S-a lansat Circo Visual, studioul care face magie cu tehnologie & spectacol din craftul vizual

S-a lansat Circo Visual, studioul care face magie cu tehnologie & spectacol din craftul vizual

Circo Visual este cel mai tânăr studio din piață, fondat de doi veterani ai industriei creative.
Dragoș Coman și Andrei Stoleru, cu 28 de ani de experiență în publicitate, au pus recent bazele studioului care propune crearea unei experiențe vizuale bazate pe plăcerea craftului. 

"Experiența noastră de mai bine de 28 de ani în domeniul publicității și al craftului vizual stă la baza acestui demers. Cu mândrie putem spune că Circo Visual este un corp tânăr cu un suflet deosebit de matur", declară Dragoș și Andrei.

Circo Visual este construit în jurul talentelor și viziunii oamenilor din echipa creativă, este un proiect de autori, autori multidisciplinari, bazat pe simbioza dintre noile tehnologii și obsesia umană pentru craft și frumusețe. Ce aduce nou pe piață, care sunt planurile și cu ce manifest a fost lansat, vedeți în rândurile de mai jos:

 

Bucuria de a crea frumusețe

Dragoș Coman și Andrei Stoleru, Owneri Circo Visual, se știu de o viață. Sunt creativi și fotografi, au lucrat împreună la Young&Rubicam, între 1997 și 2005, și apoi, în ultimii 20 de ani, la Carioca Studio. Iar acum a venit timpul pentru un nou proiect, unde să poată pune în practică toată experiența și învățăturile adunate până acum. 

Manifestul Circo Visual pornește de la bucuria de a crea lucruri frumoase, având la bază pasiunea pentru craftul vizual, atenția pentru detaliu și amprenta lor creativă, definită în cei 28 de ani de experiență. 

"Ne dorim să creăm o companie modulară, flexibilă, multidisciplinară, high end în domeniul vizual, perfect adaptată la momentul în care suntem. Soluțiile tehnice din prezent încep să depășească zona de confort al imaginației și vedem o mare oportunitate cu această ocazie în a oferi clienților noștri posibilități noi de a construi împreună proiectele de vizual - still sau motion. Suntem foarte fericiți să anunțăm această lansare, fix într-o perioada extrem de efervescentă în posibilități vizuale", spun Dragoș și Andrei.

Momentul lansării a venit într-o perioadă generoasă a intersecțiilor. Pe de o parte, experiența fondatorilor, drumul lor în industrie și cultura vizuală acumulată au evoluat organic însprea această nouă etapă. Pe de altă parte, este un moment al transformărilor majore în piață: ascensiunea zilnică al tool-urilor AI, melting pot-ul vizual, competiția tehnologică, apariția unor expresii stilistice noi.

"Întodeauna inovația și toolurile noi au împins creativitatea și imaginația mai departe, niciodată nu au înăbușit aceste lucruri. De aceea avem un sentiment foarte bun pentru viitor. Vedem o mare oportunitate a timpurilor în care lucrăm, este o perioadă care va marca domeniul vizual în viitor și trebuia să fim aici cu acest proiect. Nici mai devreme și nici mai târziu", spun Dragoș și Andrei.

 

Magie creativă & tehnologie

Circo Visual este implicată deja în unele proiecte vizuale care se vor executa în perioada următoare. 
Compania are o structură interdepartamentală, modulară, bazată pe module deja clasice, binecunoscute în domeniu, Photography, Directing / Digital, CGI /  Production, postproduction, dar și structuri noi ca AI module.

Dragoș și Andrei au creat un flow care integrează acest tool deosebit de puternic în procesul creativ în realizarea vizuală al proiectelor, sub numele de Circo Visual AI Module Flow. Toate aceste module sunt văzute ca un network intern, care cresc fluid în afara cadrului companiei într-un network extern, flexibil și ultra specializat.

"Mai presus de structura modulară a proiectului, compania pune un mare accent pe individualități - oamenii care lucrează în cadrul firmei sau colaborează cu noi. Ei sunt core-ul noului proiect, îl definesc și îl caracterizează. Viziunea proiectului este să promoveze și să-i prezinte pe cei implicați în procesul creativ. Este o firmă de autor unde factorul uman este cea mai importantă trăsătură", spun fondatorii Circo Visual. 

Valorile Circo Visual se bazează pe know-how-ul oamenilor care lucrează în cadrul companiei și al colaboratorilor permanenți ai acesteia. Tehnologia nouă este asimiliată alături de expertiza clasică al tool-urilor deja consacrate, sub bagheta creativă a oamenilor care participă la procesul de execuție și creație.

Proiectele companiei nu se limitează doar la zona comercială, Circo Visual este gândit modular și multidisciplinar, iar o parte a activității va fi dedicată proiectelor de concept artistice, colaborării interdisciplinare artistice sau în domeniul inovației.

"Credem în personalitatea fiecărui proiect și nu în rețete deja consacrate. Vedem orice proiect ca o oportunitatea de a-l descoperi, de a crea cea mai bună personalitate vizuală. Orice proiect este o experiența unică. Așa și la Circo Visual, avem viziunea clară a momentului ales și a marilor oportunități de expresie vizuală, putem spune cu un big smile - Welcome to Circo Visual!", spun Dragoș și Andrei. 

Indiferent de modalitățile de expresie, digital, fotografie, motion ori AI, prin Circo Visual AI Module Flow, amprenta studioului stă în look-ul vizualului final, stilul și personalitatea acestuia. Un mix special între magie creativă, obsesia pentru craft și folosirea noilor tehnologii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related