Reclame pentru absolut toate sexele

Reclame pentru absolut toate sexele

Ce au in comun Google, un brand grecesc de iaurt si o firma de haine din India?

Un subiect sensibil, pe care au avut curajul sa il abordeze in reclamele lor. Dupa ce Bruce Jenner a devenit Caitlyn pe prima pagina din Vogue si toata lumea a vorbit despre asta, publicitatea a inceput si ea sa iasa din ceata care inconjura comunitatea LGBT.

Google si Venables Bell & Partners au lansat un spot care spune povestea unei fete care a devenit baiat si a unei sali de sport in care el isi gaseste locul. Video-ul promoveaza Google My Business, un serviciu destinat sa sprijine micii intreprinzatori.


In India, Anouk si Ogilvy & Mather Bangalore au realizat prima reclama cu un cuplu gay, reclama care a devenit virala. Spotul este cu adevarat indraznet si nu are de a face doar cu o societate conservatoare, ci si cu legea care interzicea homosexualitatea in India


"Suntem primul si singurul iaurt grecesc care foloseste doar ingrediente naturale", spune CMO-ul Chobani, Peter McGuinness. Asa ca aparitia unui cuplu gay in promovarea lui, realizata de agentia Opperman Weiss, a fost o progresie naturala, continua acesta. "Nu e nimic nou aici", continua McGuinness. Si e adevarat, spotul nu depaseste granitele publicitatii comune, iar in America, un cuplu de gay nu e un drum nou in reclame.


Video-ul realizat de Google are o sensibilitate autentica, sporita si de fragmentele de pe YouTube ale protagonistului. Iar transgenderii nu cunosc, inca, iluzia normalitatii nici macar in publicitatea din State. Poate ca astfel de spoturi vor ajuta, insa, pe termen lung.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related