Premieră absolută. Personaj de SF (Raul) răspunde în numele autorului (Eftimie) la câteva întrebări de bun-simț

Premieră absolută. Personaj de SF (Raul) răspunde în numele autorului (Eftimie) la câteva întrebări de bun-simț

Ați aflat deja, Ovidiu Eftimie de la Times New Roman a scris o carte. Ca la un semn, a început nebunia: pre-comenzi, recenzii, autografe istețe date de autor. Tot ce trebuie la o lansare. Plus ocazionalele înjurături, că așa-i cu scriitorii.

A fost nevoie ca Trump să câștige alegerile pentru ca Facebook-ul românesc să vorbească și despre altceva. Așadar, o să înțelegeți de ce autorul cărții este un om foarte ocupat și nu a putut fi deranjat pentru un interviu.

Din fericire, personajul principal al cărții, Arhanghelul Raul, e mai puțin arogant, așa că a fost mai mult decât bucuros să ne răspundă la întrebări. S-a sfătuit, desigur, mai întâi cu Eftimie, care și-a dat ok-ul: ”Bine, mă, du-te tu de data asta, și vorbește cu ăia de la IQads. Că doar vorbiți aceeași limbă: a publicitarilor”.

Zis și făcut: Raul ne-a trimis prin prioripost o gaură neagră în care noi am azvârlit un memory-stick cu întrebările. Răspunsurile ne-au venit aproape instantaneu, mai repede decât poate șterge Hillary un mail.

 

De ce exiști, Raule?

Volumul a fost scris pentru ca adevărul să iasă la iveală. Mă deranjează particula SF, tot ce e scris în cartea aia este adevărat. În realitate, sau cel puțin în asta a voastră, nu exist, pentru că am murit prin 2007 într-un accident de tir.

 

Subiectul

Cartea este despre adevărul ce a urmat morții mele. Înainte să mor eram freelancer, pentru că eram atât de bun încât îmi permiteam să fiu freelancer încă din 2007. Eram atât de bun în publicitate încât la Cannes mă întrebau ăia când făceau selecția pentru Lions dacă sunt propunerile ok.

Jobul meu actual nu-mi place în mod deosebit, dar cineva trebuie să salveze și planeta asta și cine vreți s-o facă? Guvernul tehnocrat?

 

Pro..procrastin..pro-cra-sti-na-rea

La dictarea mea, lui Eftimie i-a luat aproape 8 săptămâni să scrie cartea, că e semi-analfabet. Principalul hop pe care a trebuit să-l depășească a fost procrastinarea.

 

Editura

Eftimie a ajuns să publice la Nemira pentru că, deși e semi-analfabet, cum spuneam, este mult superior în scriitură și idei celorlalți care încearcă să scrie SF. S-a dus la editură și a zis: „am scris asta, publicați?” Iar oamenii de-acolo au zis „Oau, în sfârșit ceva inedit. Da, facem o încercare”.

 

Cineva să-l oprească pe Ovidiu!

Principalul efort oe care-l face editura e să-l oprească pe Eftimie să nu slobozească un uragan de înjurături la adresa celor care-s invidioși că a reușit asta și se iau de toate amănuntele. După ce reușește asta, organizează evenimente, apariții pe ici pe colo și face coperta gigea.

 

Banu'

Principalul profit va fi unul spiritual, atât pentru autor cât și pentru țară în general. Eftimie e suficient de bogat, a făcut o casă, a sădit un pom, a făcut un copil, practic nimic nu-l deosebește de Țiriac în afară de un miliard de dolari și un trofeu Roland Garros.

 

Autori care l-au inspirat pe Eftimie

El ar vrea să scrie precum Capek, în Fabrica de Absolut, dar nu e ceh, sau măcar precum Douglas Adams, dar nu e britanic.

 

Fragmentul preferat + cel ce trebuie rescris

Faza mea preferată din carte e când tai treningul unui băiat de cartier. Toată cartea ar trebui scoasă și rescrisă într-un volum mult mai gros, de 800 de pagini, cum fac scriitorii adevărați și coloneii.

 

Planuri

Dacă poporul acesta are ochii și chakrele deschise spre ADEVĂR, acest adevăr va izvorî în continuare și în alte cărți. Dacă nu, nu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related