Dacia isi schimba identitatea si devine marca europeana

Dacia se confrunta cu o "dilema existentiala". Cea mai cunoscuta marca romaneasca nu scapa, insa, in ochii publicului romanesc, de stampila comunista, marele produs de masa si pentru mase.

Acum Dacia se transfigureaza: din momentul cumpararii de catre Renault, Dacia lucreaza la imagine, incearca sa convinga oamenii ca poate fi un brand capitalist, care nu mai are nimic de-a face cu istoria. Ultima miscare este lansarea, acum o saptamana, la salonul de la Geneva, a noului model - Dacia Sandero - care beneficiaza de un nou logo.

Si de aici, un val de discutii pe blogosfera. Concluzia? Noul logo - care vrea sa creeze impresia de "nou, cool si pentru tineri" - seamana cu un desfacator de bere. Intre impresii si intentii, oficialii Dacia au organizat o conferinta de presa in care au incercat sa explice sensul acestui rebranding, care coincide cu o noua etapa din evolutia marcii Dacia.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

SectiuneBranded


Related