Cosmotei cu glas subtire

De mai bine de zece ani adun material pentru un studiu: "Eminescu in publicitate". Am depistat si am catalogat nu putine cazuri de parodiere/pastisare a versurilor Poetului. Recentul spot Cosmote m-a bucurat, tocmai pentru ca mi-a adus o parodie eminesciana dramatizata, pusa pe roluri: ceva deosebit! Am un Povestitor, un Baiazid si un Mircea... care - culmea - nu recunoaste ca e Mircea!

As putea clasa cazul fericit, daca nu m-ar pune pe ganduri acel mic amanunt, unii ii zic prejudecata, care este relevanta mesajului. Cu alte cuvinte, sa ne inchipuim ca, peste cateva luni sau cativa ani, o comisie de academicieni si eminescologi (oameni care nu prea se uita la TV) mi-ar citi studiul si ar intreba: "Dar la ce era reclama asta, domnule?" Atunci eu le-as spune: "la o telefonie mobila, maestrii mei". Dupa care ei ar putea sa spuna "aha" si sa dea foaia.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Companii

Sectiune

Dictionar


Comentarii

Alexandru Marciuc
acum 14 ani
Incheierea cu Marlboro a fost cireasa de pe tort... Ce mai, asa cum zic astia din targetul de prepaid: Frate, deci, gen, cool...
marius bartis
acum 14 ani
..tu esti Mircea? -Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Lia Buda
acum 14 ani
mda, ma lovesc frecvent exact de problema asta, cu obligativitatea reprezentarii targetului - dar venind de la client, nu de la oameni de marketing. si cind clientul comanda, i se da :) cit despre boboci... exact asta se cauta in vreme de criza - pentru prospetime, pentru ca au o imaginatie efervescenta - lucru care nu e neaparat bun, mai ales daca nu e asociat si cu ceva cunoastere din clasici, pentru evitarea "perlelor" :)

despre proverbe deformate si alte stingacii de copy, intr-adevar e loc de spus multe. some other time.

smoke alot
acum 14 ani

: (

Andrei Daniluc
acum 14 ani
cu gluma asta de cacao m-au dat pe mine afara de la gradinita.. sunt extrem de putine chestiile mai fumate ca si pseudoglumita din spotul Cosmote


Branded


Related