Flip Thinking. Arta inovatoare a transformării problemelor în oportunități - Berthold Gunster | Editura Publica, 2024

Flip Thinking. Arta inovatoare a transformării problemelor în oportunități - Berthold Gunster | Editura Publica, 2024

Schimbă-ți perspectiva dintr-una centrată pe probleme („da, dar”) într-una centrată pe oportunități („da, iar”), folosind omdenken, arta olandeză a regândirii, de la autorul de bestsellere și fondatorul filosofiei omdenken.

Imaginează-ți cum este să ai o idee grozavă și tot ce auzi să fie „da, dar...”. „Da, dar s-a mai încercat și nu a mers.” „Da, dar n-ar trebui să așteptăm o vreme?” „Da, dar dacă nu funcționează?”

Acest bestseller internațional prezintă puterea omdenken – a regândirii – de a transforma gândirea pesimistă, de tip blocaj, într-o mentalitate ingenioasă, curioasă, ca să începi să răspunzi cu „da, iar...” provocărilor vieții.

În această carte captivantă, Berthold Gunster prezintă cincisprezece strategii pentru a-ți transforma gândurile din limitări și negativisme în posibilități și oportunități. De la perturbare (întoarcerea tuturor regulilor cu susul în jos) la etalare (sublinierea lucrurilor pe care vrei să le ascunzi), de la importare (atragerea inamicului de partea ta) la amplificare (îmbunătățirea lucrurilor care merg bine), strategiile și poveștile lui Gunster te vor ajuta să abordezi chiar și cele mai provocatoare probleme (fie că e vorba de un vecin enervant, de un coleg furios sau de un partener nefericit) într-un cu totul alt mod.

"Transformatoare."
Greg McKeown, autorul cărților Essentialism și Effortless, bestsellere New York Times

"Această carte se referă la trecerea de la un mod de viață de tip „da, dar” la unul de tip „da, iar”; de la gândirea în termeni de probleme la gândirea în termeni de posibilități. Când abordăm o problemă cu o mentalitate în stil „da, iar”, soluțiile noi pot fi uneori surprinzător de ușor de descoperit. Dacă privești o problemă dintr-un alt unghi, chiar și doar la 90 de grade, poți ajunge la descoperiri importante, cu un efort extrem de mic. Nu trebuie să ne luptăm cu problemele noastre; le putem transforma în oportunități. Le putem transforma în aliați.

Arta transformării problemelor în oportunități poate fi învățată. Este un fel de jiu-jitsu psihologic, o tehnică pe care o numesc „regândire” (sau omdenken în neerlandeza mea maternă). Regândirea nu duce doar la o soluție pentru o problemă existentă, ci, în mod neașteptat și surprinzător, poate deschide puncte de vedere complet noi. La fel cum o omidă se transformă într-un fluture, o problemă este regândită sub forma unei noi și frumoase realități. Acest lucru duce la un paradox surprinzător: cu cât mai multe probleme abordăm, cu atât mai bine."
Berthold Gunster

 

Berthold Gunster este fondatorul omdenken, filosofia regândirii. După ce a studiat la Academia de Teatru din Utrecht, a lucrat ani întregi ca scriitor și regizor de teatru. Din 2001, împreună cu echipa sa, oferă traininguri, ateliere și spectacole despre omdenken pentru companii și persoane fizice. Berthold Gunster a scris treisprezece bestsellere despre teoria omdenken.

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: FLIP THINKING: The Life-Changing Art of Turning Problems
Ediția I 2024, paperback
Traducător: Raluca Chifu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
314 pagini
ISBN: 978-606-722-602-7

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related