[Art Superstars Wanted by glo™] Mircea Pop: Creativitatea e dresata sa functioneze cand e nevoie de ea

[Art Superstars Wanted by glo™] Mircea Pop: Creativitatea e dresata sa functioneze cand e nevoie de ea

În procesul de creație, munca, documentarea și emoția sunt interconectate, nu merge una fara cealalta, spune ilustratorul Mircea Pop. Mircea nu crede in blocaje creative: chiar si enervarea poate fi transformata in energie buna pentru desen. Pentru Art Superstars Wanted by glo™, Mircea s-a lăsat inspirat însă de starea de bine, de momentele acelea de grație în care oamenii își dau voie să fie fericiți. 

”Am vrut cumva sa nu fie doar personaje in aer, fara sens in spate, de aceea m-am plimbat intre mai multe idei, una cu parasutistii, alta cu niste personaje in roata gigantica tip carusel pe verticala, asta cu fata pe trambulina mi s-a parut cea mai fun, am vrut un setting natural plin de viata, verde, fresh”, povesteste Mircea.

Cum a fost procesul de creatie pentru cele doua lucrari inscrise, care au fost partile grele si cum isi antreneaza creativitatea, povesteste Mircea în randurile de mai jos. Speram ca povestea lui sa va inspire si pe voi sa participati la Art Superstars Wanted by glo™: azi e ultima zi de inscrieri. 

 

Resurse de creativitate

Creativitatea e dresata sa functioneze cand e nevoie de ea, daca vorbim de proiecte cu o tematica anume, apar tot felul de idei in cap, provocarea apare cand nu esti sigur care varianta e mai buna, ce alegi? Ca sa dau un exemplu, pentru situatia noastra am mai avut o idee cu niste parasutisti in picaj, settingul nu m-a multumit, chiar daca perspectiva de jos arata ok, era prea monoton cerul in spatele lor asa ca am mers pe varianta mai plina de viata, de vegetatie, parea mai fresh.

 

Teme care te inspira

Ce ma inspira... sunt cam peste tot pe harta, de obicei imi vine cate o idee random, incerc sa-i observ mecanismul, ce o face sa functioneze, dupa care o duc la extrem, exemplu, nucleare care se declanseaza cand storci pasta de dinti pe periuta sau cand sare un om in apa, in loc de splash e o explozie, un delfin scoate aer pe gaura din cap, in loc de aer, alta esplozie nucleara, samd.

Recent am facut o ilustratie pentru documentarul despre Arsenie Boca, niste ilustratii pentru Semi Silent, un proiect marca Jumatatea Plina si ilustratii pentru job, webserie saptamanala despre pompierul din Fahrenheit 451, comix si coperte de carte.

 

Muncă, documentare, emoție

Sunt interconectate, nu merge una fara alta, oricum, munca are procent mai mare, daca e commission atunci intra putin mai multa documentare, emotia nu prea are spatiu aici, mai important e sa pui instant gratification monkey intr-o cusca pentru a nu te intrerupe cu procrastinari inutile.

 

Cum depășești blocajele 

Nu prea am d-astea, mereu ma enerveaza ceva, starea asta merge transferata perfect in energie pentru drive-ul desen.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Am vazut postul unui amic, a share-uit pe Facebook lucrarea lui plus link-ul spre competitie. Acolo am vazut tematica, do's and dont's si mi-au venit idei in minte, odata venite, daca nu le execut nu dispar.

 

Sursa de inspiratie

Am vrut cumva sa nu fie doar personaje in aer, fara sens in spate, de aceea m-am plimbat intre mai multe idei, una cu parasutistii, alta cu niste personaje in roata gigantica tip carusel pe verticala, asta cu fata pe trambulina mi s-a parut cea mai fun, am vrut un setting natural plin de viata, verde, fresh.

 

Procesul de creatie

Ca in orice ilustratie, pus la punct idee, asta e primul pas, dupa, o mica documentare, gasit niste imagini referinta, next step schita urmata de blocky color fill, de detalii, reparatii si finisaj.

De obicei salvatul fisierului din 10 in 10 minute, nu se stie cand se supraincinge comp-ul de la photoshop si se stinge, better safe than sorry, asta e partea mai dificila, procesul creativ e fun.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii dupa ce vad lucrarea ta

Mie imi face chef sa merg in parc sa ascult o broasca, sa observ o insecta, sa schitez o frunza, daca transmite cumva pofta asta de natura si altui om, my job here is done.

 

Azi e ultima zi în care te poți înscrie la Art Superstars Wanted by glo™:

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Vad că v-a făcut mega publicitate cei de la iqads ..pai de ce mai tine concursul daca e aranjat..doar pe unii îi promovează pt voturi.. toți cei promovați aveți voturi mai multe că cei nepromovati..sunteți pilele cuiva că sa aveți voturi mai multe.. aveți reclama gratuită din partea iqads.. in schimb restul nu au.. ..ești privilegiată și nu e corect față de restul..cred că e un concurs aranjat..fraierii s au chinuit și câștigătorii erau demult selectați.. bravo ia ți premiul nemeritat că ai voturi umflate ..
Pop alex
acum 10 luni
E prea animat e clar nu respectă regulile concursului..


Branded


Related