Ofensiva ambush marketing

Din patru in patru ani, rivalii sponsorilor oficiali ai FIFA World Cup isi scot la bataie tot arsenalul de marketing pentru a-si contracara competitorii aflati in plina glorie, datorita notorietatii pe care le-o aduce calitatea de sponsori oficiali ai FIFA. "Meciurile" Coca-Cola vs Pepsi, MasterCard vs Visa, Philips vs Sony, Adidas vs Nike, McDonald's vs Burger King etc. sunt in atentia marketerilor, dar si a FIFA, care a angajat o armata de avocati si consultanti pentru a-si proteja sponsorii de atacurile concurentei.

Se apropie Cupa Mondiala la Fotbal, care va incepe peste o luna la Munchen, in Germania. Pentru un marketer, acest eveniment este, inainte de toate, una dintre cele mai eficiente platforme internationale de marketing, cu o audienta cumulata de 37 miliarde telespectatori din intreaga lume. In apropierea marilor evenimente sportive, revine in prim-plan, din ce in ce mai pregnant, problema asa-numitului ambush marketing. Este vorba de o strategie neconventionala de marketing menita sa devieze atentia acordata de public sponsorului oficial catre alte companii, de obicei concurente. De unde pana unde aceasta practica este legala si cand incepe partea penala sunt chestiuni care nu au capatat inca un raspuns clar nicaieri in lume, desi, de ani buni, sunt in centrul preocuparilor din jurul sportului.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related