Black Pet Friday: o inițiativă de adopție care prezintă câinii negri din adăposturi ca ultima tehnologie de dragoste necondiționată

Black Pet Friday: o inițiativă de adopție care prezintă câinii negri din adăposturi ca ultima tehnologie de dragoste necondiționată

Cu ocazia Black Friday, DDB România, în parteneriat cu Adăpostul Kola Kariola și cu sprijinul brandului Thank’Q, lansează campania Black Pet Friday. Această inițiativă are ca scop oferirea de oportunități de adopție pentru câinii cu blană neagră, arătând că acești patrupezi sunt la fel de prietenoși și adorabili ca toți ceilalți câini, în ciuda superstițiilor care îi înconjoară.

Black Pet Friday își propune să elimine stigmatul asociat fenomenului cunoscut sub numele de 'Black Dog Syndrome', care este o problemă întâlnită la nivel local și internațional. Această problemă a condus la evitarea adopției câinilor negri sub pretextul că aceștia ar fi mai puțin prietenoși sau agresivi. Scopul campaniei este de a atrage atenția publicului asupra acestui fenomen și de a schimba percepția colectivă, cu obiectivul de a crește numărul adopțiilor de câini negri, atât din Adăpostul Kola Kariola, cât și din alte adăposturi.

Black Pet Friday reprezintă o șansă reală de adopție pentru câinii negri din adăposturi. Prin abordarea creativă a campaniei, arătăm că acești patrupezi negri merită aceeași dragoste și atenție ca oricare alți câini. Black Pet Friday invită oamenii să-și facă un upgrade la fericire, luând acasă un câine care le va oferi dragoste necondiționată.", declară Roxana Niță, Executive Creative Director DDB România.

Epicentrul campaniei este reprezentat de o producție video care adoptă un stil asemănător prezentărilor de produse din cadrul ofertelor de Black Friday, punând accent pe caracteristicile "gadget-urilor adorabile". În cazul acestei campanii, „gadget-urile” sunt reprezentate de patru câini negri, subliniind ideea că adopția lor va oferi un „upgrade la fericire”. Videoclipul se încheie cu un mesaj puternic: „Câinii de culoare neagră au cu 50% mai puține șanse de a fi adoptați în comparație cu ceilalți câini. În Black Pet Friday, alegeți cea mai avansată tehnologie a dragostei necondiționate!"

Black Pet Friday este o inițiativă care ne mișcă profund. La Asociația Kola Kariola, suntem dedicați protejării și îngrijirii câinilor fără stăpân, iar câinii de culoare neagră au nevoie de ajutorul nostru mai mult ca oricând, aceștia fiind neglijați și uitați din cauza prejudecăților existente. Cu această campanie, sperăm să deschidem inimile și casele oamenilor pentru acești patrupezi adorabili, care merită cu adevărat o a doua șansă.", spune Marius Chircă, Vicepreședinte Asociația Kola Kariola.

Suntem mândri să sprijinim această inițiativă ce își propune să arate că acești patrupezi au personalități unice, pline de iubire și loialitate. Black Pet Friday nu este doar o campanie de adopție, ci o manifestare a solidarității noastre față de câinii cu blană neagră. Prin Black Pet Friday, dorim să aducem în casele oamenilor adevărate tehnologii de dragoste necondiționată, care vor schimba viețile celor care își deschid inimile.", declară Georgiana Gheorghiu, Marketing Manager Brand Thank’Q.

Campania de comunicare se va desfășura în perioada 9 – 13 noiembrie 2023 și va fi prezentă în principal în mediul digital, prin conținut video. Un site dedicat, disponibil la adresa blackpetfriday.ro, va prezenta câinii negri din adăpost. De asemenea, campania va fi promovată pe TV, prin ad-uri și branding-uri speciale pe diverse site-uri de știri, lifestyle și animale, dar și prin ad-uri pe platformele de Social Media (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok). Pentru amplificarea mesajului, există și colaborări cu influenceri care să sprijine această inițiativă. 

 

Echipele implicate în campanie:

DDB România:
Roxana Memetea – Managing Partner
Roxana Niță – Executive Creative Director
Roxana Țâmpău – Managing Director
Cosmin Voicu – Copywriter
Maria Cristina Matei – Senior Copywriter
Adela Aruxandei – Art Director
Ioana Gheață –  Senior Art Director
Karina Condei – Strategic Planner
Georgiana Mocanu – Account Executive

Media Investment:
Mirela Nicula – Managing Director
Alexandra Enea – Digital Media Director
Dana Pupu – Digital Media Manager
Ruxandra Carstea – Special projects manager

Porter Novelli Romania:
Sorina Mihai – Managing Partner
Nadine Said – Account Manager

Diud:
Lead Producer - Anca Gheorghe
Production assistant - Oana Ciofu
Director & Image - Andrei Gheorghe
1st AD - Tudor Costache
Post production - Paul Vlasceanu
Scenography & props: Svac Production
Color correction - Stefania Grigorescu
Mixing - Ovidiu Hardplay

Gama & Gama (brand Thank’Q):
Georgiana Gheorghiu – Marketing Manager
Daiana Balaji – Co-Owner

Asociația Kola Kariola:
Marius Chirca – Vicepresedinte

DDB România este agenția de creație membră The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din România și include agenții specializate în servicii de creație, media, digital, branding, relații publice, producție, marketing experiențial și evenimente speciale.

In 2023, DDB România a obținut recunoaștere creativă pentru campania #DeNetestat (creată în parteneriat cu Rețeaua VIF) în cadrul unor festivaluri locale și internaționale de prestigiu: 3 trofee Gold la festivalurile Gerety Awards, Gala Societății Civile și Effie Awars; 1 Silver Lion în cadrul Cannes Lions;  3 trofee de bronz la Cannes Lions, Effie Awards și One Show, 1 Wood Pencil în cadrul D&AD și un shortlist la categoria Film & Health în cadrul Cannes Lions. In 2022, pentru aceeași campanie, DDB a obținut 2 trofee Gold la LIA Awards și Webstock, 1 trofeu Glass la Eurobest, 1 trofeu Silver la Cresta Awards și un shortlist la categoria Healthcare în cadrul Cresta Awards. La categoria Employer Branding, DDB Romania obține cele mai multe premii din istoria agenției pentru clientul McDonald’s: Locul 1 la categoriile Best Employer Brand Video și Best Use of Social Media in an Employer Branding Campaign; locul 2 la categoriile Employer Brand of the Year (Large companies); Best Recruitment Campaign și Best Employer Branding Campaign targeting Gen Z și un trofeu de bronz la categoria Corporate Reputation în cadrul Effie Awards.

Asociația pentru protecția animalelor Kola Kariola este o organizație non-profit, având ca scop ajutorarea animalelor fără stăpân din România, un segment social cu un mare deficit. Începând cu luna aprilie a anului 2014, odată cu înființarea primului adăpost în Fundulea și continuând cu construirea unui adăpost mai mare și cu condiții mult mai bune în Belciugatele, am adăpostit, îngrijit și am dat spre adopție peste 400 de câini. Avem în grijă câini salvați din adăposturile publice de la moartea prin eutanasiere, câini salvați de pe stradă, câini abandonați pe câmp, în păduri, câini accidentați sau maltratați. Mulți dintre acești căței au traumatisme pe viață, fizice sau psihice. Unii sunt în 3 picioare, alții mutilați, paralizați, ceea ce face ca ei să rămână rezidenți ai adăpostului pe viață, rare fiind cereri de adopție în cazul lor. La fel se întâmplă și cu cățeii bătrâni, orbi, sau nesociabili. 

Printre cele mai importante realizari ale asociației se numără: colaborarea împreună cu Poliția Animalelor în cazuri de maltratare a animalelor; suntem printre colaboratorii la modificarea Legii 205 privind protecția animalelor, adăugându-se noi articole; în funcție de disponibilitatea fondurilor, ne implicăm în cazuri sociale, decontând la clinicile veterinare cu care colaborăm, servicii medicale veterinare pentru proprietarii animalelor cu posibilități financiare reduse; prin Campania de Sterilizări Gratuite am reușit să finanțăm peste 15.000 de sterilizări gratuite.

Dorim să putem salva cât mai multe animăluțe, însă pentru ca acest lucru să fie posibil, avem nevoie de ajutorul și sprijinul oamenilor. Motto-ul nostru este: ''Adopți un cățel, salvezi doi!''. De ce? Pentru că nimic nu nu-i face viața mai frumoasă unui animal decât să trăiască lângă o familie iubitoare și, totodată, adoptat fiind, avem șansa de a salva încă un cățel și a-l adăposti la noi. Din păcate, spațiul nostru este limitat și este necesar să găsim adoptatori pentru a ajuta și alți căței, ai nimănui.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related