Maratonul animațiilor horror & neconvenționale la Anim’est 2016

Maratonul animațiilor horror & neconvenționale la Anim’est 2016

A 11-a ediție a Festivalului Anim’est pregătește, toamna aceasta, două nopți tematice care vor convinge încă o dată publicul că filmele de animație te pot ține nemișcat în scaun, privind ecranul printre degete. Creepy Animation Night revine, pe 8 octombrie, cu o nouă serie de proiecții înfricoșătoare, în timp ce sora sa mai mică, Trippy Animation Night, pregătește și ea, pe 14 octombrie, noi scurtmetraje de animație neconvenționale, un show memorabil de sex, drugs & rock’n’roll interzis minorilor.

Poate cel mai îndrăgit eveniment din agenda Anim’est, Creepy Animation Night va avea loc în primul weekend al festivalului, la Cinema Pro, sâmbătă, de la ora 23.00. Cu fiecare ediție, noaptea animațiilor bizare a adus tot mai mult public bucureștean în cinematografe, câștigând reputația unui eveniment unic în peisajul festivalier autohton.

Și anul acesta, pentru a opta oară în istoria festivalului, publicul amator de senzații tari va avea parte de trei calupuri de scurtmetraje de animație horror / dark / gore, presărate, de data aceasta, cu o doză inedită de creepy erotic, și întrerupte de două musical-act-uri. Vor fi 25 de scurtmetraje atent selecționate din toate colțurile lumii, o porție de entertainment pe gustul celor mai împătimiți amatori de povești malefice și ciudate.

Cei care își vor dori mai mult sunt invitați vineri, în al doilea weekend al festivalului, de la 22.00, la DESCHIS Gastrobar, care va găzdui a cincea ediție de animații out-of-the-box, botezată Trippy Animation Night Vol. 3.

Într-o lume în care poți să consumi cele mai diverse produse audiovizuale timp de 24 de ore, șapte zile pe săptămână, misiunea lui Michael Helmerhorst, tradiționalul curator și gazdă ale acestui eveniment, pare a fi una imposibilă. Colecționarul olandez revine, însă, și anul acesta cu selecție nou-nouță de animații originale și încântătoare pentru cei lipsiți de inhibiții, culese fie din arhive rare și greu accesibile, fie din vasta arhivă virtuală la care suntem cu toții conecctați non-stop.

Vor fi mai bine de două ore de kitsch, experimente artistice și psihedelice, personaje stranii și nelipsitele pisicuțe ”tripate”, în ton cu tematica ediției de anul acesta, dedicate felinelor care au cucerit marile ecrane. După proiecție, noaptea va continua cu ARME, un proiect de live house / garage compus din Arapaima & Empt, două nume cunoscute pe scena muzicii electronice românești, ce promit un DJ-set plin de armonii optimiste și percuții molipsitoare.

Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night vor putea fi achiziţonate online. Biletele la Creepy Animation, în valoare de 30 de lei, vor putea fi achiziționate și din cinema, în seara evenimentului. Biletele la Trippy Animation Night vor putea fi achiziționate și la intrare, în seara evenimentului, și vor costa 20 de lei. Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2016 la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica și Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia ESTE'N'EST, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România și Institutului Cultural Român.

Parteneri instituţionali: CINETic - Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, UNATC, Ambasada Franței, Institutul Francez, Delegația Wallonie-Bruxelles, Instituto Cervantes, Goethe-Institut, Magyar Kulturális Intézet, Institutul Polonez, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Club Fabrica, DESCHIS Gastrobar, Lente

Sponsori: Groupama Asigurări, KFC, Pizza Hut, HBO, AVIS, Shorts TV, Make a Point.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related