Alex Petrescu (Geometry Global): Cel mai memorabil meci de fotbal pe care l-am jucat a fost in clasa a 4-a. Era finala campionatului din Rosiorii de Vede

Alex Petrescu (Geometry Global): Cel mai memorabil meci de fotbal pe care l-am jucat a fost in clasa a 4-a. Era finala campionatului din Rosiorii de Vede
Alex fluierand ca pe stadion

Ca sa pastram vie flacara sportului rege pentru participantii de la Cupa Agentiilor la Fotbal 2014, care a fost reprogramata pentru 29 - 30 mai din cauza vremii neprietenoase, am incropit cateva intrebari despre starea fotbalului romanesc si le-am trimis in lume. Deschidem seria de raspunsuri despre Gica Popescu, Rica Raducanu si meciuri memorabile cu reprezentantul echipei Geometry Global, numitul Alex Petrescu, care, atunci cand nu e pe gazon, e Strategic Planner in agentie.

Te-a emotionat arestarea lui Gica Popescu in Dosarul Transferurilor? Crezi ca isi merita sau nu soarta?
Arestarea lui m-a surprins; il credeam un pic mai destept, suficient de destept sa stie unde sa semneze si unde nu. Cred ca brandul Gica Popescu nu merita asta, mai ales daca privesti situatia din perspectiva fotbalului romanesc. Dar omul Gica Popescu si-a acceptat soarta destul de barbateste.

De ce crezi ca femeile sunt atrase mai tare de fotbalisti decat de, sa zicem, bibliotecari?
E mai degraba o perceptie falsa. Si asta datorita mediatizarii excesive a cuplurilor in care apare si un fotbalist. Stirile sportive sunt oricum mondenitati fotbalistice de cele mai multe ori. In schimb, bibliotecarii sunt mult mai discreti in relatiile lor amoroase. Nu o sa le vezi niciodata la televizor, dar poate vor aparea intr-o carte.

Crezi ca fotbalul romanesc a decazut in ultimii ani?
Nu, e la acelasi nivel de cativa ani. Nu reusim sa tinem pasul cu ceilalti, pentru ca la noi s-a facut (doar) "tot ce-a fost romaneste posibil".

Care a fost cel mai memorabil meci pe care l-ai jucat? Dar pe care l-ai vazut? Si de ce?
Cel mai memorabil meci jucat a fost in clasa a patra. Era finala pe oras impotriva Scolii 3. Pe vremea aia eram specializat in goluri de la mijlocul terenului, ca Hagi. La mine era un pic mai usor, ca-mi dadusesem seama ca pustii de clasa a patra sunt scunzi si, daca tragi pe sus, nu prea ajung la minge. Si, in ziua finalei, am sutat din apropierea propriului careu si tot Rosioriul (sunt din Rosiorii de Vede) a amutit cand mingea a plutit pe deasupra terenului si peste portar. Avusese tot timpul din lume sa se pregateasca, doar ca nu a ajuns la ea. A fost golul de 3-0. S-a terminat 3-2, deci pot sa zic ca ala a fost golul victoriei.

Meciul pe care nu o sa-l uit niciodata e Romania - Suedia, din '94. Ce fotbalist era Raducioiu atunci, cum comenta Topescu! Am si acum flashback-uri cu freza lui Kenneth Anderson lipindu-se de minge deasupra lui Prunea. Chiar daca am ratat o semifinala cu Brazilia, tare mi-e dor de infrangeri asa frumoase! Astazi, mai ales cu Piti pe banca, nici p'astea nu le mai avem.

Rica Raducanu ti se pare simpatic sau penibil?
Rica Raducanu, in context de fotbal, nu are cum sa nu-ti placa. Si chiar cand face lucruri mai penibile, mie tot simpatic mi-e.

Free Gigi?
Doar un mesaj hipsteresc de pe tricouri. Nu poate fi mai mult de-atat.

Cupa Agentiilor la Fotbal 2014 este sustinuta de Event Stuff si echipata de PUMA. Evenimentul are loc la Daimon Sports Club. Intrarea este gratuita si permisa tuturor celor interesati, fie ca e vorba de sustinatori ai echipelor participante sau de pasionati de publicitate si/sau de fotbal.

Cupa Agentiilor la Fotbal este un eveniment IQads, parte dintr-un concept mai amplu de competitii creative dedicate industriei publicitare din Romania, Cupa Agentiilor. Seria de evenimente este marca Blue Idea si include Cupa Agentiilor la Gatit aflata la a II-a editie si inca doua in premiera: Cupa Agentiilor la Karaoke si Cupa Agentiilor la Gaming.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related