ocazia sa apar cu alte interviuri sau desene pentru competitii. Am vazut apelul de proiecte si am zis, de ce nu? Nu e prima oara cand particip la un open call si din fericire am mai avut ocazia sa fiu printre castigatori. In plus, de asta chiar m-as bucura sa fac parte din evenimentul Art Safari pe care il urmaresc si vizitez, ultima oara am reusit sa ajung chiar si cu pustiul de trei ani. Nu e niciodata prea deverme pentru arta.

 

Sursa de inspirație

M-am legat de idea asta ca distractia e in aer si imediat mi-au venit in minte cateva siluete de personaje care sar si sunt surprinse fix in momentul cand sunt in aer. Apoi am conturat personajele si am incercat sa surprind ceva fresh, tineresc, vesel si colorat. M-am lasat inspirata pentru personaje si de culorile ultimelor dispositive lansate de glo.

 

Cea mai grea parte

A fost greu sa ma rezum la un numar mic de personaje dar totusi sa inglobez o categorie cat mai larga de caractere, avand un spatiu destul de restrans pentru desen. Initial voiam sa fac cinci personaje dar mi-am dat seama ca imaginea va fi prea incarcata si se va pierde senzatia de plutire a celor care sar. Asa ca m-am rezumat la mai putin pentru un efect mai puternic zic eu.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii dupa ce vad lucrarea ta

Cu o senzatie de buna dispozitie, bucurie si chef de viata. E bine sa ne axam pe pozitiv in perioada pe care o traim si sa incercam sa ne focusam pe amintiri placute pe care sa le proiectam si in prezent sau de ce nu, chiar in viitor. Lucrarea este despre a pastra vie memoria lucrurilor bune din viata noastra. Si a o duce cu noi mai departe.

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Desene animate ai creat ..ceea ce nu respectă regulile concursului hai pa..cu promovare cu tot


Branded


Related