Cum va arăta următorul secol co-imaginat de copii? Din 26 aprilie, Guvernul Copiilor 2 vine în premieră în cinematografe

Cum va arăta următorul secol co-imaginat de copii? Din 26 aprilie, Guvernul Copiilor 2 vine în premieră în cinematografe

Guvernul Copiilor 2, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung. 

Din echipa filmului fac parte profesioniști de excepție din industria cinematografică precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC și Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, artistul 3D principal Alexandru Pop și compozitorul de muzică Sebastian Androne-Nakanishi care semnează coloana sonoră originală a filmului.

Campania de lansare va include o serie de proiecții speciale și premiere de gală, urmate de dezbateri transdisciplinare cu privire la viitorul societal. La proiecțiile speciale va participa echipa proiectului, spectatorii având astfel ocazia să afle mai multe despre începuturile proiectului, descoperiri după primii ani de desfășurare și, desigur, planuri viitoare. Premierele de gală sunt programate după cum urmează:

Pentru realizarea filmului actual s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a prototipa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste tehnici. Metodologia de lucru a fost împărtășită în trecut în cadrul conferinței TEDxBoldandBrilliant și, de curând, în cadrul Conferinței AI din cadrul CINETic și în cadrul Conferinței AI organizată de Senatul României. 

Universul artistic “Government of Children” a debutat ca prima franciză transmedia din România, fiind un proiect artistic inițiat în 2017 cu multiple axe de inovare conceptuală și tehnologică, reunind filme, extensii de realitate virtuală multi-premiate, seriale web și workshop-uri axate pe imaginație civică. Extensiile de realitate virtual au propulsat România pe harta mondială a inovației, aducând prima nominalizare la European Metaverse Awards și primul premiu Meta oferit unui proiect european. Primul lung-metraj al universului cinematografic, Guvernul Copiilor I, lansat în 2019, a fost primul documentar din România în care s-a folosit tehnologia stereoscopică pentru a augmenta prezența copiilor pe ecran. Proiectul, în ansamblul său, definește un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie în lucrarea sa doctorală, noetic fiction sau noe-fi, care își propune să ne invite să ne imaginăm viitoruri axate pe evoluția conștiinței umane, nu doar pe evoluția tehnologiei, așa cum ne propune genul science-fiction.

„Cred cu tărie că fiecare dintre noi este un potențial ‚arhitect al viitorului’ (Buckminster Fuller) și avem o forță imensă de a co-crea lumi vizionare. Government of Children este unul dintre cele mai ambițioase proiecte holistice pe care le-am inițiat, care se concentrează pe gândire vizionară, imaginație civică și design societal pe termen lung. Din întregul univers transmedia, filmul actual este poate cea mai sofisticată călătorie cinematografică și una dintre cele mai emoționante pentru că am avut șansa să intervievăm pentru prima dată copii din sfere marginalizate, copii din comunități care nu au acces la proiecte creative în mod constant. Îmi doresc ca acest proiect cinematografic să ajungă la oameni, să îi inspire, să îi motiveze să creadă în ei înșiși și în forța lor creativă infinită.” spune Ioana Mischie.

Guvernul Copiilor 2 este co-produs de STUDIOSET PRODUCTION și STORYSCAPES cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Filmul face parte dintr-un proiect transmedia susținut de: Altex, Mc Cann România, CARAT România, CKBB, Enel România, NHOOD, DEMENTOR, Women in Immersive Technologies, META și a fost susținut prin servicii sau resurse oferite de: Cutare Film, Cinema Lights, Școala Buzău, Studio 82, Therapist. Grafica a fost realizată de Studio Shentzu.

Guvernul Copiilor II are premiera pe marile ecrane din România pe 26 aprilie și este distribuit de  STUDIOSET și ASOCIAȚIA STORYSCAPES.

Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Cinemagia, IQads, SMARK, GoKid, CineFan, LiterNet, Movie News, Observator Cultural, Revista FILM, AARC – All About Romanian Cinema, Munteanu Recomandă, Cinefilia, BIZ, Haute Culture, Cărturești, Itsy Bitsy.

Ioana Mischie este cineastă de origine română (scenaristă/regizoare), transmedia artist/futurist, multi-premiată pentru film, VR și concepte inovatoare. În anul 2018 a fost bursieră Fulbright în cadrul USC – School of Cinematic Arts, din Los Angeles, California și a avansat domeniul transmedia storytelling, pentru cercetarea căruia a primit calificativul Summa cum laude. Proiectele sale cinematografice au călătorit la peste 250 de festivaluri din întreaga lume (Venice Biennale IFF, Palm Springs ISFF, IFF Hamptons, IFF, Thessaloniki IFF, Beijing ISFVF) și la numeroase programe internaționale (Berlinale Talents – Script Station, Sundance Workshop – Capalbio, Biennale College Cinema VR), fiind premiate de The Webby Awards, SXSW Hackathon, GoEast IFF. A debutat în calitate de regizor la Channel 4 în Marea Britanie cu două seriale documentar cu un număr record de vizionări în UK. Este co-fondator al asociației Storyscapes și lector universitar în cadrul UNATC. Imaginând lumea ca un loc de joacă neo-creativ, ea crede că povestitorii sunt “arhitecți ai viitorului” (Buckminster Fuller).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related