[Milka de Crăciun] În lucrările Deliei Gheorghe, fiecare Moș are pătrățica lui

[Milka de Crăciun] În lucrările Deliei Gheorghe, fiecare Moș are pătrățica lui

Delia Gheorghe este graphic designer în cadrul Touch Communications și cercetaș când vine vorba de competițiile susținute pe platforma TheCreator. După ce a pus de două propuneri de design de pahar, a trecut la brieful competiției Milka - "Împachetează fiecare zi in tandrețe, Crăciunul acesta". Ideea de a transpune într-un design tandrețea specifică brandului de ciocolată a convins-o de la bun început. Cât despre brief, cu siguranță l-a citit foarte bine, căci ne-am trezit cu 5 înscrieri bune semnate de ea. 

Moș Crăciun, omul de zăpadă și văcuța Milka sunt principalele personaje din propunerile Deliei. Toate puse în pătrățele de 5x5. Deci da, pe brief. Nici nu se putea altfel, căci ne-am ocupat să-l explicăm bine-bine. Ia, aruncă o privire, două, trei, poate te prinde provocarea și înscrii chiar tu, până pe 26 noiembrie, una dintre propunerile câștigătoare. Plus că nu ți-ar strica niște bani în plus Crăciunul ăsta. Cum sună 1.000, 600 sau chiar cei 400 de euro pentru locul III? Arată-ne, într-un design alb, lila și cu elemente care transmit tandrețea sărbătorilor de iarnă.

 

Despre Delia

Sunt absolventă a Facultății de Arte București, secția Arte Decorative și Design, am 37 ani și lucrez ca graphic designer, momentan angajată la agenția de publicitate: Touch Communications. Sunt o persoană creativă, mereu în căutare de frumos și de a fi la curent cu tot ce e nou.

 

Decizia de a înscrie

Despre competiția Milka am aflat întâmplător de la o colegă (cunoscându-mă ca o persoană căreia îi plac provocările în design și creativitate). Am mai participat la Competiția Nescafe Alegria cu 2 lucrări, cu una reușind să ies pe locul 6.

 

Milka, prin filtrul ei

Personalitatea brandului Milka: originală (culoarea mov, văcuța Milka cu pete mov, munții Alpi) tandră, gingașă, dulce, iubitoare, grijulie față de publicul consumator.

 

Abordarea briefului

Doar aflând de existența Competiției Milka și am simțit bucurie, frumos, creativitate. Citind brieful mi s-a părut și mai plăcut să concep ceva gingaș, creativ, tandru care să transmită căldură de Sărbători și totodata personalitatea Milka, într-un cadru de numai 5x5cm. Super provocare!

Una din pasiunile mele este crearea de personaje, caractere pentru copii. Ideea de a crea icons drăguțe m-a atras foarte mult + compunerea lor într-un spațiu mic, în așa fel încât patternul să nu aglomereze sau să plictisească. Când îmi place ceva mă poate inspira orice: un cuvânt, o formă, orice mă duce cu gândul la tema propusă.

Inspirația primei lucrări este ‘’I love Milka‘’. Aici am considerat că centrul lucrării ar trebui să fie tandrețea așa că am simbolizat-o printr-o inimă (icon întâlnit în grafica Milka) care ascunde simbolul Crăciunului (Moșul și cadourile sale). Le-am pus într-un cadru de iarnă, la munte, cu brazi înzăpeziți, munții fiind partea de sus a inimii.

Același simbol al tandreței este centrată și în această lucrare, însă de această dată am creat un icon simpatic cu o văcuță cu pete mov, un fel de Moș Milka, care aduce cadouri de Crăciun. Cadrul este un pătrat cu stroke alb, intreaga foaie fiind astfel un caroiaj (simbol al tabletei de ciocolată) având în colțuri pete de lapte.

Aici centrul lucrării îl ocupă văcuța Milka, simbol al tandreței și al Crăciunului prin căciulița de Moș (am creat un icon mai realist al văcuței tocmai pentru a mă apropia cât mai mult de imaginea văcuței Milka). E încadrată într-un norișor alb înzăpezit având alături simbolul inimii (tandrețea împărțită de văcuța Milka).

Aceste două lucrări pleacă de la ideea de pete albe de văcuță, care ascund surprize de Crăciun, reprezentate de iconuri simpatice ale Moșului și ajutoarele sale.

În aceste 5 lucrări am avut în vedere următoarele elemente: tandrețe, văcuță Milka, pete Milka, munți, Crăciun.

 

Relația cu ciocolata

Îmi place ciocolata cu lapte sau în conbinație cu biscuite. Mă bucur ca un copil când primesc ciocolată și îmi face mare plăcere să ofer, mi se pare un cadou potrivit pentru multe ocazii, mai ales că sărbătorile ar trebui să trezească în noi acea bucurie sinceră și inocența de copil.

Consum ciocolată atunci când am poftă de dulce și mai ales de sărbători, pentru că îmi trezește spiritul Crăciunului.

 

Dacă tandrețea ar fi un personaj dintr-o poveste de Crăciun

Poate aș vedea-o ca un personaj animat, inspirându-mă din personajele animației INSIDE OUT. Un personaj de culoare pastelată, caldă, dulce, poate cu simbolul inimii integrat sau o văcuță cu pulovăr tricotat, mănuși. Eu înțeleg tandrețea ca pe ceva gingaș, delicat, inocent, vesel, inimos, copilăros, dulce. Animalele și copiii consider că pot reprezenta o sursă de inspirație pentru crearea acestui personaj.

 

Către public și juriu

Lucrănd ca grafician, părerea publicului este foarte importantă pentru mine. M-am obișnuit să dau tot ce pot, să mă fac plăcută prin creațiile mele. Prin aceste lucrări am încercat să mă apropii cât am putut de spiritul Milka și tandrețea împărțită de Crăciun prin design propriu, care sper să atragă, să nu obosească și să aducă zâmbet pe buze.

În ce privește juriul, consider că originalitatea designului, compoziția elementelor, crearea de elemente noi, transmiterea clară a mesajului (tandrețea, personalitatea Milka, Crăciunul) și, nu în ultimul rând, poziționarea aerisită, citibilă sunt elemente cheie ale unei lucrări reușite.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Touch Communications

In zilele noastre este obligatoriu sa fim permanent conectati, fie ca vorbim despre tehnologie, despre oameni sau evenimente. Noi suntem Touch Communications, o agentie de publicitate full service specializata in... vezi detalii »

Dosare editoriale

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related