Oxygen își continuă acțiunile de împădurire. Pădurea Oxygen cuprinde peste 4,3 hectare și 5000 de puieți de platan, molid și salcie în județul Prahova

Oxygen își continuă acțiunile de împădurire. Pădurea Oxygen cuprinde peste 4,3 hectare și 5000 de puieți de platan, molid și salcie în județul Prahova

Oxygen, agenție independentă de comunicare, își continuă acțiunile de împădurire și plantează puieți de molizi în județul Prahova, pe o suprafață de două hectare, în apropierea Platoului Slon, într-o zonă care necesită regenerare.

Inițiativa face parte din eforturile Oxygen de reducere a propriei amprente de carbon și de a crea ecosisteme durabile – un angajament permanent pentru agenție și a fost realizată în parteneriat cu Asociația CSR Nest și cu sprijinul Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Pădurile sunt esențiale pentru mediu, deoarece ajută la menținerea echilibrului ecologic, în controlul schimbărilor climatice care ne afectează tot mai mult și în stocarea gazelor cu efect de seră emise de activitățile umane.

Pădurile de molizi au un rol important de modelare a climatului. Molidul se adaptează ușor la condiții variate de mediu, este rezistent la ger și secetă și are o capacitate aparte de a capta carbonul. Datorită coroanei uniforme și dense, molidul păstrează umbra și reduce pierderile de apă din sol.

Oxygen a demarat acțiunile de împădurire în anul 2022, când, în parteneriat cu Asociația CSR Nest, compania a plantat Pădurea Oxygen pe o suprafață de 2,3 hectare tot în județul Prahova.

„Suntem cu toții preocupați de starea din prezent a mediului și sănătatea oamenilor și nu putem rămâne impasibili când știm că vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată. Pădurea Oxygen este programul nostru de implicare și responsabilitate socială și a devenit rapid activitatea preferată de voluntariat a colegilor, cărora le mulțumesc încă o dată pentru participare. Cu aceste inițiative de împădurire, nu plantăm doar copaci, ci ne aducem contribuția pentru un viitor durabil”, a declarat Irina Manole, Head of Sustainability & CSR Oxygen.

Totodată, în 2022, Oxygen a devenit prima agenție integrată de comunicare din România care își monitorizează amprenta de carbon asumându-și trecerea într-o nouă etapă, în care componenta de sustenabilitate și mediu devine o prioritate. Un pas important în această direcție l-a constituit și înființarea unui nou departament prin care Oxygen pune la dispoziția companiilor o serie de servicii de consultanță strategică și comunicare pe teme de sustenabilitate.

Cu birouri în București și Cluj-Napoca, Oxygen este o agenție integrată de comunicare, iar portofoliul de clienți reunește companii locale și internaționale precum: Vodafone, Enel, Arctic, Farmec, Băneasa Shopping City, Olympus, Betano, Moncler, BERD, Garanti BBVA, VEKA Romania, Siniat – Grupul Etex, Selgros, Patria Bank, Sony Pictures AXN, Skechers, UNIQA și mulți alții. Misiunea Oxygen este de a crește în mod sustenabil branduri și businessuri, prin insighturi, abordare strategică și campanii integrate axate pe rezultate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oxygen

Oxygen este o agentie integrata de comunicare, cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca. Cu peste 13 ani experienta pe piata, Oxygen a lucrat de-a lungul anilor cu branduri si companii locale si internationale, din... vezi detalii »

Oameni

Sectiune

Dictionar



Branded


Related