Prezență ecoperformativă în București: Maura Baiocchi

Prezență ecoperformativă în București: Maura Baiocchi

Plastic Art Performance collective vă invită luna aceasta la o serie de evenimente ecoperformative, alături de echipa proiectul de dans ECO MOVEMENTS.

Săptămâna 19-24 octombrie va fi dedicată conferințelor și atelierelor de lucru prin care publicul bucureștean va avea ocazia unică de a intra în contact direct și lucra alături de una dintre fondatoarele mișcării artistice internaționale de ecoperformance.

Coregrafă, regizoare, dansatoare, actriță și performer, cu o carieră ce se întinde pe 30 de ani, renumita artistă internațională Maura Baiocchi ajunge pentru prima dată la București, la invitația primului grup care promovează și dezvoltă metodologia ecoperformance în mediul artistic din țară. Directoare și fondatoare a Companiei Taanteatro din Brazilia și creatoare a formulei de lucru a ”teatrului coregrafic al tensiunilor”, directoare-fondatoare a Festivalului Internațional de Film Ecoperformance, autoare a peste 80 de coregrafii, piese de teatru, spectacole și coautoare a numeroase titluri, printre care prima carte despre dansul butoh în portugheză, Maura Baiocchi va aduce în scena românească experiența sa de lucru:

Pe 21 octombrie, ora 17, la Modul Cărturești (Str. Academiei 18-20) - aceasta va susține conferința ”Prezența (eco)performativă”. Evenimentul va fi însoțit de premiera videoperformanceului ”Eco Movements” (Gabriel Durlan, Alina Tofan), proiect de dans ce sondează prin intermediul mișcării legăturile inter-specii ca model de reziliență climatică. Evenimentul cu intrare liberă este dedicat publicului larg.

În perioada rezidenței în București, o altă serie de acțiuni este dedicată profesioniștilor din domeniu: ateliere de mișcare în diverse spații din oraș pentru performeri, coregrafi, dansatori, artiști vizuali; precum și o conferință dedicată studenților de la UNArte - prin aceasta, Eco Movements susține dezvoltarea de noi competențe și practici pentru tineri la început de drum din sfera artelor performative, ce vor lua contact direct cu metoda și viziunea ecoperformanceului.

Parteneri principali și gazde: Librăriile Cărturești, Universitatea de Arte București.

Plastic Art Performance Collective este un grup artistic format sub Asociația culturală Macaia, care atrage atenția asupra risipei colective și a unor teme precum: criza de mediu, poluarea cu plastic, poluarea industrială, schimbările climatice, defrișări ilegale - teme abordate prin intermediul artelor.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related