[Hoaxul si publicitatea] Claudiu Dobrita: “In Romania oricum nu mai face nimeni diferenta intre fictiune si realitate in calupurile de stiri”

[Hoaxul si publicitatea] Claudiu Dobrita: “In Romania oricum nu mai face nimeni diferenta intre fictiune si realitate in calupurile de stiri”

Strainii frumosi care se saruta fara sa se fi vazut niciodata si, de fapt, e vorba de haine. Povesti care par prea frumoase ca sa fie adevarate si, pana la urma, chiar asta sunt. Povesti cu final publicitar. IQads a vorbit cu creativii autohtoni despre efectele pacalelilor in publicitate.

Claudiu Dobrita, Creative Director FCB Bucharest, spune ca, in ciuda efectelor negative, hoaxul e bun pentru a genera dezbatere.

Atuurile hoaxului folosit ca publicitate

Faptul ca e prezentat ca o stire si are sanse de a fi preluat de media inainte ca cineva sa se prinda. In Romania oricum nu mai face nimeni diferenta intre fictiune si realitate in calupurile de stiri.

Increderea consumatorului

Daca vorbim de o inselare a increderii cuiva, e o idee proasta in sine. Daca e un fel de a intra pe agenda publica si de a genera dezbatere, e o idee buna compensata cu vizibilitate pentru brand.

Efectele negative

Decredibilizarea brandului, lipsa de relevanta, bagatelizarea.

Ultimul hoax cu care ai fost pacalit

Campania electorala.

Un exemplu de “asa da”, unul de "asa nu"

Whopper freakout mi-a placut. Nu-mi amintesc unul care sa nu-mi fi placut, si cred ca asta e si ideea.

Cine va omori hoaxul

Realitatea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related