Cele mai bune campanii pe YouTube, premiate în cadrul YouTube Awards

Cele mai bune campanii pe YouTube, premiate în cadrul YouTube Awards

Google România prezintă câștigătorii primei ediții YouTube Awards, prin care Google evidențiază cele mai bune campanii video care s-au derulat pe YouTube în 2022. Competiția s-a derulat online, la finalul anului trecut, companiile și advertiserii trimițând spoturile și campaniile video pe site-ul concursului, până pe 10 Ianuarie 2022. Juriul a fost format din echipa locală Google România și specialiști video Google.

Campaniile câștigătoare au fost premiate în cadrul evenimentului #YouTube10, dedicat împlinirii a 10 ani de YouTube România, pe care Google i-a sărbătorit alături de parteneri, creatori de conținut, influenceri și media. Iată câștigătorii YouTube Awards 2022:

 

Best Action Campaign

Această categorie a vizat campaniile de vânzări și generare de lead-uri. Spoturile de acest tip sunt însoțite de un „call to action” și o interfață cu care userul poate să interacționeze. Criteriile de evaluare și eligibilitate pentru această categorie sunt: formatul, strategia de licitare, utilizarea feed-ului de produse și publicul țintă.

Câștigător: Samsung - Black Friday

  • agenție de creație: Leo Burnett
  • media: Publicis Media Precision

  

Best Brand Campaign

Au fost analizate campaniile de awareness, care pun accent pe valorile brandului și accesibilitatea produselor, utilizând formatele video potrivite și soluțiile adecvate de evaluare a impactului. Criteriile de evaluare utilizate sunt strategia de licitare folosită, formatul de reclamă video (skippable sau non-skippable) și utilizarea studiilor de brand (ad-recall, brand awareness, consideration, favourability & purchasing intent).

Câștigător:  YOXO, Orange

  • agenție de creație: Publicis
  • media: Data Revolt

 

 

ABCD Best Video Ad

La această categorie sunt premiate ad-video-urile care respectă cel mai bine bunele practici YouTube în materie de creare de video-uri eficiente pe YouTube, care atrag publicul și-i mențin atenția.

Câștigător: Flip, Flip ca nou - Folia

  • agenție de creație: Jam Session Agency
  • media: Flip

  

YouTube Ads Leaderboard 2022

La această categorie a fost premiată cea mai creativă reclamă pe care utilizatorii au ales să o urmărească și distribuie în 2022. Categoria a selectat cele mai populare reclame care au rulat pe YouTube anul trecut, reclame care au reușit să devină virale. Spoturile au fost selectate în funcție de mai mulți indicatori relevanți, precum vizualizările organice, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

Câștigător: FASHION DAYS -#dressforprogress | SS22

  • agenție de creație: Papaya Advertising
  • media: Fashion Days

 

Best YouTube Channel

Criteriile în alegerea câștigătorului la această categorie au fost timpul mediu de vizionare, creșterea numărului de abonați, numărul de video-uri postate în 2022 și cele mai bune practici în ceea ce privește crearea de conținut pentru și  administrarea canalelor de YouTube.

Câștigător: Kaufland Romania

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related