„Ghidul Back to Gradi” – solutii creative pentru inceputuri distractive

„Ghidul Back to Gradi” – solutii creative pentru inceputuri distractive

In intampinarea unui nou an de gradinita, Play-Doh si-a unit fortele cu noua dintre cei mai cititi parinti bloggeri si cu un psiholog, intr-un proiect special semnat Republika: “Ghidul Back to Gradi”.

Atat pentru copii cat si pentru parinti, primele zile de gradinita vin la pachet cu multe emotii! Ca sa le transforme in emotii pozitive, Play-Doh a adus la un loc noua bloggeri si jurnalisti care au impartasit cele mai utile si creative sfaturi din experienta lor in parenting. Ellie White, Cristian China Birta, Daniel Osmanovici, Luana Danet, Dan Brumar, Cristina Otel, Ana Nicolescu, Oana Bulzan si Claudia Stirbei au participat la „Ghidul Back to Gradi” – primul ghid cu sfaturi de la parinti pentru parinti.

Revenirea la gradinita nu este tocmai usoara: copiilor le e greu sa se desparta de jucariile preferate, de atentia neconditionata din familie si de mediul si programul cu care sunt atat de obisnuiti. La gradi trebuie sa imparta atat de multe cu alti copii: atentia educatoarei, jucariile, spatiul de joaca si cele cateva ore pe zi. Cel mai bun exemplu ni-l da chiar Oana Bulzan, redactor-sef Kudika.ro, care ne spune ca, pentru fetita ei, inceputul gradinitei „a fost o schimbare mare. Este singurul nostru copil si singurul nepot pentru ambele familii de bunici. Altfel spus, Buricul Pamantului. Imaginati-va acum acest Buric impartind atentia educatoarei cu alti copii!”.

Pe de alta parte, nici pentru parinti nu e o joaca de copil. Pe langa emotiile unui nou inceput pentru cei mici, ei trebuie sa infrunte si alte provocari. Spre exemplu, cantareata Ellie White spune ca unul dintre hopurile revenirii la gradi e trezirea de dimineata: „Este mai greu putin, pentru ca am fost in vacanta si s-a schimbat putin programul de somn si de masa (...). Mai greu pentru noi este sa ne trezim la 06-07 dimineata, dupa ce avem evenimente in noaptea anterioara, dar pentru micuti facem orice!”.

 

 

In calitate de partener simpatic de invatare si dezvoltare prin joaca, brandul de super-plastilina Play-Doh s-a gandit sa creeze un material cu sfaturi utile pentru parinti, dar care sa ii faca fericiti mai ales pe cei mici. In acest scop, a adus parintii bloggeri si jurnalisti pe un teren comun si i-a descusut de toate secretele, trucurile si tacticile creative pentru a depasi cu zambetul pe buze emotiile acestei perioade. Bloggerul Cristian China, spre exemplu, dezvaluie o strategie interesanta: „Noi am ales pentru toti copiii nostri sa ii pregatim pe sistem de curiozitate, sa vrea sa vada cum e acolo”. Cu o abordare ultracreativa, bloggerul Ana Nicolescu (mamicaurbana.ro) a inventat pentru fetita sa „praful magic – un fard pudra cu sclipici al meu, care era intr-o sticluta mai mica decat degetul meu. I-am spus ca atunci cand i se face dor de mine, sa ia sticluta in mana si sa se gandeasca la mine. Iar eu voi simti dorul ei si ii voi transmite energie pozitiva, putere si incredere”.

 

Secretele celor mai indragiti parinti din mediul online au fost completate in „Ghidul Back to Gradi” de sfaturile psihologului Ligia Moise, care vorbeste despre cum poti sustine copilul sa devina independent si adaptabil. „Da-i voie copilului tau sa experimenteze, lasa-l sa exploreze, ajutandu-l astfel sa devina independent! Un copil care va reusi sa gestioneze singur problemele specifice varstei sale va fi un copil responsabil, capabil sa faca alegerile potrivite”, este unul dintre sfaturile psihologului clinician Ligia Moise.

Prin “Ghidul Back to Gradi”, conceput si implementat de agentia Republika, Play-Doh isi reafirma pozitionarea de brand care sustine parintii in cele mai importante momente si ajuta copiii sa transforme fiecare experienta intr-un prilej de bucurie si joaca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related