William Bernbach. Creativul revolutionar.

William Bernbach. Creativul revolutionar.

In publicitate au existat mereu tensiuni intre abordarea stiintifica si cea artistica. Daca David Ogilvy a fost exponentul celei dintai, folosind ca punct de pornire pentru fiecare campanie cercetarea de piata, Bill Bernbach a fost sustinatorul instinctului creativ. El este unul dintre catalizatorii revolutiei creative a anilor ’60 din Statele Unite.

A crescut in zona New York-ului si a fost influentat de cultura orasului. A invatat sa aprecieze arta inca din copilarie si obisnuia sa citeasca mult. A studiat la New York University, iar in 1932 a obtinut licenta in limba si literatura engleza.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Geometry

Suntem o agentie full service, parte a grupului WPP, care functioneaza pe piata romaneasca din 1992. Prietenii mai vechi ne stiu dupa numele anterioare (Grey, respectiv G2). Din iunie 2013 a luat nastere un nou grup... vezi detalii »

Ogilvy Romania

Ogilvy România face parte din rețeaua internațională Ogilvy si oferă pietei din Romania următoarele arii de expertiză, la nivel integrat: strategie de brand, advertising, customer engagement, PR & Influence... vezi detalii »

SectiuneRelated