Idei de crowdfunding de succes sau cum sa finantezi un proiect independent

Idei de crowdfunding de succes sau cum sa finantezi un proiect independent

Finantarea proiectelor independente este, de cele mai multe ori, o provocare. Ceea ce putini romani stiu este faptul ca banii necesari implementarii unei idei pot veni chiar de la societate, prin platformele de crowdfunding. Acestea reunesc oameni cu visuri comune care contribuie la subventionarea unor proiecte pe gustul lor. Despre asta si cum sa ai succes in strangerea de fonduri vor vorbi miercuri, 3 decembrie, oamenii care si-au implinit visul cu ajutorul comunitatilor online.

Unde?

La conferinta „Crowdfundingul in Romania anilor 2014-2015”, care va avea loc la Connect Hub, in Bucuresti.

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia publicului activitatea de pe platformele de crowdfunding, in contextul actual. Managerii unor proiecte romanesti finantate prin crowdfunding si chiar fondatorii unor astfel de website-uri vin sa vorbeasca deschis despre aceasta modalitate eficienta, dar mai putin cunoscuta de catre romani, de a strange fonduri pentru proiecte independente.

 

Speakerii conferintei „Crowdfundingul in Romania anilor 2014-2015” vor fi:

  • Irina Caraivan, membru fondator al platformei romanesti de crowdfunding we-are-here.ro. Ea va impartasi din experienta crearii site-ului si va vorbi despre succesul in obtinerea unei finantari.
  • Cristian Diaconescu le va povesti celor prezenti cum a reusit sa convinga peste 1600 de oameni sa doneze mai mult de 28.000 de lire sterline pentru realizarea unui joc pentru PC, 100% romanesc.
  • Mihai Iordache, saxofonist roman de jazz si funk, a reusit sa obtina banii necesari inregistrarii si producerii albumului „Garden Beast” cu ajutorul platformei we-are-here.ro.
  • Ariel Constantinof, bloggerul roman care a lansat o carte cu banii obtinuti astfel.
  • Florin Grozea, artist si antreprenor online, care se afla in plin proces de concepere a unui proiect prin care doreste sa ii uimeasca pe membrii platformei americane de crowdfunding, Kickstarter.
  • Denisa Iordache, PR & Advertising Manager AVON Romania si Moldova este totodata si coordonatorul primei platforme AVON de crowdfunding din lume, doneazacuavon.ro.

La fel ca in cazul unui nou business, gandirea unui proiect independent presupune efectuarea mai multor studii si realizarea unui plan de investitii. Mai multe lamuriri asupra acestui proces ne va aduce  Daniel Szekely, Head of SME Unit, Banca Transilvania.

Asadar, sfarsitul lunii noiembrie aduce cu sine un eveniment inedit dedicat mediului digital: conferinta „Crowdfundingul in Romania anilor 2014-2015”. Dedicata in exclusivitate proiectelor romanesti care au aplicat cu succes aceasta modalitate de a obtine fonduri, conferinta ii va reuni pe cei interesati miercuri, 3 decembrie, la Connect Hub pe Bulevardul Dacia nr.99, etaj 4. Evenimentul se afla la prima editie si este organizata de Hit Yourself Consulting. Participarea este gratuita si poate fi confirmata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Afisul

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related