Focus nordic la Romanian Design Week 2016

Focus nordic la Romanian Design Week 2016

Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia prezinta ”A Turn for the Better” - solutii locale la probleme globale

Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia se vor instala in Piata Amzei in perioada 20 mai-5 iunie 2016, in calitate de state invitate la cea de-a patra editie a Romanian Design Week.

“Parcarile pot fi transformate in loturi construibile?”, ”Santierele abandonate pot deveni cartiere urbane pline de viata?”, ”Cum arata arhitectura apicola?”, "Cum atragem atentia publicului asupra proceselor de planificare urbana si cum convingem navetistii sa aleaga bicicleta in locul masinii?” – toate aceste intrebari vor gasi un raspuns in cadrul ”A Turn for the Better,” expozitie ce recurge la cinci propuneri nordice de dezvoltare urbana create de arhitecti, urbanisti si activisti din tarile scandinave.

Expozitia, prezentata cu sprijinul ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, cu aportul financiar al Fondului Cultural Nordic, reuneste urmatoarele contributii:

- proiectul Super Cycle Highway (Danemarca) realizat de Dissing +Weitling architects
- proiectul Dream Hotel semnat de Uusi Kaupunki Collective si Studio Puisto (Finlanda)
- proiectul "2.5 x 5 meters” realizat de Krads Architects (Islanda)
- proiectul By-Bi, urban beekeepers (Norvegia)
- proiectul "The People’s Port" al municipalitatii Helsingborg (Suedia)

"Problemele cu care se confrunta orasele noastre tind sa devina globale. In cadrul «A Turn for the Better» prezentam cinci propuneri nordice privind modul in care aceste probleme pot fi solutionate la nivel local pentru a duce la crearea unor orase functionale pentru noi toti. Speram ca expozitia va provoca dialoguri fructuoase intre arhitectii si urbanistii din tarile nordice si omologii romani, precum si in randul vizitatorilor Romanian Design Week,” afirma Daniel Golling si Gustaf Kjellin, reprezentantii proiectului independent de arhitectura si design Summit, totodata curatori ai expozitiei nordice.

Am ales aceasta tema alaturi de curatorii expozitiei pentru ca, atat noi, echipa The Institute, cat si partenerii nostri ING Bank si Primaria Sectorului 1, suntem interesati ca prin organizarea RDW in Piata Amzei sa generam o dezbatere in jurul modului in care Bucurestiul stie sau nu sa isi grabeasca drumul intru modernizare, folosindu-si zestrea care inca sta, adesea, inchisa in propria ei lada,” declara Andrei Gavrila-Bortun, CEO The Institute.

Autorii nordici ai proiectelor isi vor detalia initiativele in cadrul unei conferinte sustinute duminica, 22 mai 2016, incepand cu orele 12.00, la The Institute Cafe.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 21 mai-5 iunie 2016, intre orele 10 si 22.

Fondul Cultural Nordic sustine un peisaj artistic si cultural inovator si dinamic in zona nordica, un peisaj diversificat, accesibil si de inalta calitate.

Fondat in 1966, in urma acordului convenit intre tarile nordice, Fondul contribuie la o dezvoltare artistica si culturala favorabila in zona nordica, prin promovarea cooperarii dintre Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia, Insulele Feroe, Groenlanda si Aland. Realizeaza aceasta prin sintetizarea cunostintelor si informatiilor, prin crearea de retele de contact si prin oferirea sprijinului sau financiar. In ultimii ani, Fondul a devenit un participant activ, totodata facilitant al retelelor de contact al caror scop il constituie sprijinul dezvoltarii politicii culturale in zona nordica. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.

Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2016, RDW va avea loc in perioada 20 mai – 5 iunie. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati , facebook.com/romaniandesignweek

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 17 ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industrilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related