[Hai #NETLIBERARE la content video] Pe viitor, Bogdan Petean planuieste sa intre in randul antreprenorilor. Pana atunci, se aliniaza cu participantii Young FIBRA

[Hai #NETLIBERARE la content video] Pe viitor, Bogdan Petean planuieste sa intre in randul antreprenorilor. Pana atunci, se aliniaza cu participantii Young FIBRA

Noi ne stim cu Bogdan Petean de la prima editie Young FIBRA. Foarte harnic, anul trecut a rezolvat nu unul, ci doua briefuri competitionale, si a si castigat un loc II. Din ce-am vorbit cu el, ramasese ca se pune cu burta pe cartea de graphic design. Acum, un an mai tarziu, este masterand la Universitatea de Arte George Enescu si prestator de vizualuri/workshopuri al departamentului de grafica din cadrul Uniunii Studentilor din Romania.

I-a placut brieful Telekom, in special pentru libertatea pe care i-a oferit-o in a jongla cu ideile. Totusi nu a trecut peste documentare si chiar si-a luat si cativa giga de inspiratie din cei 30 adunati de Telekom. In ultimele zile de inscrieri ne-am trezit cu doua lucrari semnate de Bogdan. Acum trebuie sa i le votam. Adica voi. Si nu doar lucrarile lui, avem multe altele care asteapta sa fie descoperite si votate pana pe 29 octombrie. 

Votati cu simt de raspundere. Shortlistul va ajunge pe mainile juriului international al Premiilor FIBRA #2. 

 

De anul trecut: cu graphic designul si alte planuri

Intre timp mi-am dat licenta, iar acum sunt masterand la UNAGE. Fac si voluntariat in cadrul asociatiei UNAGE Artium, iar de ceva timp sunt director al departamentul de grafica al Uniunii Studentilor din Romania - zona est, unde ma ocup de partea vizuala si tin workshop-uri de design pentru studentii ce vor sa invete.

Ca activitati, designul grafic imi ocupa 70% din timp, iar restul de 30% este umplut de lectura (tot ce-mi pica-n mana si pe ecran legat de design, evident), gaming, seriale, filme, muzica, calatorii (stiu, suna putin cliseic) - care functioneaza si ca inspiratie, nu doar entertainment.

Acum jonglez intre job, proiecte personale si studii. Pe viitor as vrea sa-mi deschid un studio creativ, insa deocamdata e cam devreme. Asta, sau astept sa se elibereze un post de designer la Leo Burnett.

 

Decizia de a inscrie

In primul rand brieful m-a atras - pe langa branding, iubesc sa gandesc campanii creative. De multe ori clientii n-au bugetul sau deschiderea sa implementeze idei de genul asta, iar Young FIBRA mi-a oferit cadrul in care sa ma pot juca cu ideile dupa bunul plac (in limitele briefului). Plus ca sunt competitiv si n-as fi ratat sansa sa demonstrez din nou de ce sunt capabil.

 

Abordarea briefului

La fel ca si pana acum, cuvantul cheie e "documentare", iar sursele de inspiratie oferite de voi mi-au usurat munca. Inspiratia de aceasta data a venit ceva mai repede si asta probabil pentru ca sunt aproape de varsta grupului tinta (24). M-am pus in pielea lui si m-am intrebat ce m-ar face sa devin client.

Asa am venit cu ideea Conferintei Creativilor. E un teren nou si neexplorat la noi in tara, dar care are un potential foarte mare. Am integrat in campanie si o demonstratie insa fara a fi agresiva, in your face - participantii nu trebuie sa simta ca sunt la un demo, ci la un eveniment dedicat lor, unde daca mai esti si client Telekom, ai un avantaj fata de ceilalti: 30GB, backstage insights iar experienta ta o poti impartasi cu un prieten.

La #videoliberapp am fost acel nebun care s-a inscris cu OOH, insa cu un mic twist - aplicatia. Si reclamele sunt putin diferite, iar acestea, impreuna cu aplicatia si beneficiile cartelei, fac echipa buna.

 

Castigarea competitiei

Sa castig, sa devin faimos si foarte bogat! Beneficii ar fi multe - unul din ele este expunerea, lucru pe care si-l doreste orice designer cred. Altul ar fi validarea ideilor si procesului de creatie. Aici as putea da un exemplu mai concret - anul trecut, dupa Young FIBRA, am avut discutii legate de o colaborare cu Dan Niculescu, discutii care din pacate, din motive obiective, nu s-au concretizat.

Si pe langa astea, sunt si factorii interni - o reusita de genul te motiveaza foarte mult. Fun fact: asa am intrat in lumea designului. In 2012, pe cand eram inca student la litere in Cluj, am participat la un concurs Durex (care tot pe IQads l-am gasit) si am castigat locul doi. De atunci n-am mai inchis Photoshopul si Illustratorul, ba chiar am renuntat la facultate si am ales drumul asta. Am avut nevoie doar de un mic imbold, sa-mi dau seama ca asta-mi place cu adevarat!

 

Catre public si juriu

Draga public: te rog da un like daca-ti place. Multumesc! Cu juriul cred ca e ceva mai greu. Nu stiu ce as putea spune sa aduca mai multa valoare ideilor si prezentarii deja facute. Ei fiind in lumea creativa, pot vedea potentialul unei idei si fara sa le explic eu de ce este o idee buna.

Cred cu tarie ca ideile bune supravietuiesc, mai ales in conditiile date, iar daca ale mele nu trec testul, atunci we are back to the drawing board.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Dosare editoriale

Campanii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related