Primul festival de design din Cluj: ZAIN - Design Expressions a ajuns la a doua editie

Primul festival de design din Cluj: ZAIN - Design Expressions a ajuns la a doua editie

ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din Cluj, ajunge in acest an la cea de-a doua editie, care se va desfasura intre 2 si 6 noiembrie, la Cluj-Napoca, cu sprijinul UniCredit Bank - Banca Industriilor Creative. Festivalul cuprinde o serie de evenimente pe tot parcursul celor 5 zile de festival: Expozitia Centrala, Fashion Show, Mestesug Contemporan, Concept Store, expozitii si evenimente conexe, conferinte, dezbateri, discutii libere cu designeri si producatori, dar si petreceri, concerte si multe alte surprize.

Locatia principala a festivalului, care va gazdui vernisajul din 2 noiembrie, expozitia centrala, dar si multe alte evenimente din cadrul ZAIN 2016, este fosta Casa de Moda Cluj, amplasata pe str. George Baritiu, nr. 4-6. Imobilul este o cladire simbol pentru productia vestimentara, construita in anul 1969, actualmente scoasa la vanzare si dezafectata.

„Cladirea va fi amenajata special pentru eveniment cu o serie de instalatii si un concept integrat ce va pune in valoare atat expozitia, produsele, cat si evenimentele ce vor avea loc acolo.

Ne-am propus ca, prin reactivarea temporara a cladirii, sa o readucem in atentia orasului, dar si sa atragem un semnal asupra industriilor candva de succes ale Clujului, care au aratat potentialul orasului si care nu mai functioneaza acum.” spune Georgiana Ciceo, arhitect si project manager ZAIN.

EXPOZITIA CENTRALA - incheierea selectiei si anuntarea designerilor participanti in EXPO ZAIN 2016

Una dintre noutatile acestui an este prezenta Board-ului Creativ, format din specialisti in industriile creative, care au realizat selectia produselor ce vor fi prezentate in expozitia ZAIN de anul acesta. In urma CALL-ului pentru proiecte, desfasurat intre 15 iunie – 22 septembrie 2016, au fost inregistrate 92 de produse pentru a participa in Expozitia ZAIN, dintre care au fost selectate 50 de obiecte ce vor putea fi vazute in noiembrie, la festival.

De asemenea, fiecare curator va fi reprezentat in expozitie de designeri consacrati, alesi de fiecare dintre membrii Board-ului Creativ si care vor constitui sectiunea „Curator's Choice”. Printre acestia se numara designeri precum Ubikubi, Cristian Corvin, We Do Wood si multi altii.

Tema in jurul careia se va contura expozitia centrala ZAIN 2016 ramane aceeasi ca la prima editie – „in proces”. ZAIN – Design Expressions este un proiect care incearca sa vina in sprijinul fenomenului de design prin „dezvaluirea” procesului din spatele produselor finale, inspre o mai buna intelegere a valorii si a demersului prin care obiectul devine din concept, produs de design.

 

Categoriile EXPO Central ZAIN 2016:

1. Design de produs
2. Design vestimentar
3. Arhitectura si design interior
4. Graphic design si ilustratie
5. Tech design

Board-ul creativ EXPO Central ZAIN 2016:

• Alex Adam – Arhitect, Co-fondator AA Studio
• Bogdan Branzas – Designer si Consultant de brand, Fondator biroul Branzas
• Andrei Theodor Iovu – Creative Director, Editor-in-chief Harper’s BAZAAR & ESQUIRE Romania
• Philipp Kandal – Engineering VP Telenav
• Noemi Meilman – Fashion PR, Fashion Editor
• Eugen Panescu – Arhitect, Co-fondator Planwerk
• Dan Piersinaru – Artist vizual, Director si fondator AUTOR
• Eliza Yokina – Arhitect, Designer de interior si de obiect, Co-fondator SYAA

 

Cele 5 zile de festival vor fi presarate cu evenimente - de la conferinte si dezbateri la petreceri care vor incheia fiecare seara. Din acest an, la ZAIN apar si o serie de Community Events - evenimente conexe, care impartasesc pasiunea pentru design si care se alatura festivalului.

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj. Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii. Multumim UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative pentru suport.

Parteneri: Aqua Carpatica, Kumpania, UBER
Parteneri media: Revista Atelierul, Designist, Experimentalist, Radio Guerrilla, IAA YP Cluj, Igloo Media, IQads, Modernism, Republica, SUB25, The Institute, Webcultura, Revista Zeppelin, Zile si Nopti

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related