18 scurtmetraje muzicale premiate urca pe scena Sala Radio, la ShortsUP Musicology

18 scurtmetraje muzicale premiate urca pe scena Sala Radio, la ShortsUP Musicology

Sambata si duminica, pe 27 si 28 februarie, incepand de la ora 20.00, ShortsUP exploreaza limita dintre cinema si muzica la Sala Radio din Bucuresti.

Spectatorii sunt invitati sa descopere cele mai vechi scurtmetraje romanesti reinterpretate pe muzica orchestrei Symphactory si o colectie de filme contemporane inspirate de fascinantul univers cultural al sunetelor.

 

18 filme scurte premiate, originare din Australia, Franta, Marea Britanie, Bulgaria sau Romania releva o istorie recenta a relatiei fermecatoare dintre om si muzica. N-ai nevoie de arme ca sa cuceresti lumea, e suficient sa descoperi instrumentul care-ti pune inima in miscare.

Castigator la Sapporo International Short Film Festival, Cadoul (r. Gabriel Robertson, Marea Britanie, 2015) este povestea unui baietel care la aniversarea varstei de 11 ani primeste un dar ce-i va schimba complet viata.

 

Cu scenariu si imagine realizate de Dan Lung, fost animator la Walt Disney, si coloana sonora creata de Howard Ashman si Alan Menke, echipa de compozitori premiati la Oscar, animatia Arii pentru o vaca (r. Dan Lund, SUA, 2015) este cea mai colorata si amuzanta prezenta din programul ShortsUP.

O bovina cu veleitati de soprana si un fermier delasator invata sa-si respecte reciproc munca, intr-o lectie de viata despre apreciere. 

 

Din Balcani vine muzica cu suflet si filmul Ma duc in Italia (r. Ivaylo Markov, Bulgaria, 2012), o comedie emotionanta despre un grup de copii muzicanti determinati sa-si urmeze visul si sa-si faca auzite instrumentele tocmai in Italia. Nimic nu-i poate opri, nici macar piedicile birocratice.

Trompete, viori, saxofoane, tobe, rime de hip-hop sau beaturi electronice – toate genurile muzicale se vor ingramadi pe ecranul ShortsUP intr-o provocare auditiva, vizuala si narativa care dezvaluie muzica ca pe o parte vitala din viata noastra, in orice moment.

Cele 18 scurtmetrajele muzicale incluse in program fac parte din editia de iarna a competitiei ShortsUP Audience Award, in care spectatorii au rolul juriului si responsabilitatea de a vota, timp de 24 de ore, pe mobil sau pe site-ul shortsup.ro, cel mai bun scurtmetraj muzical. Premiul publicului, in valoare de 1500 de euro, va ajunge la unul dintre scurtmetrajele incluse in selectie.

 

Evenimentul ShortsUP Musicology are loc sambata, 27 februarie si duminica, 28 februarie, la Sala Radio si include un concert de muzica simfonica, dirijat de Daniel Jinga si o proiectie de filme scurte muzicale.

Programul cinematografic si muzical este diferit in cele doua zile. Biletele pot fi achizitionate in avans, prin Eventbook, incepand de la 35 de lei/ seara sau la fata locului, la pretul de 45 de lei/ seara. Abonamentele care ofera acces la ambele zile de spectacol costa 55 lei in avans sau 60 lei la fata locului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related