[Punct. Și de la capăt] Andu Radu: Sînt genul care își propune ceva și face lucruri în direcția cu pricina. Sînt și suficient de încăpățînat cît să încerc pînă iese

[Punct. Și de la capăt] Andu Radu: Sînt genul care își propune ceva și face lucruri în direcția cu pricina. Sînt și suficient de încăpățînat cît să încerc pînă iese

Andu Radu nu are nevoie de rezoluții la sfârșit de an pentru a-și pune viața în ordine, nici măcar simbolic. La bilanțuri se bagă, însă, și asta e bine, marcăm convenția împreună la IQads și nu lăsăm să treacă 2023 fără să punem pe listă învățăturile și lucrurile care au contat. Andu a renunțat anul acesta la combustibil fosil și la încercările de convinge oamenii care nu pot fi convinși, a cîștigat timp și a continuat să facă ceea ce îi place. 

"Paradoxal, ținînd cont de ce se întîmplă în lume, a fost un an foarte bun. Am avut în sfîrșit cîteva proiecte de publicitate care îmi plac cu totul, am văzut locuri pe care nu le mai văzusem de ani de zile sau niciodată, am lucrat în țări în care nu mai lucrasem pînă acum, am stat mai mult cu familia, clișee din astea", spune Andu.

Vorbim în continuare cu Andu Radu, Founder Abator, despre cum a fost 2023, numărăm suprize, enervări, streptococi, lucruri bune și proiecte importante. 

 

Fotografia lui 2023

Și pentru 2023, dar sper și pentru 2024, ar fi asta.

 

Cum a fost 2023. Ce a fost frumos, ce a fost greu, ce a fost urât

Paradoxal, ținînd cont de ce se întîmplă în lume, a fost un an foarte bun. Am avut în sfîrșit cîteva proiecte de publicitate care îmi plac cu totul, am văzut locuri pe care nu le mai văzusem de ani de zile sau niciodată, am lucrat în țări în care nu mai lucrasem pînă acum, am stat mai mult cu familia, clișee din astea.

Urît a fost streptococul betahemolitic. l-am avut de cinci ori anul ăsta.

 

Surprize, încântări, enervări

Marea surpriză a fost că am făcut, după niște ani, cîteva reclame de portofoliu. Că tot aceleași agenții locale au făcut cele mai mișto proiecte, nu a fost deloc o surpriză. În continuare, din punctul meu de vedere, ideile și proiectele bune vin de la Headvertising, Jam Session Agency, Next Advertising sau Papaya. Nu, nu fac networking spunînd asta, nu am nevoie. Pur și simplu asta e realitatea și îmi place să o subliniez.

Pe partea de nervi, au fost suficienți de exemplu cînd am pierdut pitchul pentru o campanie mare Visa din state, în contextul est european.

 

Proiecte importante

Nu pot încă să îți pun linkuri dar pot să le numesc pe cele de la noi: Danke, eMAG și Wet. Cel din urmă a și ieșit pe post și îl consider cel mai frumos proiect de publicitate din punct de vedere vizual de anul ăsta. Am și avut libertate totală atît de la agenție cît și de la client. A trebuit să simulăm lookul filmului de Polaroid într-o reclamă cu adolescenți.

În afara țării, cele mai importante au fost o campanie Efes Turcia făcută integral de noi, niște spoturi Telekom Slovenia, o campanie pentru un fastfood din state (încă nu e on air) și consultanță pe partea de post / imagine pentru Lidl Germania. Apoi, Alina, partenera mea de viață și business, a părăsit Abatorul și a devenit global director la una dintre companiile mari de consumer goods din lume. Asta profesional.

Personal, am răzbit peste cinci serii de streptococ și asta mi se pare cea mai mare realizare.

 

Ce te-a ajutat cel mai mult să fii focusat

Ca în fiecare an, atît faptul că îmi place în continuare foarte tare ce fac cît și faptul că avem de crescut un copil și un cîine.

 

Rutine & obiceiuri noi

Să iau streptococ betahemolitic se pune?

 

La ce ai renunțat. Ce ai câștigat

Am renunțat la combustibil fosil. Am renunțat și revenit și renunțat iar la alcool. La Wizzair și vola.ro. La a mai încerca să conving oamenii care evident nu pot fi convinși. Am cîștigat în mare parte timp.

 

Cea mai frumoasă știre pe care ai citit-o anul ăsta

Știrea cum că aselenizarea istorică indienilor în 2023 a costat mai puțin decît bugetul filmului Interstellar.

 

Cartea despre care s-a vorbit cel mai mult în jur

Cinema Speculation a lui Tarantino. E și cartea mea preferată de anul ăsta.

 

Lecțiile lui 2023

Choose your battles, mai ales în creșterea copilului.

 

Ești omul rezoluțiilor?

În afară de a mînca pește crud în noaptea de anul nou și a purta ceva roșu, de obicei șosete (tare pe care le am de la bunica mea), absolut nu. Nu la final de an. Sînt genul care își propune ceva și face lucruri în direcția cu pricina. Sînt și suficient de încăpățînat cît să încerc pînă iese.

 

Rezoluții pentru 2024

Biban sashimi și poate de data asta chiloți roșii. Și să dea liber Ciolacu sau domnul de la sănătate unui medicament de care am nevoie ca să nu mai fac așa ușor streptococ betahemolitic.

 

Ce s-a împlinit în 2023

Am făcut din Abator un standard de eficiență și calitate peste tot pe unde am lucrat. Modelul ăsta de business pe care acum cinci ani l-am pornit inspirat de un butic din Hamburg e adoptat din ce în ce mai des peste tot în lume mai ales din cauza, sau datorită AI-ului. Ce avantajează Abatorul și pe mine implicit e că am cinci ani avans și aproape douăzeci și cinci de experiență. Ah da, și am scăpat, e drept, a cincea oară, dar am scăpat de streptococ. Asta da împlinire.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Pozitii

Sectiune



Branded


Related