CEC doresc eu tie, dulce Romanie

BLITZ KRITIK

Cind se difuzeaza la televizor ultimul spot la CEC - oricum, nu-mi aduc aminte sa fi existat vreun penultimul -, cel cu boxerii, prima senzatie este sa intind mina dupa punga cu floricele si cola. Adica, mi se pare mie sau e cel mai lung spot romanesc pe care l-am vazut la televizor in ultimii doi ani? Pai, sa il numaram, coane Fanica… Unu, doi, trei, patru… Ce sa mai, vad ca a depasit 60 de secunde, de-acum poate intra la categoria scurt-metraj.

Ma rog, probabil ca s-a mers pe ideea ca o institutie mare nu poate sa aiba decit un spot foarte lung. Doar ca desfasurarea mare de forte te duce cu gindul la doua aspecte, nici una in avantajul clientului:
1) CEC… societate de stat… aha, deci eficienta gestionarii bugetelor de publicitate nu este unul dintre cele mai importante criterii de care se tine seama atunci cind se face o campanie publicitara
2) Uau! Ce ditai spotu' de neam prost, bai frate! Probabil ca produsul respectiv are o imagine extrem de terfelita, pe masura eforturilor care se fac acum pentru imbunatatirea ei.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune


Comentarii

Ioana Gligor
acum 15 ani
sfarsitul ! asta e raspunsul la intrebare...daca astia de la papaya si brandient cred ca pensionaru client preponderent cec va tresalta de emotie si incredere cand va vedea spotu asta, inseamna ca e rau; oricum, p-afara e vopsit gardu si inauntru e tot cec, adica vesnicele cucoane cu inele de aur, gata sa te repeada ca nu stii sa citesti atunci cand le intrebi ceva
Cristian-Catalin Vlacicu
acum 15 ani
Spot-ul e foarte tare, chiar daca are peste 60 de secunde... si tu n-ai facut aici decat sa scrii rahaturi despre CEC, in nici un caz sa vorbesti despre spot.

Ca CEC e asa si pe dincolo, bla bla. Esti bou rau, moncher. Spot-ul pune accent pe CEC=suflet, familie. Ca boxeurul ala se ridica si continua tocmai din cauza ca are prea mult suflet. Si ce daca scrie "Bank" ?! E vorba de o schimbare de atitudine.

Pantea Mihaela
acum 15 ani
observatiile sunt super-corecte. mai mult: spotul arata clar ca meciul s-a terminat, celalalt a castigat si...se spune in text "nu s-a terminat, acum incepe". Pai....daca S-A TERMINAT????????? A fost declarat un castigator, ce sa mai inceapa? Dar, cea mai imbecila parte din tot calupul de comunicare a noului CEC Bank (ce oroare!!!) este urmatoarea: "Avem 144 de experienta.Si totusi suntem la inceput". Adica: avem degeaba 144 de ani, ca noi tot la inceput..In fine, toata campania este extrem de slaba, fara idei, fara nerv, fara nimic, de fapt. Nu mai vorbim despre ceea ce este de fapt la ghiseu: asta e o poveste...din vremuri comuniste. Caci, acum 144 de ani cand Cuza punea temelia, sigur CEC-ul era o institutie foarte ok pentru acele vremuri.

Un sigur cuvant din limbajul zilelor noastre pentru a defini campania de imagine si rebrandingul CEC: VARZA!

Irina Ionescu
acum 15 ani
incredibil ce usor e sa faci pe desteptu' si sa desfiintezi ceea ce e o reclama buna... m-a enervat intotdeauna aerul de atotstiutor pe care-l degaja comentariile de tipul asta. este o reclama puternic emotionala; dintr-o care abia acum incepe...
ioana cabuz
acum 15 ani
Alte foarte scurt metraje
Smaranda Stefan
acum 15 ani
sa fim seriosi.. abia au inceput discutiile pe spotul asta. pacat ca aia care au lucrat la campania asta stau sa posteze aici.

boxerul ala se ridica pentru ca are suflet? ii trebuie co*ie sa se ridice. CEC= suflet, familie?

vad ca unii stau prost la ecuatiile de gradul doi.

aici se termina interventia mea.

regele a murit, traiasca regele!

Radu Stefanescu
acum 15 ani
Prima reactie cand am vazut spot-ul asta a fost: acum incepe???? Nu pe bune acum, cand un malac de peste 100kg ti-a carat pumni in cap pana ai cazut pe jos, nu vrei ca asta sa fie DOAR INCEPUTUL... Oricum campania e foarte slabuta, se putea incerca o abordare mai clasica si care sa fie tot la sentiment, tot ceea ce imi spune mie reclama asta este ca CEC este nascuta ca sa piarda si sa o ia mereu de la capat.
Eduard Gherasim
acum 15 ani
MIHAE... cred ca nu intelegi bine spot-ul... nu cred ca ai vazut filmul Rocky... da e doborat, dar mereu se ridica, oricat de grea ar fi lupta, el se ridica, pentru ca in spatele vointei lui nu sta numai un orgoliu nesimtit sau fuga dupa bani, ci iubirea si incurajarea celor dragi... el lupta pentru ceilalti, nu numai pentru el (sfatuiesc sa vezi un anime japonez "Hajime no Ippo")

Asta e si mesajul dat de CEC Bank... el e cel pe cae toti il stim, e unul dintre noi, romanii, vecinii de cartier, iar tranzitia a adus competitori puternici care l-au caftit rau (puternici, dar rai, agresivi, fara suflet)... insa el se ridica, va lupta in continuare, si vezi asta in ochii lui, el va castiga.... cum stim asta? pentru ca am vazut filmul, stim deja cu se termina, Rocky castiga... daca ai vazut filmul faci legatura emotionala cu Rocky si ii intelegi sensul.

"Nu se termina acum, acum incepe" asta sugereaza... ca lupta nu s-a terminat, abea acum incepe..

Problema e alta.... nu stiu cui se adreseaza CEC BANK.... pentru ca vrea sa faca legatura cu ideea aia de membru al familiei pe care trebuie sa il incurajam si deci ar trebui sa se adreseze mai mult celor care au prins perioada comunista, dar care probabil nu stiu multe despre ROCKY... si dau dreptate celor de jos care spun ca mesajul ar putea fi interpretat gresit.

Apoi CEC BANK... vrea sa fie romanul pe care sa il sustinem, dar si-a pus in nume "bank"? care e motivul? acum stim noi ca romanul tinde spre americanisme ca sa isi dea importanta (vezi Ady minune acum Ady de Vito).

Reclama e cum s-ar spune, cu intentie dar fara directie, vrae sa transmita un mesaj, dar sincer nu stiu cui.

Trebuiau sa mearga pe faptul ca CEC a rezistat (precum stejarului romanesc) 144 de ani, multor furtuni (Cele 2 razboaie mondiale, criza din 29 ajunsa la noi in 33, trecerea la regimul comunist si apoi la cel capitalist si in final perioadei de tranzitie)... una din principalele puncte forte a unei bani e STABILITATEA...

Eduard Gherasim
acum 15 ani
Off cate greseli de ortografie... tastatura proasta, foame, oboseala.. scuze:P


Branded


Related